REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Se cere ELIMINAREA cabinelor HIDOASE de PAZĂ din oraș

Se cere ELIMINAREA cabinelor HIDOASE de PAZĂ din oraș

Replica API 31 martie 2021 | 16:11 1711

În orașul de la malul mării problemele semnalate de cetățeni par să nu aibă sfârșit. În ultima perioadă de timp atenția localnicilor s-a îndreptat către cabinele de pază modulare în care își fac veacul agenții de pază. Este adevărat că asigurarea pazei și protecției este un aspect foarte important în multe domenii de activitate, acesta devenind unul foarte dezvoltat. Grație acestei dezvoltări a crescut foarte mult nivelul de siguranță în instituțiile statului, în firme, magazine sau chiar în cadrul locuințelor care sunt păzite.

Cabinele de pază în care sunt obligați să-și petreacă timpul agenții de pază sunt niște cutii din plastic și termopan, albe și dizgrațioase. În ultimul timp sunt întâlnite în parcuri, pe plajă și în centrul istoric. Aceste cabine dăunează grav peisajului urban. Pentru a putea beneficia de cel mai bun serviciu de pază și protecție este necesar, printre altele, de asigurarea celor mai bune condiții de lucru pentru agenții de pază. Prin utilizarea cabinelor de pază realizate la standarde calitative foarte ridicate se asigură un mediu de lucru sigur și eficient.

Ce spun cetățenii

Tot mai mulți cetățeni par deranjați de astfel de cabine amplasate la intrarea în parc sau în fața instituțiilor și sunt de părere că există două posibilități de remediere a acestui lucru. Prima posibilitate este reprezentată de montarea unui sistem de supraveghere video modern montat în tot orașul, iar o a doua măsură este aceea de înlocuire a vechilor cabine cu unele noi și performante.

,,Este inacceptabil acest lucru. Oamenii aceia stau acolo cu zecile de ore, nu o toaletă pentru a-și face nevoile, nu au nimic. Ori trebuie montat un sistem de supraveghere video performant în tot orașul, ori să le schimbe. Cred că doar la Constanța mai există asemenea hidoșenii”, a declarat un cetățean.

Cabinele de pază sunt inestetice și dăunează grav peisajului urban

Consilierul local, Mirela Garip este de părere că este inuman să ceri unui agent de pază să se adăpostească în astfel de cutii. ,,Nu știu cine a decis să ‘decoreze’ orașul cu aceste cuburi hidoase și ce interes a avut sau cu ce urbanist s-a consultat, dar ele sunt plantate pretutindeni în oraș. Un exemplu de astfel de gheretă amplasată neinspirat este cea situată în fața Muzeului de Artă Constanța, alături de statui și obiecte de artă expuse în aer liber (menite să ne bucure vizual). Dincolo de faptul că este inuman să ceri unui agent de pază să se adăpostească în astfel de cutii (nedotate cel puțin cu aparate de aer condiționat) ele sunt inestetice și dăunează grav peisajului urban.” a declarat aceasta.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stau 24 ore, nu 12
3
0
Domnule primar VC, este evident ca va pasa mai mult de locuitorii din Henry Coanda decat de cei din Tomis 1, fiindca toata atentia este cum sa le faceti lor viata mai frumoasa. Care sunt strazile adiacente strazii Nicolae Iorga unde va ganditi ca am putea parca masinile ? Fagadau ne-a dat afara din parcarea supraterana cu politia locala iar dv. ne goniti si de pe strada. Ocolim tot cartierul sa ajungem acasa cu bagaje grele de acolo de unde vom avea masinile. Cum este posibil sa nu poti macar opri in fata blocului pentru asta. Eu as face sens unic de la Constanta la Eforie Nord.
6
2
Montati camere video. Sunt mai eficiente si mai ieftine.
7
2
Poate le schimbati cu unele mai scumpe cu unele cu care sa faceti si voi un profit fomistilor Calare pe ciolan
14
1
Sigur cetatenii astia sau Primaria sub acoperire, cautand un contract cu un "prieten" sus-pus?
14
0
In toate doarme cate un individ de regula pensionar, care daca nu doarme vorbeste la telefon, sau mananca...cica pazinic
9
5
Foarte corect sa dispara aceste wc uri este inestetic si chinuitoare pt paznici sa stai 12 ore in ea vara te coci saracii nu au nici wc si am vazut de la balcon pe unul se pisea in sticla secolul 21
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272