REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Se cere interdicție pe viață pentru arbitrii români, după scandalul rasist comis de Sebastian Colțescu

Se cere interdicție pe viață pentru arbitrii români, după scandalul rasist comis de Sebastian Colțescu

Replica API 11 decembrie 2020 | 23:49 3093

Preşedintele clubului Istanbul BB, Goksel Gumuşdag, a declarat, joi, la revenirea la Istanbul după confruntarea cu PSG din Liga Campionilor, că solicită interdicţie pe viaţă pentru arbitrii după incidentul din urmă cu două zile al cărui protagonist a fost Sebastian Colţescu, scrie stiripesurse.ro.

Sebastian Colțescu

“8 decembrie este acum o seară intrată în istorie ca fiind una de luptă împotriva rasismului. 8 decembrie nu va fi doar un simbol pentru Başakşehir, ci şi pentru sportul mondial. Sunt mândru că sunt preşedintele acestei echipe. Discuţiile cu UEFA au decurs foarte bine, mulţumesc UEFA. Am pregătit astăzi o scrisoare pentru Aleksander Ceferin, o vom trimite mâine. Îi vom mulţumi şi în acelaşi timp solicităm să ştim dacă au existat la Comisia de Disciplină din ţara arbitrilor şi la Comisia de Disciplină a UEFA vreo apărare a acestor arbitri. Noi ne-am arătat atitudinea în faţa întregii lumi. Acum este rândul UEFA. Trebuie ca în cazul acestor arbitri să se dicteze interdicţie pe viaţă. Noi asta solicităm. Bineînţeles că au început apărarea, ancheta, dar noi avem dreptate să cerem asta şi nu există motiv de supărare, toată lumea ar trebui să se gândească, trebuie să ne gândim profund. Trebuie să se dicteze o astfel de pedeapsă încât nimeni din lume să nu mai aibă curajul să facă asta. De aceea data de 8 decembrie este pentru tot sportul mondial o seară a rezistenţei”, a spus Gumuşdag.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, marţi, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului. Demba Ba l-a apostrofat pe Colţescu, spunându-i următoarele: “Nu spui niciodată ”omul ăsta alb”, spui ”omul ăsta”. Atunci de ce vorbeşti despre Webo folosind cuvintele ”omul ăsta negru”?”

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia miercuri seară. Meciul s-a încheiat 5-1 pentru PSG.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
interdictie pe doua vieti, nu pe una.
0
1
l-a incalecat cioara borata ca urla ca dementul !!! Trebuia sa zica ca la faza precedenta i-a zis lui hatean ca blondul a faultat !!!
2
0
Sebastian Coltescu...Cate meciuri a trantit in Romania?.De cate ori a vrut sa se sinucida de la etajul 3 din blocul care locuieste in Craiova ?.Un zilei isi merita soarta
2
1
Ca la tigani. Cind il vezi de departe spui, vine un om. Cind se apropie, zici, e un tigan
3
0
Capatzanile de oaie cer ca echipele turcesti sa joace in cupele Asiei.
9
0
poate invata si dnii jurnalisti romani cum se face gazetarie.o lectie data de straini.... Un jurnalist de la publicatia Magyar Nemzet a realizat un editorial pe scandalul momentului in fotbalul mondial, cel de la PSG - Basaksehir. Scandalul de rasism pornit de la o afirmatie a unuia dintre asistentii lui Ovidiu Hategan a capatat proportii planetare, iar UEFA a inceput o ancheta. Jurnalistul Pataki Tamas a scris un editorial prin care isi arata sustinerea pentru Romania, acuzand corectitudinea politica din jurul scandalului imens creat la Paris. "Negru. In romana, inseamna culoarea negr
6
0
Un popor cu conducatori fricosi si cacaciosi de cand l-am impuscat pe Ceausescu de Craciun este supus jignirilor si mizeriilor ori de cate ori UE vrea sa ne umileasca. Ne meritam soarta.
13
0
Hai sictir!
7
0
Sa mai mergeti in vacanta in Turcia
14
1
jignesti un negru nu i spui negru. Ii spui cioara. Cand spui ala negru nu faci decat sa identifici o persoana. N a spus cioara aia. A spus ala negru. Nu i nimic peiorativ.
17
3
ia mai sugeti voi pila cu erdogan in frunte bai turci veniti de prin kazahstan,uzbechistan,turkmenistan etc...
10
4
a folosit cuvintul negru !! asta inseamna la unii idioti rasisim , dar ce culoare sa-i spui ? rosu,albastru sau alb. inseamna la unii idioti rasism . Exista oameni albi , oameni negrii , asta e rusine ? timpitilor.
10
2
a spus omul ala- n negru ca avea hanorac si gluga neagra, dar noi presurile Europei gata cu ghioaga pe Coltescu.
14
2
Si cu rasismul lor care i-au facut tigani cum ramane? Aici e vorba de ceva suspect. E o ocazie ca neo-marxistii sa intre mai repede cu reguli dictatoriale in Europa. Se folosesc de ocazia asta, pentru ei e o oportunitate. De aceea si exagerarea. Corect ar fi sa ii sanctioneze si pe ei ca au folosit incorect termenul de tigan. Daca tot facem pe corectii pai sa fim.
10
0
pana la urma, ce plm cauta panaramele astea de cluburi din Turcia in Europa, cand ar trebui sa joace in cupele din Asia? pe astia nu-i suspenda nimeni ca ne-au facut tigani?
21
2
Dute la casa de nebuni dilaule din cauza ta o sa belim pula
8
19
Ce va incarcat PSG !! 5-1 !
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272