REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SE CERE sens giratoriu de la intrare în Lumina! Sunt prea multe accidente!

SE CERE sens giratoriu de la intrare în Lumina! Sunt prea multe accidente!

Replica API 17 martie 2019 | 00:00 966

Intersecția DN 22 cu DJ 226 sau, cum este cunoscută de toată lumea, intrarea în comuna Lumina dinspre Ovidiu. O zonă în care frecvent au loc accidente rutiere, unele cu consecințe grave, și unde oamenii au reclamat, de nenumărate ori în ultimii ani, necesitatea realizării unui sens giratoriu. Primarul comunei, Ioan Roman, arată că demersurile pentru înființarea acestui sens giratoriu au fost demarate, au fost realizate inclusiv măsurătorile necesare la fața locului, rămâne ca administratorul drumului, respectiv Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să treacă la treabă!

La intersecția dintre DN 22 și DJ 226 – intrarea/ieșirea din comuna Lumina spre Ovidiu – este nevoie de un sens giratoriu. O spun oamenii din zonă, locuitorii comunei Lumina, dar și cei din Năvodari, care trec zilnic prin această intersecție pentru a ajunge la serviciu, în municipiul Constanța.

„Trebuie sens giratoriu sau ar trebui intersecția semaforizată. DN 22, șoseaua care face legătura între Constanța și Tulcea, este o șosea dreaptă, lată, cu două benzi, pe care traficul este intens și, trebuie să recunoaștem, se circulă cu viteză. Ceea ce este un risc pentru cei care ies din comuna Lumina și vor să meargă spre Celsy sau vin dinspre Tulocea și vor să facă stânga, pentru a intra în comună. Nefiind organizat traficul în zonă printr-un sens giratoriu, este risc de accidente. Drept dovadă și numeroasele accidente care au avut loc în zonă”, ne-a semnalat un localnic.

În vreme ce oamenii spun că s-au săturat să tot aștepte, reprezentanții autorităților locale afirmă că deja se fac demersuri pentru realizarea sensului giratoriu solicitat de locuitorii comunei. Astfel, în ședința Consiliului Local Lumina din 27 noiembrie 2018, prin HCL 231, a fost aprobată încheierea unui protocol de colaborare între Consiliul Local Lumina și Compania Naționlă de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în scopul amenajării unui sens giratoriu. În cadrul acestui protocol, autoritățile locale și-au luat angajamentul să efectueze măsurători în zonă, urmând ca lucrările să fie realizate, ulterior, de administratorul drumului, în speță de CNAIR.

Dar oamenii din localitate consideră că este necesară realizarea unei petiții, care să fie transmisă către Guvern, în încercarea de a urgenta lucrurile, după cum au semnalat mai mulți localnici pe rețeaua de socializare Facebook.

„Sprijin și mă alătur inițiativei civile de strângere de semnături pentru construirea unui sens giratoriu la intersecția DN 22 cu DJ 226. Totodată, vreau să reamintesc să până în prezent am făcut toate demersurile legale către administratorul drumului (CNADNR – actualmente CNAIR). De asemenea, Primăria Lumina a efectuat măsurătorilor necesare, care au fost executate la fața locului cu specialiști și în prezenta reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța. Răspunsul direcției a fost pozitiv, iar în acest moment ne aflăm în etapa în care așteptăm finalizarea proiectului. Cea mai recentă întâlnire cu directorul CNADNR am avut-o săptămâna trecută, pentru a discuta mai multe detalii legate de acest demers. Dacă se va strânge un număr considerabil de semnături, acestea ne vor ajuta să demonstrăm mai bine că cetățenii comunei Lumina văd o prioritate și o urgență construirea respectivului sens giratoriu”, este afirmația primarului Ioan Roman.

Hotărârea CL Lumina 231/2018 poate fi citită AICI.

F.B.

Citește și:

Accident rutier la intrare în Lumina: o victimă

Accident rutier GRAV la Lumina! O femeie este în COMĂ!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru moment este bun si un sens giratoriu ,la anumite ore soseaua este destul de circulata si trebuie mai multa atentie cand se face stanga catre Ovidiu ,mai ales ca se circula cu viteza pe drumul principal. Daca se termina la timp drumul Navodari-Lumina probabil se reducea in mare parte traficul pe drumul actual si nu mai era asa de justificat sensul giratoriu.
1
0
DUDUIE ECONOMIA si voi vreti sexgiratoriu ?
1
3
Prostu striga prosti .Tu esti prostu care striga sa nu intelegi gresit.
3
0
Se cere sa cascati dracului ochii, bai soferi de rahat!!!
1
2
Un pod pentru cei cei vin de la Lumina catre Ovidiu si era de ajuns
1
3
Daca rasarea un hipermarket in zona in 3 zile era gata sensul giratoriu !
8
0
Bou e ma-ta care te-a facut bai incult PSDist .
7
1
Ce pasaj boule? Pe unde vrei sa treaca pasajul ? daca nu cunosti zona nu te baga ca musca in curu calului
2
6
pasajele e sefe nu mai bine mai bine niste butoaie de plastic pe sosea la pret de pasaj
7
0
De pasaje nu ati auzit?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920