REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Se cere stoparea privatizărilor! CFR Marfă și Poșta Română, vizate de fraudă

Se cere stoparea privatizărilor! CFR Marfă și Poșta Română, vizate de fraudă

Replica API 9 februarie 2015 | 08:44 144

Domenii cheie din industria națională, CFR Marfă și Poșta Română, sunt vizate să fie puse pe făraș pentru ceea ce se anunță a fi noi privatizări „strategice”. Nu mai este nici un secret pentru nimeni faptul că România nu mai funcționează tocmai din cauza „donațiilor” mascate sub forma privatizării, afaceri de succes doar pentru inițiatori, de restul alegându-se ulterior praful.

PRU nu mai vrea vânzarea de „domnișoare”

CFR Marfă se află în situaţia de a angaja un consultant juridic, după aia urmează consultantul de tranzacţie şi procesul în sine și, potrivit ministrului Transporturilor, Ioan Rus, „e ca şi la domnişoare: nu e când şi-a propus să se mărite, ci când vrea unul să o ia de soţie”. De asemenea, Rus a vorbit vineri și despre alternative la privatizare, listarea la bursă a unor părţi din pachetele de acţiuni pe care statul le deţine, cum ar fi Portul Constanţa sau Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

Negocierile de vineri ale Guvernului cu Fondul Monetar Internațional nu l-au impresionat prea tare pe președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, care lansează un soi de „stop joc” pentru planurile guvernului.

„Privatizările ”strategice” de până acum s-au dovedit în mare măsură un eșec, ele nu au pus capăt corupției și nici nu au asigurat servicii mai bune pentru populație. Stau mărturie cazuri răsunătoare de fraudă, precum cel al facturilor umflate de la ENEL, în care nu doar statul român, ci și populația a fost înșelată ca urmare a faptului că domenii cheie au fost vândute unor companii străine. (…) PRU solicită Guvernului să oprească procesul de privatizare al activelor statului și să treacă la eficientizarea companiilor de stat pentru ca starea lor deplorabilă să nu mai fie motiv de înstrăinare”, a spus Diaconu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272