REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.1° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Se clatină scaunul lui Dayan Fetislam. ATTILA DESFIINȚEAZĂ Inspectoratul Regional în Construcții Sud Est

Se clatină scaunul lui Dayan Fetislam. ATTILA DESFIINȚEAZĂ Inspectoratul Regional în Construcții Sud Est

Replica API 6 februarie 2021 | 20:13 4946

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și al administrației, Cseke Attila anunță elaborarea unui proiect de act normativ privind reforma instituțională a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), unitate subordonată MDLPA, prin desființarea structurilor intermediare ale acestuia și reducerea costurilor aferente. Inspectoratul Regional Sud Est este condus de Dayan Fetislam, care va rămâne, astfel, fără funcție.

Dayan Fetislam

În prezent, ISC are atât aparat central, cât și inspectorate regionale și județene. O analiză asupra activității inspectoratului a relevat, arată ministrul, o suprapunere evidentă a atribuțiilor la nivel central, regional și județean.

”19 atribuții ale inspectorilor șefi regionali se regăsesc și în atribuțiile inspectorilor șefi județeni, iar 29 de atribuții ale inspectoratelor șefilor de serviciu regionali se regăsesc și la nivel județean ale acelorași posturi. Totodată, registraturile acestor niveluri deservesc același scop. Întreaga structură arată o dublare a sarcinilor și o ineficiență a costurilor. Din aceste considerente este necesară o reformă instituțională privind eliminarea nivelului intermediar, și păstrarea, pe lângă organismul central, a nivelului care este cel mai aproape de cetățean, cel județean”, evidențiază Cseke Attila.

ISC este un organism prin care statul exercită controlul asupra calității lucrărilor în construcții. Din analiză a reieșit că ISC avea, la finele anului 2020, un număr total de 397 inspectori, dintre care doar 14 la nivelul regional. Astfel, activitatea de control a fost desfășurată într-o măsură covârșitoare la nivel județean. Totodată, Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Est, având atribuția de control în amenajarea teritoriului, urbanism și autorizarea construcțiilor, nu are niciun inspector, atribuțiile de control din această regiune fiind deservite exclusiv de inspectorii județeni – a atenționat ministrul.

Inspectoratul de Stat în Construcții are, la nivel național, 1016 posturi, din care 770 sunt ocupate în prezent. 160 dintre aceste posturi sunt la nivelul intermediar, din care 124 sunt ocupate. Nivelul regional al ISC a cheltuit 21,3 milioane de lei în 2020 pentru salarii, sediu, autoturisme și combustibil, costurile facturilor și alte cheltuieli.

”Pe lângă suprapunerea evidentă a sarcinilor de îndeplinit, ISC arată o ineficiență clară în organizare, blocaje instituționale în ambele direcții ierarhice determinate de organizarea și funcționarea greșită”, spune ministrul. Acesta a subliniat: toate celelalte unități din subordinea ministerului au cel mult două niveluri de organizare a structurii.

Ministrul a anunțat: săptămâna viitoare vom supune dezbaterii publice proiectul de act normativ privind eficientizarea ISC prin desființarea structurii regionale, respectând prevederile legale stabilite de Codul Administrativ.

După cum este cunoscut, Inspectoratul de Stat în Construcții a fost înființat prin Ordonanța de Guvern 63/2001, iar prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 26 din 2013 a fost organizat nivelul regional al structurii acestei unități.

A.F., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
L am vazut de cateva ori..un om frumos dar si pretentios
0
1
Aline esti prost eu am scapat cu 300
0
0
Un incompetent...
9
0
Ce e aia disciplina in constructii la Mangalia faci ce vrei construiesti si daca te reclama unul vin alea 2 ametite de la politia locala le dai 1000 de lei si pleaca imediat acum am inteles ca trebuie mai mult ca dau si ele mai departe
7
0
Uitati va putin prin constanta si spuneti daca avem inspectorat de disciplina in constructii, hai sictir, nu au ce cauta asta nu este disciplina.
20
1
Cand era la corp control la Primarie si-a angajat si neamu lui turcesc. Adica nu a stat degeaba. Altfel era baiat bun. Dar sa stiti un lucru....cu exceptia celor angajati in anii 95-80, ca mai sunt cativa, toti angajatii din Primaria Constanta s-au angajat cu pile. TOATE EXAMENELE DIN PRIMARIA CONSTANTA SUNT NISTE FACATURI. SUBIECTELE SE DAU INAINTE DE EXAMEN DE CATRE DIRECTORI, OAMENILOR DESEMNATI SA INTRE. AR TREBUI CA ACESTE EXAMENE SA FIE CONTROLATE DIN AFARA, SA MAI AIBA LOC SI OAMENI CAPABILI.
15
0
iaca un lucru bun facut de ungurean,regiunile astea sunt precum struto camila,nu produc nimic,nici macar hartie insa consuma multi bani din bugetul aproape incheiat al tradatorului de citu
11
3
nu mai furati materiale. ora de postare face diferenta, degeaba le scrieti pe genunchi dupa ce apar deja
2
1
Disciplina in constructii la Constanta ? Ce gluma proasta .Toti au fost slugile lui Mazare si ale lui Fagadau.Sictir ISC ! Sictir PSD ! Draga Attila ,desfiintati toate slugile astea de partid,slugile infractorilor din constructii,dati cu insecticit,alungati toti soarecii de birou,chemati preotul si infiintati alta institutie care isi face treaba.
21
0
Razboiul Ungaro-Tatar
6
2
Alt supozitor de-al lui Mazare, care transpira cand vorbeste.
25
0
foarte bine, nu isi faceau treaba, nu constatau nimic in neregula la blocuri imense construite langa case, desi oamenii din case nu mai vedeau soarele din cauza mastodontilor
26
2
Dayan a incercat sa fie reporter la Telegraful lui Mazare prin 1998. Nu i-a mers,era prea prost iar Mazare se cam saturase de incompetenta lui. Ca sa nu ramana pe drumuri,Fetislan s-a aciuat pe langa Stan Gabi, si el un reporter de tot cacatul, dar pupincurist loial al lui Mazare Alexandru.Asa ca s-a tarat Dayan prin redactie pana Mazare a luat primaria si l-a pus pe Stan Gabriel la disciplina in constructi.Avea nevoie de o sluga docila si cum Stan avea nevoie si el de un pupincurist,l-a luat pe Fetislan. Si apoi..tot asa! Mangle,incompetenta, slugarnicie! Javre psdiste de tot cacatu!
40
2
mare arogant si ata
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212