REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Se complică situația Elenei Udrea: Ministerul de Externe adâncește misterul arestării din Costa Rica

Se complică situația Elenei Udrea: Ministerul de Externe adâncește misterul arestării din Costa Rica

Replica API 10 octombrie 2018 | 23:47 371

Elena Udrea

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, până la această oră, Ambasada României în Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Costa Rica, nu a primit vreo solicitare de asistență consulară din partea Elenei Udrea.

"Ambasada României în Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Costa Rica, urmărește îndeaproape cazul cetățeanului român reținut de către Interpol la data de 4 octombrie 2018. Până în prezent, misiunea diplomatică română nu a primit nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățeanului român în cauză. Menționăm faptul că, potrivit legislației în domeniu, orice cetățean român care se află în arest în străinătate poate solicita ambasadei o listă a avocaților și a traducătorilor din statul respectiv", se arată într-un răspuns al MAE către MEDIAFAX.

Sursa menționată transmite și că o solicitare privind punerea la dispoziție a unui avocat din oficiu poate fi adresată doar autorităților statului în care se află reținut cetățeanul român – în cazul de față, autoritățile costaricane.

"Ambasada României la Ciudad de Mexico monitorizează cazul și este pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale", precizează sursa citată.

Potrivit unui document prezentat luni seara de postul Antena3, Elena Udrea a depus la Tribunalul din Costa Rica o cerere prin care cere ajutorul Ambasadei României în Mexic pentru a beneficia de un avocat din oficiu.

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Femeile, in puscarie, cum violeaza?
1
0
pentru legaturi cu mafia columbiana.fiti siguri ca din partea romana nimeni nu ar fi deranjat-o.chiar ma miram sa fie vreo initiativa de la bucuresti.stati sa vedeti cand o sa inceapa sa dea pe goarna.
1
0
dar numai cu basescu , blaga si predoiu impreuna . Toti au semnat , toti sa plateasca . Nu e normal ca perversii basescu si compania s-o arunce doar pe udrea in puscarie .
1
4
La puscarie cu hoata si sa il ia si pe amantul basinescu cu ea
3
4
La puscarie cu jegoasa ! Confiscarea totala a averii ,si 45 de ani puscarie .
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272