REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se DEMOLEAZĂ construcțiile de pe malul lacului SIUTGHIOL! Video

Se DEMOLEAZĂ construcțiile de pe malul lacului SIUTGHIOL! Video

Replica API 2 mai 2021 | 23:34 9737

A început eliberarea malului lacului Siutghiol și a luciului de apă de construcțiile ilicite, amplasate fără autorizații de construire, fără avize de amplasament și fără avizul autorităților de mediu, pe zona de protecție a apei! Anunțul a fost făcut de city managerul Constantei, Felicia Ovanesian.

„Curând malul va fi redat constănțenilor! Da, știm că malul este în multe locuri prăbușit! Ne străduim să găsim soluții!“, spune Ovanesian.

Deocamdată, a fost demolat un ponton din zona Scandinavia.

Reamintim că, în octombrie anul trecut, , Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său. Legea din 2010 prevede, printre altele, darea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța, dar şi a consiliilor locale din Năvodari şi Ovidiu a unei suprafețe de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale "Apele Române".

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel care a construit fara aprobare plateste demolarea plus amenda,iar daca cineva a dat aprobare incalcand legea ala plateste si face si puscarie.
3
1
Demolarea cine o plateste?
3
0
Veniti si in Palazu Mare ' pe malul lacului si darmati zidurile ilegale facute de ,, smecheri ,, .
4
0
sa dea primaria la toata lumea daca se poate
4
1
Praf in ochi. D-na OF trebuia sa puna mana sa reabiliteze tot malul si demolarile sa se faca atunci cand reabilitarea ajungea la fiecare punct in litigiu. Asa, demolam si atat, nu facem nimic bun.
16
7
in Constanta este o poveste hazlie! In jurul lacului Belona se construieste in draci! Zona protejata? Pe plaje, intre Ef Nord si Sud, sunt constructii, de un cartier. Este voie sa construiesti pe plaje!? Ventiti sa amendati toti amaratii cu parcarile voastre, Hooooo!
22
2
Ce este construit ilegal se demoleaza iar constructorul suporta cheltuielile ,asa este in toata lumea.
25
3
Alo, Garda de Mediu!
16
0
Ce idioti!!! Bah sandilailor, voi demolati si ceea ce cade in lac dupa demolarea voastra cine aduna?!
16
12
Cum ar fi sa te poti plimba pe marginea la ghiol.Toti au construit pontoane si se stie ca nu au voie legal.multumim Mazare Fagadau pentru ce a-ti lasat in urma.
33
3
Aplicati legea unde vreti si unde nu e intelegere intre puteri!
27
1
O structura metalica fixata de fundul apei se demoleaza cu un utilaj de manevrat europaleti. Tot inainte
39
3
Foarte bine .
33
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108