REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Se DESCHID şase GRĂDINIŢE în Constanța

Se DESCHID şase GRĂDINIŢE în Constanța

Replica API 6 iulie 2020 | 00:00 1358

După perioada grea a pandemiei, o veste bună vine pentru părinți, dar mai ales pentru cei mici. Se vor deschide 6 grădinițe din municipiul Constanța! Conform statisticilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, la nivelul județului Constanța 133 de părinți și-au exprimat dorința de a se deschide grădinițele, în perioada iulie-august 2020. Cele mai multe solicitări, 120 la număr, au fost în municipiu.

„A fost o perioadă grea, foarte grea…”

Întrebat fiind despre acest subiect, un părinte a declarat pentru Replica faptul că redeschiderea grădinițelor a fost una mult așteptată. „A fost o perioadă grea, foarte grea. Să ții doi copilași închiși în casă este o nebunie curată, mai ales când sunt învățați să iasă în parc, la locul de joacă sau pe plajă. A fost o perioadă grea doar din prisma faptului că s-au plictisit efectiv de toate jocurile pe care eu sau soția mea le propuneam. Ne-am jucat, am gătit, am privit desene animate, am învățat să colorăm frumos (și nu pe pereți) dar s-au plictisit de toate. La un moment dat strigau prin casă „să se deschidă grădinița!” sau „eu vreau la grădi!” ceea ce noi rar le auzeam să spună… însă, acum că se deschid, asta e chiar un lucru bun. Îi protejăm extrem de mult, ne este frică de această boală zăpăcită, însă psihicul lor are nevoie de asta. Au nevoie de prietenii lor cu care nu s-au mai văzut de atâta vreme… cum și nouă ne lipsesc cei dragi și ei sunt la fel” a declarat un constănțean.

Se deschid 6 grădinițe din municipiul Constanța

În acest context, în baza unor proceduri specifice, s-a hotărât deschiderea a 6 grădinițe din sistemul de stat, dintre care și următoarele: Grădinița cu Program Prelungit "Florilor" Cumpăna, Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Valul Traian, Grădinița cu Program Prelungit "Mugurel" Constanța, Grădinița cu Program Prelungit "Steluțele mării" Constanța, Grădinița cu Program Prelungit "Căsuța de turta dulce" Constanța și Grădinița cu Program Prelungit "Lumea copiilor" Constanța.

Peste 260 de persoane s-au mobilizat în acest sens

120 de cadre didactice, 18 cadre medicale, 120 de îngrijitori, 6 bucătari și 6 administratori s-au mobilizat pentru a asigura preșcolarilor în această perioadă servicii educaționale, precum și asistență medicală și servicii de masă. „S-au luat toate măsurile necesare astfel încât copiii să beneficieze de activități diverse, atractive, derulate în condiții de siguranță. Programul a implicat un număr mare de resurse umane care și-au exprimat disponibilitatea de a participa în mod susținut și de a oferi preșcolarilor și părinților acestora o soluție viabilă pentru petrecerea timpului în această vară” a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Grădinițele au fost deschise însă cu măsuri stricte de prevenire a coronavirusului

Programul este adresat copiilor care au frecventat grădinițe cu orar prelungit în anul școlar 2019-2020. Proiectarea activităților din aceste unități de învățământ este realizată în baza „Metodologiei Ministerului Educației și Cercetării, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar, nr.2432/DGIP/16.06.2020, a Recomandărilor pentru desfășurarea activităților cu copiii în unitățile de învățământ preșcolar, în perioada vacanței de vară 2020 și a Ordinului comun al ministrului sănătății, ministrului educaţiei și cercetării și al ministrului muncii și protecției sociale nr.4518/12.06.2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, after-school-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-COV-2”.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212