REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Se deschide sesiunea de programare la vaccinare pentru perioada februarie – martie

Se deschide sesiunea de programare la vaccinare pentru perioada februarie – martie

Replica API 20 ianuarie 2021 | 18:41 1321

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă, miercuri, deschiderea sesiunii de programare la vaccinare pentru perioada februarie – martie, pe baza dozelor de vaccin existente şi a estimărilor cu privire la cele care vor mai veni în ţară.

”Ca urmare a interesului crescut al cetăţenilor pentru vaccinare, în 31 de judeţe din ţară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment şi cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare. Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia naţională de vaccinare şi cu recomandările ferme ale Agenţiei Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări şi, în mod obligatoriu, a rapelului”, a transmis, miercuri, CNCAV.

Sursa citată a precizat că, potrivit situaţiei raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în judeţele Alba, Bihor, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi şi Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.

”Datele raportate sunt în dinamică şi există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situaţia să fie diferită. Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente”, a mai precizat sursa citată.

Comitetul de coordonare a vacinării anunţă că în scurt timp vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui judeţ, care vor permite programări şi pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.

”Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât şi vaccinarea persoanelor nou programate. Calendarul programărilor şi suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP şi cu direcţiile de sănătate publică”, a transmis CNCAV, scrie stiripesurse.ro.

Documentul integral poate fi citit AICI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce ticalosie.....aveti vaccinuri ma mincinosilor? Nu aveti nici pentru un sfert din populatie.....Frectie la picior de lemn....oricum faci boala si nu stie nimeni in ce stadiu...Faceti doar buzunarele mari ale voastre si ale excrocilor care fac vaccinul.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920