REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se face EVALUAREA BUNURILOR fostei ȘEFE DSP, trimisă în judecată de DNA

Se face EVALUAREA BUNURILOR fostei ȘEFE DSP, trimisă în judecată de DNA

Replica API 24 august 2020 | 00:59 3434

Laurenția Mariana Militaru, la data faptelor director al Direcției Județene de Sănătate Publică Tulcea, a fost condamnată, la finele anului 2019, la 3 ani cu suspendare pentru infracțiuni de corupție. Acum, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța, iar magistrații au dispus efectuarea unei expertize judiciare de evaluare a bunurilor mobile. Următorul termen în proces a fost stabilit pentru data de 1.09.2020.

Potrivit procurorilor DNA Constanța, Laurenția Mariana Militaru, la data faptelor director al Direcției Județene de Sănătate Publică Tulcea, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată. Pe listă apar și Mircea Radu Vizireanu (fost consilier județean) și Bogdan Dănuț, administratori ai unor societăți comerciale. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2012 – 2013, inculpata Militaru Laurenția-Mariana, în calitate de director al Direcției Județene de Sănătate Publică Tulcea, a încheiat la prețuri supraevaluate două contracte cu societatea comercială administrată de inculpatul Vizireanu Mircea-Radu, cu ocazia atribuirii unor lucrări de execuție privind întreținerea și amenajarea sediului Direcției. Cele două contracte atribuite în mod nelegal au vizat ”lucrări de reparație instalație canalizare subsol” și ” achiziție cazan de apă caldă pentru centrala termică” în valoare totală de 87.535 lei, lucrări ce au fost efectuate doar în proporție de aproximativ 10% cu toate că prețul a fost achitat integral. Totodată, produsul ce a făcut obiectul celui de-al doilea contract a fost achiziționat la un preț vădit supraevaluat, de peste trei ori mai mare decât prețul real al pieței. În cursul anului 2015, inculpata Militaru Laurenția-Mariana, în aceeași calitate și beneficiind de ajutorul inculpatului Bănuț Bogdan, a încheiat cu societatea administrată de acesta din urmă un contract privind achiziția de ”lucrări de reparație instalație / rețea termică” în valoare totală de 110.030 lei. Și în această situație lucrările contractate au fost parțial efectuate cu toate că prețul contractului a fost achitat integral.

Laurenția Militaru (foto: luju.ro)

Prima instanță s-a pronunțat la finele anului 2019

La finele anului 2019, magistrații Tribunalului Tulcea au condamnat-o pe Laurenția Mariana Militaru la 3 ani cu suspendare, pe Vizireanu Mircea-Radu la 1 an, iar pe Bănuţ Bogdan la 3 ani cu suspendare. Pe 3.02.2020 a fost înregistrat apelul, la Curtea de Apel Constanța.

DSP Tulcea (foto: ziare.com)

Se efectuează expertiza de evaluare a bunurilor

La cel mai recent termen de judecată, magistrații constănțeni au admis, în parte cererea de probatoriu formulată de apelanta inculpată Militaru Laurenţia-Mariana şi au dispus efectuarea unei expertize judiciare de evaluare a bunurilor mobile: ”expertiza se va efectua de către expert judiciar autorizat membru A.N.E.V.A.R. si va avea drept obiectiv stabilirea valorii bunurilor, lucrărilor şi serviciilor vizate de prezenta cauză penală, astfel: - cazan de apă caldă ACK2-400 marca ARIKAZAN pentru centrala termică (achiziţionat an 2013), - reparaţie instalaţie de canalizare subsol (efectuată în anul 2012), - RK instalaţie termică (efectuată în anul 2015)”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe asta a-ti trimis-o in judecata ca nu e penelista pe primarul de la techirghiol ca a escrocat cetateni orasului nu il trimiteti ca a dat 6000 de lai pe o banca si a luat 50 de banci si cosuri de gunoi2500 lei nu il trimiteti bravo voua dna sunt banii nostri ai cetatenilor vine votu sanctionam dupa aceia vine DNA CE FIRME AU LUAT BANI Pe iei pe mama lor
3
0
In regula. Pe principiul ,,urma scapa turma'',o singura faptura dubioasa este anchetata si data la lupi. Ce facem cu restul? Gata,DSP este curat si bun de premiat. CNAIR,o companie de tocat bani d'am pulea la feleste super pentru ca unul sau doi tiriplici inlocuibili au fost maziliti.Autostrada soarelui nu e luminata decat pe soare,ziua,din vremea lui Ceausescu. De acolo si numele,este? Cu DSP-ul,ce spuneti de personajele sinistre care lucreaza acolo fara sa stie de fapt cum ar trebui sa lucreze acolo,ce calitati ar fi necesare si ce studii,competente?Cade un lup,dar haita tot ramane.
4
0
Mai asteptam ca si altii din domeniu asta sau teste fals pozitive sa fie verificati legal!
6
1
Ce bine arata acum 40 de ani...
4
0
sa se aplice fara mila legea
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102