REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
24.6° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Se finalizează lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța până la marea inaugurare din 15 august? Video

Se finalizează lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța până la marea inaugurare din 15 august? Video

Georgiana BOGLEA 11 iunie 2024 | 00:00 5955

Muncitorii lucrează la foc continuu pe șantierul Cazinoului de pe faleza din Constanța pentru ca restaurarea să fie gata la timp. Redeschiderea Cazinoului este programată pentru jumătatea lunii august 2024, fiind programată o inaugurare cu surle și trâmbițe. Lucrările au început în urmă cu 4 ani, iar după multe piedici, acestea par a fi pe drumul cel bun, spre finalizare.

Se finalizeaza lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta pana la marea inaugurare din 15 august? VideoCazinoul din Constanța

Cazinoul de pe faleza din Constanța este o capodoperă arhitecturală ce a înfrumusețat peisajul de la malul Mării Negre încă de la începutul secolului al XX-lea. După aproape două decenii în care această bijuterie arhitecturală a fost lăsată uitării și aproape că ajunsese o ruină, iată că autoritățile s-au gândit să îl reabiliteze și să îl pună, din nou, în valoare.

Se finalizeaza lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta pana la marea inaugurare din 15 august? VideoCazinoul din Constanța

Cazinoul a fost conceput pentru a fi muzeu. La subsol clădirea Cazinoului este formată din 3 camere care de asemenea vor fi muzeu, iar la etaj sunt 2 săli mari, sala multifuncțională, sala de spectacole care unde se va introduce și echipament, scenă, scaune, iar alături va fi încă o sală mare care se numea Sala Oglinzilor, sala de bal.

Se finalizeaza lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta pana la marea inaugurare din 15 august? VideoCazinoul din Constanța

„Ne bucurăm să vedem schimbările prin care trece Cazinoul, monumentul arhitectural este clădirea simbol a Constanței și abia așteptăm să-l vedem cum strălucește în toată splendoarea lui. Cazinoul veghează țărmul Mării Negre de peste 100 de ani. Începuturile Cazinoului se leagă de trecerea Dobrogei sub administrație românească, fiind prima clădire ridicată la malul mării după încheierea dominației otomane. Lucrările de restaurare ale Cazinoului din Constanţa au început în primăvara anului 2020 și au avut iniţial ca termen de finalizare 30 de luni, respectiv toamna anului 2022. Cel mai probabil vara viitoare ne vom bucura de frumusețea lui și vom savura cu toții o cafea pe terasa exterioară, pentru că noul Cazino va avea și o cafenea. Îi așteptăm pe toți cei care îl îndrăgesc, turiști și constănțeni deopotrivă, să ne bucurăm împreună de frumusețea lui anul viitor. Vom anunța în timp util momentul inaugurării.”, a declarat George Măndilă, Președinte al Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.

Se finalizeaza lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta pana la marea inaugurare din 15 august? Video

În cadrul unui interviu care a avut loc în studioul Replica, Vergil Chițac, primarul orașului Constanța a declarat că această bijuterie de tip Art Nouveau va avea destinație culturală pentru a putea fi întreținut, fără a necesita bani din bugetul local. 

„Va avea destinație culturală. Închiriem conform destinației, cum îl întreținem? Altfel, băgăm mâna în buget. Trebuie să facă bani, măcar, pentru întreținere“, a spus primarul.

Se finalizeaza lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta pana la marea inaugurare din 15 august? VideoCazinoul din Constanța

Restaurarea Cazinoului de pe faleza din Constanța a reprezentat o provocare uriașă, cu o investiție pe măsură, de peste 100 milioane de lei. Cel mai important este faptul că cei care au muncit din greu au reușit să aducă această clădire somptuoasă frumusețea de altă dată. Deși încă se lucrează, rezultatele se pot vedea cu ochii liberi, clădirea fură ochii oricui trece prin zonă, încă de la depărtare.

„Inaugurarea Cazinoului este programată pe 15 august. Deja avem turiști care vin să îl vadă, dar momentan doar din exterior. Zilele următoare vine un grup de norvegieni care vor veni să vadă Cazinoul“, a declarat Gabi Puchiu, șef șantier Cazinoul Constanța.

Lucrările de reabilitare sunt la un pas de a fi finalizate, iar Cazinoul din Constanța va putea fi redat circuitului turistic, astfel se vor putea bucura, atât constănțenii, cât și turiștii, de această bijuterie arhitecturală. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să vedem cum va arăta Cazinoul la finalizarea lucrărilor, pentru a putea păși în istorie și a ne bucura de reînvierea gloriei zilelor sale de aur.

Se finalizeaza lucrarile de restaurare a Cazinoului din Constanta pana la marea inaugurare din 15 august? VideoCazinoul din Constanța

Cazinoul din Constanța este reabilitat de firma Aedificia Carpati SRL, iar fondurile sunt asigurate de Compania Națională de Investiții prin Ministerul Dezvoltării. Clădirea Cazinoului va reveni în administrația autorităților publice locale din Constanța, după finalizarea lucrărilor.

Aedificia Carpati SRL a avut probleme la DNA


Aedificia Carpati SRL are sediul în București, iar în anul 2023 a avut o cifră de afaceri de 78.068.935 lei, un profit de 1.304.985 lei, dar și datorii de 14.661.877 lei, raportate la un număr de 181 angajați. Acționarii companiei sunt Petre Badea,Vasile Ifrim  şi Ştefan-Victor-Şerban Drăgulescu. 

În trecut, firma Aedifica Carpati SRL și administratorul său Petre Badea au avut și un dosar la DNA pentru cumpărare de influență și evaziune fiscală.

Video 1:

Video 2:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fix de ziua marinei îl inaugurează
0
1
"Ne bucurăm să vedem schimbările prin care trece Cazinoul" dar slinosi si nespalati ptr ca tot orasul nu are apa calda care nu se stie cand vine peste x zile ne spune termoficare
4
1
Un lucru minunat pentru constanta
1
1
ca niste iiinfractori sa castige licitait ? Inseamna ca alti iiinfractori se infrupta din banii poporului !
7
0
Cu destinația cultură nu se va putea înytreține decăt cu jumăt**e din bugetul primăriei !!!!! singura activitate profitabilă este Cazino,iar restul accesorii :::
2
2
Acum ca au trecut alegerile și mi-ati arătat ca ma iubiți nu pot sa va mai mint ....deci NU
3
2
Dacă nu mai funcționează ca, Cazinou, trebuie schimbat numele. Muzeu e cel mai potrivit. În nici-un caz restaurant pentru interlopi, cocalari și maneliști. În sfârșit după 35 de ani au reușit un lucru bun. În acest caz, birocrația în r*mânia e pe primul loc în U.E.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018