REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Se golesc penitenciarelor de infractori? Sute de deținuți au fost eliberați, alte mii vor ieși săptămânile următoare!

Se golesc penitenciarelor de infractori? Sute de deținuți au fost eliberați, alte mii vor ieși săptămânile următoare!

Replica API 21 octombrie 2017 | 00:00 284

Sute de deținuți au fost eliberați, joi, 19 octombrie, din penitenciarele din întreaga țară, după intrarea în vigoare a Legii 169/2017, privind recursul compensatoriu. Concret, legea respectivă prevede ca deținuților să le fie tăiate zile din pedepse pentru că au fost nevoiți să îndure condițiile improprii din unitățile de detenție din țara noastră. Astfel, la 30 de zile executate în penitenciar, în condiții improprii, deținuților le-au fost „tăiate” șase zile, considerate executate.

Joi a avut loc prima tranșă de eliberări. La nivel național, au fost liberați 529 de infractori, iar pe poarta Penitenciarului Poarta Albă au ieșit 56 de deținuți, iar potrivit reprezentanților unității de detenție, alte 200 de persoane private de libertate vor apărea, în următoarele două săptămâni, în fața comisiei de eliberări, beneficiind de același recurs compensatoriu. De precizat că la Poarta Albă sunt încarcerați 1.500 de deținuți și nu este atinsă capacitatea maximă de deținere a unității.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a declarat, vineri, surprins de cifra mare de deținuți eliberați. „Ieri (joi, n.r.), până la 12 noaptea, domnul Dobrică (Marian Dobrică, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor - n.r.) îmi dădea mesaje să îmi spună câţi deţinuţi au fost eliberaţi. În baza legii, prin adăugirea celor şase zile considerate a fi efectuate, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi. Vă mărturisesc că este mult, mi-a depăşit aşteptările. Nu credeam că impactul va fi atât de mare. Dar este efectul legii”, a declarat ministrul Justiţiei. Totodată, el a afirmat că 3.349 de deţinuţi au dobândit dreptul de a primi eliberare condiţionată, în săptămânile următoare.

Cristi Danileț, fost membru CSM: „Bolnavilor din spitalele cu igrasie și ploșnițe, le dăm și lor drumul?”

Reacțiile în urma liberării unui număr atât de mare de infractori nu au întârziat să apară. Judecătorul Cristi Danileț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a postat pe pagina sa de Facebook, în cursul zilei de astăzi, o observație pertinentă: „Dacă avem bolnavi care stau în spitale cu igrasie, ploșnite și în camere cu mai puțin de 4 mp suprafața, le dăm și lor drumul?! Ca să nu se simtă discriminați în raport de deținuții de care ne pasă atât de mult”.

La rândul lor, reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor consideră că modul de calcul al celor șase zile considerate ca executate este incert. „Procedura de punere în libertate nu este clară, apar erori în evidența executării pedepselor, iar personalul care gestionează acest proces este insuficient”, a precizat președintele federației sindicale, Sorin Dumitrașcu.

Poarta Albă, în topul penitenciarelor privind numărul deținuților eliberați

Conform tabelului făcut public de Administrația Națională a Penitenciarelor, unitatea de detenție de la Poarta Albă se situează pe locul al doilea în țară, ca număr de deținuți eliberați – cu 56 de persoane eliberate, după Penitenciarul Giurgiu, de unde au fost eliberate 80 de persoane private de libertate. De la Penitenciarul Jilava au fost eliberați 37 de deținuți, de la Rahova, 10 deținuți, iar de la Penitenciarul Codlea, de exemplu, doar patru. Penitenciarul Deva a eliberat un singur deținut, iar în următoarele săptămâni va analiza dosarele a încă 30.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se va da oare gratiere si amnistie
0
0
Oare cand se mai dau drumul la codurile astea
0
0
Sapus lega cu sase6 lun la an
0
0
Puscariasi liberi refugiati prmiti in tara .psd la guvern le avem pe toate sa imi bag pula iti e frica sa mergi pe strada de puscariasi si de refugiati
1
0
tiganii borati , sa-i castram !
3
1
Tot ce se face in Romania este doar in avantajul celor necinstiti. Programul de distrugere a Romaniei, inceput imediat dupa lovitura de stat din 1989 se desfasoara cu mare succes. In continuare,doar cei cu carte de munca ,sclavii societatii trag la jugul stramb caruta grea .Restul se bucura. Milioane au fugit afara,multi inca vor fugi. Puscariasii astia sunt nimic pe langa cei ce nu vor face puscarie dar dirijeaza tot cancerul in tara,care ucid cu buna stiinta o natiune intreaga si o fac cu mare pofta,cu placere.
4
2
La ce mama dracului ii mai condamnati , daca apoi le dati drumul si liber la infractiuni.Sa vedeti avalanse de nelegiuiri si ganditi-va ca se intorc de unde au plecat cu o pedeapsa cumulata.Asa ca socotelile unor de acasa nu se potrivesc cu cele din targ.
5
2
o fi iesit si prostu de dane
0
2
gingii celor care sunt cinstiti in tara asta.Sa i pupati in ruc pe parnaiasi.
1
10
Sa vezi cate violuri vor fi ..cate furturi ..omoruri si iar violuri ..cei care va-ti liberat din inchisori pardon PENSIUNI ..furat fratilor de la parlamentari ..guvernanti ..primari ..directori de la tot felul de societati regii etc ei au ca au furat k si voi de la romanul prost si amarat ..care sta k capul plecat k o vita indobitocita ..ce HAOS SI HARABABURA VA FI IN ACEASTA TARA NUMITA ROMANIA - DE CACAT .
5
3
Sa ma pis pe rasa voastra de tigani borati , ciori spurcate cu pirandele voastre care se fut ca iepuroaicele si caca puradei beliti ca tine !...
13
5
si bineinteles ca vor iesi si penalii pesedisti, ca deh...nu sunt conditii...
4
5
Sa iti iau etnia la cutite in inima, baga-mi-as pula in mortii mamicutelor voastre! Stati la parnaie, tigani borati, dejectii umane, acolo este locul vostru!!!
17
3
Frate, vrei sa dormi pe perna ta? Munceste nu fura , respecta legea
12
4
Peste 99% din puscariasi au votat cu pesede
17
7
Bagameasi pula in mortii vostrii care va pare rau ca a dat drumu la detinuti ducetiva si voi macar o luna sa vedeti in ce conditii traiesc acei detinuti cai mananca plosnitele si nau nici o conditie
7
22
animalele PSd-iste elibereaza mii de puscariasi, tinta fiind de fapt eliberarea borfasilor din acelasi partid. halal tara.
15
7
La bulau unii traiesc mai bine decat in libertate!
15
5
Acum sa vedeti case sparte si masini vandalizate de ,,sarmanii" chinuiti ai justitiei. Pe noi care traim in conditii mizere in afara puscariilor unde ne dati afara ?
20
6
Lasa ca i baga idiotul de fagadau in henri coanda urgent..nu acolo e scurdura Romaniei?ca vin din toata tara si primarul ii primeste,ba le face si buletin de c.ta,trimite functionarii pe teren sa ii instiinteze.Cat mai rabdati?lasitatea asta o sa va coste scump,daca nu faceti ceva cu ciorile
14
5
Vam spus say aveti rabdare can va fi bine. Partidul Socialist are grija de cei care sufera si sunt la greu. Cu totii avem pe cineva inchis sau cu dosar, deci trebuie sa fim multumiti ca Dragnea are grija de toate. Dragons va fii cu siguranta presedintele Romaniei SUCCES !
5
12
Este nesemnificativ in raport cu indivizii care nu erau in puscarii, cu toate ca ar merita asta si sunt foarte multi... Pute tara de tot felul de infractori periculosi,de indivizi cu mintea dusa ce pot deveni infractori intr-o clipa.
10
4
Nu mai avem ce fura noi gaborii din traista amaratilor care vin cu pachete la puscariasi?.Sau nu mai avem cum sa le furam din ratia zilnica?.Va moare capra gaborilor nenorociti?.Cine sa reabilitat ramane acasa cine nu se intoarce inapoi.Dati le oamenilor o sansa criminalilor.Voi sunteti mai rau decat criminali jigodiilor care conduceti A.N.P.
11
7
nu furam de cat ,gaini,,rate,,si gaste,,porcu nu mai la craciun,,atunci luam si vinu.,,ee bine.
8
8
in sfarsit putem sa talharim in voie 6 zile pe luna si daca nu ne prinde ne vedem de treaba. plm
11
8
dati i ma afara ca merita. cica sa le plaim si 8 eur pe zi. saracii hoti. pai vreau si eu la parnaie. o fut pe ma sa lu tudorel si iau si bani. mama ce tara de cacat. plec in irlanda fratilor ca aici domneste labarenia politicilor de la psd. cum plua mea sa mai suporti asa ceva???
16
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108