REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Se încearcă mușamalizarea accidentului în care au fost implicate o ambulanță și un taxi?!

Se încearcă mușamalizarea accidentului în care au fost implicate o ambulanță și un taxi?!

Victor ROTARU 20 octombrie 2022 | 00:00 3989

La o lună de la accidentul în care a fost implicată o ambulanță și un taxi ies noi amănunte la iveală. Șoferul taxiului implicat în accident a declarat în trecut pentru Replica de Constanța că el nu este vinovat de producerea accidentului, iar autospeciala SAJ nu ar fi avut semnalele acustice pornite. Șoferul păstrează, în continuare, aceeași ipoteză, declarând că oamenii legii nu vor să îi ia în considerare martorii, aceștia dorind să scoată culpă comună.

În cursul serii de joi, 15 septembrie, a avut loc un accident rutier, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în care a fost implicat un taxi și o ambulanță. Din primele informații de la fața locului reieșea că ambulanța ar fi avut prioritate, întrucât avea pornite atât semnalele acustice cât și cele luminoase, dar șoferul de taxi era de altă părere. Acesta declarând urmă cu o lună pentru Replica de Constanța: ”Mergeam pe Lăpușneanu către gară, având client în mașină. Având culoarea verde la semafor, în fața mea treceau 2 mașini. Eu nu mai rețin viteza. Am spus și la poliție, nu mai rețin viteza, dacă două mașinii erau în fața mea. Eu nu am plecat de pe loc, veneam din spate, să fi avut chiar și 60, dar nu știu viteza. Problema e că în spatele meu au mai trecut două mașini, deci nu eram prima sau ultima mașină, ca să spun că am forțat semaforul. Sirenele nu s-au auzit. Știm cu toții foarte bine. Când dau ăștia drumu la sirene se aud de la doi km, mai ales noaptea. Mai trec câteva secunde până vezi și salvarea. Orice reflex al nostru este să nu mai accelerăm și să vedem de unde vine salvarea, sau ce vine.

Ce s-a întâmplat, între timp, în cazul accidentului?

Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, șoferul taxiului implicat în accident a declarat că poliția nu vrea să audieze martorii pe care acesta îi are, și în continuare oamenii legii vor să scoată culpă comună, deși legea prevede cu totul altceva: „Nu prea vor să-mi audieze martorii mei. I-am dus cu japca pe unul din martori și până la urmă l-au audiat. Dosarul este încă la poliție. Ei au încercat să o scoată culpă comună. Eu le-am spus că nu voi accepta niciodată culpă comună. Dacă greșeam plătea. Avocatul mi-a zis că ăsta ar fi unul dintre motivele pentru care o lungesc atât. El mi-a zis din prima. Salvarea este devină, dar este culpă comună pentru că eu nu am avut conduită preventivă. Pe clientul pe care l-am avut în mașină nu vor să îl cheme la audieri, că nu e relevant pentru ei. Eu le-am zis că e cel mai important martor. Pe asistenta din salvare au audiat-o, deși e același lucru. Ei au audiat ce martori au vrut. Nu i-a chemat pe niciunul dintre băieții care au ajutat să scoată persoanele din ambulanță.

Ce spune legea?

Conform legislației rutiere în vigoare, în cadrul Codului Rutier, OUG 195/2002, la articolul 61 se precizează astfel: ”Au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.”

În cadrul articolului 62, se precizează următoarele: ”La intrarea în intersecţiile unde lumina roşie a semaforului este în funcţiune ori indicatoarele obligă la acordarea priorităţii de trecere, conducătorii autovehiculelor prevăzute la art. 61 alin. (1) trebuie să reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stiu sigur ca majoritatea de la locala tin cu infractorii dar si cei de la rutiera ? Multi soferi de ambulanta nu mai pun sirenele sa nu ia bataee de la smecherii de cta
0
1
P'asta parca l-am mai vazut pe Izvor , bea cafeaua cu niste boschetari la un magazinas
1
0
Poate ai dreptate si nu erau sirene ,dar girofarurile pe timp de noapte nu le-ai văzut? Cu toate astea instinctul tău de șofer a lipsit ,puteai evita ca tu ai lovit Ambulanta , de aceea cred ca nu erai atent si probabil nu sa auzit si nu sa văzut nimic! Refuz sa cred ca ai lovi intenționat o Ambulanta dar sa cauți atâtea scuze e p*****l! Lucrul cert in orașul asta este ca nu vreți sa va dați la o parte din fata gitofarurilor!
4
0
De salam sa ma ei și pe mine daca vrei
2
4
nu se auzea salvarea, am auzit doar impactul
0
3
era clar ca vor sa ingroape cazul, mereu se intampla asta cand sunt implicate masini oficiale. soferi de weekend… si aia de pe ctbus sunt la fel de incapabili ca ei
4
3
Arata si fata ta,spaima gravidelor
9
5
Mama ce fatza are asta ,de mos din ala batran si barfitor , trist pentru el ca pe langa asta e batut in cap de la natura , dar totusi , o poza mai reusita nu v-a trimis si el?:)
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272