REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se închid școlile? Iată ce spune șefa de la Inspectoratul Școlar Constanța și când vor RECUPERA elevii cursurile

Se închid școlile? Iată ce spune șefa de la Inspectoratul Școlar Constanța și când vor RECUPERA elevii cursurile

Replica API 28 februarie 2018 | 13:26 720

În spațiul public au apărut mai multe informații cu privire la posibilitatea suspendării cursurilor pentru data de 1 martie. Decizia încă nu a fost luată de către Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență Constanța. Pentru a se lua o astfel de hotărâre este nevoie de o analiză clară a situației din județ. Gabriela Bucovală, inspector general şcolar la Inspectoratul Școlar Județean Constanța a făcut câteva precizări cu privire la acest aspect.

„La ora 14:00, analizând situația din județ, eu voi prezenta în fața Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență situația care este la această dată din punct de vedere al școlilor. Ceilalți membri vor prezenta restul situațiilor și se va lua o decizie în acest sens. Sunt foarte mulți factori implicați. Din punctul nostru de vedere, trebuie să știm dacă școala, ca și clădire, utilități, este funcțională sau nu este funcțională - și aceasta este o mare răspundere pentru că indiferen de situație, de reluare și de suspendare a cursurilor, școala trebuie să rămână într-o stare de funcționare, pentru că altfel ajungem la avarii grave și, evident, trebuie să avem toată situația sub control”, a spus Gabriela Bucovală.

Un factor important pe care îl subliniează Gabriela Bucovală este legat de starea drumurilor. Un elev care stă în vecinătatea instituției la care studiează nu poate spune că se ajunge ușor la școală dacă are de parcurs doar 10 metri, pe când un elev care face naveta din afara municipiului poate avea dificultăți în a ajunge la ore. De aceea, drumurile sunt un factor principal.

„Trebuie făcută și o analiză a drumurilor de acces înspre localitatea respectivă. Numai că și această parte a drumurilor de acces sunt mai mulți factori implicați. Una știe personalul din școală, alta știe factorul responsabil cu aceste drumuri. Eu voi merge cu analiza din județ în această ședință. Vor veni și cei de la drumuri naționale, drumuri județene...”, a precizat inspectorul general şcolar.

La Peștera, unitatea administrativ teritorială a anunțat că nu se fac ore în prima zi de primăvară calendaristică. Motivația este simplă: drumurile sunt înzăpezite și se ajunge cu dificultate. Referitor la acest aspect, Bucovală a comentat că decizia este justificată.

„Știu situația de la Peștera. Am fost informată. Toate drumurile de acces sunt închise. Eu zic că se justifică decizia, dar este un punct de vedere care mai departe merge în comisia mare. Nu asta este o problemă. Eu zic că trebuie să respectăm totuși decizii acolo unde este pusă la punct. Primăria Peștera estea cea mai în măsură să trimită o analiză obiectivă. Noi de aici nu știm ce este acolo”, a zis Bucovală.

Orele urmează să fie recuperate de fiecare instituție în parte, după cum dorește. Gabriela Bucovală a precizat că regulamentul permite un program de recuperare până la finele semestrului, pe care fiecare școală îl va adapta în funcție de cum va dori.

„Trebuie să ne gândim în primul și primul rând la siguranța elevilor! Cursurile pot fi recuperate conform regulamentului, se poate decide recuperarea materiei până la finalizarea semestrului. Timp este pentru că suntem la începutul semestrului. Nu este nimeni vinovat de această situație. Nu a provocat-o nimeni și nu a putut să o împiedice nimeni. Nu impunem! Regulamentul, repet, permite recuperarea materiei până la finalul anului școlar, într-un program de recuperare – recuperare pe parcurs, îi spunem noi. Nu este nimeni absurd, nu se impun anumite lucruri, sub nici o formă”, menționează inspectorul.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aoleuuu, te fute grija de elevi, dar nu ai votat pentru ca elevii sa stea acasa pana luni . Nu ai perspectiva de ansamblu
1
1
Ei, lasati! Ca vor scoate copiii sambata pentru olimpiadele judetene in Constanta. Si apoi se vor plange ca vor avea absenti. Pe copiii aceia, tot parintii ii aduc cu masina sau vin ei saracii cu transportul in comun ce vine la jumatate de ora in cel mai bun caz, sa inghete in statii.
2
0
Si ce propui tu, Alex? Or fi profesorii de vina ca iarna isi face de cap acum... Tu ai vrea sa stai acasa in zi de lucru si sa mergi la slujba sambata? Stiu, vei spune DA, dar nu esti sincer...
4
0
De recuperat nu se vor recupera orele. Ce s-a recuperat vreo ora pana acum, dar banii pe ore ii vor primii.
4
4
Dar cu simularile cum raman ? Copiii vor ramane in urma cu materia
3
4
Daa, le dam pe 8 martie la mooiiee !
7
3
pierd invatatoarele cadourile de 1 martie...dar recupereaza ele pe 8
7
4
VAI DE COPIII CARE AU SIMULARI SAPTAMANA VIITOARE!
4
4
Nu scoti un caine pe aceasta vreme din casa daramite un copil sa ltrimiti la scoala ! Se vor suspenda cursurile toata aceasta saptamana !Asa este normal ,si nimeni nu este vinovat de aceste episoade meteorologice extreme!
19
2
Inchideti-le de tot, ca si asa programa scolara e pe dinafara vremurilor si a vremii. Poate fi scoala altfel in aceasta perioada ca se incadreaza in programa.
10
2
da, se inchid.
7
1
Programa scolara actuala este foarte buna pentru comunisti. Nu are nicio legatura cu vremurile actuale si cu atat mai putin cu viitorul. Daca nu se preda tot este mai bine pentru elevi. Vor avea mai putin de uitat.
12
2
Asta abia vorbeste
5
2
de doi ani nu se mai preda toata material la Liceul Ovidius
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102