REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Se întâmplă în România: zeci de sclavi, abuzaţi şi violaţi de o grupare de ciobani

Se întâmplă în România: zeci de sclavi, abuzaţi şi violaţi de o grupare de ciobani

Replica API 2 noiembrie 2012 | 00:00 126

Poliţiştii de investigaţii criminale, împreună cu poliţişti de ordine publică din cadrul secţiilor rurale şi cu sprijinul a trei grupe de luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă au efectuat, în această dimineaţă, şapte percheziţii pe raza judeţului Galaţi, la stâne, saivane şi grajduri. 24 de persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi pentru audieri.

Acţiunea poliţiştilor a vizat documentarea activităţii infracţionale a unui grup de crescători de animale (ciobani), care, de la începutul anului 2010 a racolat, prin interpuşi, mai multe persoane, bărbaţi, femei, dar şi minori din centrele de asistenţă socială sau din familii cu o situaţie materială precară. Persoanelor racolate li se promiteau sume de bani pentru munca prestată, cazare şi masă, dar în realitate acestea erau exploatate prin muncă. Erau puse să îngrijească animale de la stâne, erau cazate în condiţii insalubre şi hrănite necorespunzător, fiindu-le interzis, totodată, să părăsească locurile respective. De asemenea, femeile, pe lângă munca prestată, erau obligate să întreţină, împotriva voinţei lor, relaţii sexuale cu membrii grupării. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că au fost racolate până la această dată peste 40 de persoane din judeţele Galaţi, Vaslui şi Vrancea. Cercetările continuă pentru documentarea activităţii infracţionale a tuturor membrilor grupării sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sclavie, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat, viol, tâlhărie şi distrugere (de culturi agricole).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272