REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.9° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
25.9° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Se introduce o nouă infracțiune în Codul Penal, care vizează persoanele care își terorizează vecinii

Se introduce o nouă infracțiune în Codul Penal, care vizează persoanele care își terorizează vecinii

A.F. 28 mai 2024 | 00:00 1782

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează vecinii, astfel încât să îi să îi oblige să vândă la preţuri derizorii imobilele pe care le aveau.

Se introduce o noua infractiune in Codul Penal, care vizeaza persoanele care isi terorizeaza vecinii

El precizează că se poate institui un ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi şi se incriminează fapta de terorizare.
Alfred Simonis a anunţat luni la Parlament o modificare Codului Penal. El a precizat că la el la Timişoara există anumite clanuri care au pus presiune şi au constrâns locuitorii anumitor imobile să îşi vândă apartamentele, teririzându-i la propriu.

„Am identificat acest mecanism prin care practic se poate institui un ordin de restricţie, de protecţie, faţă de vecinii agresivi, se poate începe urmărirea penală şi se incriminează penal această faptă de terorizare, pentru că ani la rândul clanuri din Timişoara şi din toată ţara şi-au terorizat vecinii prin tot felul de mecanisme de constrângere, să îi oblige să vândă la preţuri derizorii imobilele pe care le aveau”, a explicat Alfred Simonis.

El a precizat că, „după ce această lege va intra în vigoare, se incriminează penal agresiunea permanentă pe care până astăzi nu o puteai identifica”.

Preşedintele interimar al Camerei a dat exemplu de astfel de manifestări de teroare, la adresa locuitorilor, de la „fecale pe casa scării, muzică dată tare, la inundaţii provocate pentru a-i constrânge să vândă”.

„Această lege va institui un fel de restricţie faţă de aceştia şi va obliga leguitorul să sancţioneze dur aceste practici, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi”, a completat Simonis, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu dati de BARAGLADINELE din Timisoara?
2
0
Mai bine dădeai o lege pentru desființarea poliției La ordinea publică ar trebui băgați jandarmii cu patrule și mașini în toate cartierele orașelor
16
1
Care terorizează vecinii cu manele date la maxim...Au INEBUNIT MAGRAONII cu melodiile lor de c***t
19
0
E valabil și pentru asociațiile de proprietari și președinții de bloc? Dacă da, aveți “clienți” pentru penitenciar în Tomis 3, aleea iasomiei.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018