REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se JOACĂ cu AUTORITĂȚILE și NU-și DEMOLEAZĂ CONSTRUCȚIA ILEGALĂ

Se JOACĂ cu AUTORITĂȚILE și NU-și DEMOLEAZĂ CONSTRUCȚIA ILEGALĂ

Replica API 23 octombrie 2020 | 00:00 5362

Cu toate că se fac demersuri încă din anul 2013 pentru a demola mai multe construcții ilegal realizate la un imobil din municipiul Constanța, cel care le-a efectuat nu dă nici doi bani pe sentințele definitive date de instanță și nici de somația Biroului Executorului Judecătoresc ce prevăd demolarea lucrărilor.

Un constănțean a sesizat redacția Replica de Constanța cu privire la lucrările de construcţii ilegal realizate la un imobil situat în municipiul Constanţa, strada Mihai Viteazu, numărul 55. „Vecinul construiește încontinuu și nimeni nu îl oprește. A fost și sancționat de Poliția Locală, s-a ajuns și în instanță și nimic. Cu toate că sentințele au fost definitive el continuă să ne sfideze pe noi, vecinii dar și pe reprezentanții autorităților” a declarat un vecin.

Povestea este mult mai veche însă nimic nu s-a schimbat

Poliția Locală confirmă spusele vecinului iar în baza legii a putut să ne ofere mai multe detalii despre situația exactă produsă acolo dar și despre faptul că proprietarul a fost sancționat și somat să stopeze lucrările. „În urma controlului efectuat în data de 04.02.2013 la imobilul situat în Constanţa strada Mihai Viteazu nr. 55, s-a constatat executarea de lucrări de construcţii fără a deţine autorizaţie de construire constând în: desfiinţarea magaziei din zidărie în S=26 mp şi realizare scară acces terasă circulabilă, cu 5 trepte; desfiinţare şarpantă lemn cu învelitoare olană la corpul C2 şi realizare terasă, circulabilă în mp, cu atic cu H=1,50m; creare acces de la etaj 1 al corpului C1 pe terasa circulabilă a corpului C2 prin realizare gol uşă în S=2x1,20m; modificare şarpantă prin desfiinţare lucarnă pe latura de vest a corpului C1 şi realizare acces în pod de pe terasa circulabilă a corpului C2; realizare lucarnă pe latura de sud a corpului C1.

În consecinţă, Gîţă Dumitru a fost sancţionat contravenţional prin Proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenienţiilor nr. 32269/07.03.2013, conform prevederilor Legii nr. 50/1991 rep. dispunându-se ca măsuri: oprirea executării lucrărilor de construcţii; obţinerea autorizaţiei de construire pentru lucrările nelegal executate în termen de 90 zile de la comunicarea prezentului proces verbal; în caz contrar desfiinţarea lucrărilor nelegal realizate şi aducerea imobilului la starea iniţială în termen de 15 zile” spun reprezentanții Poliției Locale Constanța.

S-a apelat la instanță

Pentru că proprietarul nu s-a conformat măsurilor dispuse în procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenienţiilor întocmit de Poliția Locală s-a emis un referat în vederea soluţionării pe cale judecătorească a măsurilor dispuse. Astfel, prin Sentinţa Civilă pronunţată de Judecătoria Constanţa, rămasă definitivă prin decizia civilă a Tribunalului Constanţa, având obiect autorizare desfiinţare lucrări, proprietarul a fost obligat la desfiinţarea lucrărilor astfel cum sunt descrise în procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor aplicate de Poliția Locală, efectuate neautorizat la imobilul situat în Constanţa, strada Mihai Viteazu nr. 55 şi aducerea acestuia în starea anterioară modificărilor arătate.

Undă verde la demolat dar proprietarul a depus contestație

Mai apoi, a fost admisă cererea formulată de către executorul judecătoresc Stoica Constantin Adrian privind creditorul primarul municipiului Constanţa şi debitorul Gîţă Dumitru prin care se încuviințează executarea silită a titlului executoriu conform sentinţei civile definitive.

Nefiind de acord, proprietarul a depus contestație. Ce s-a întâmplat? Ei bine, instanţa a respins contestaţia la executare formulată de proprietarul, Gîţă Dumitru, împotriva executării silite pornite în dosarul nr. 148/S/2017 instrumentat de biroul executorului judecătoresc Adrian Stoica, deoarece debitorul Gîţă Dumitru nu s-a conformat somaţiei ce a făcut obiectul dosarului de executare silită.

Bărbatul nu a dat doi bani pe sentința civilă definitivă dată de instanță și nici de somația Biroului Executorului Judecătoresc.

Poliția Locală a făcut demersuri pentru a afla stadiul actual al lucrărilor

În data de 10.10.2020, Poliția Locală Constanța a transmis către Compartimentul Juridic Contencios o solicitare pentru a afla stadiul executării sentinței civile. Deocamdată, nu există un punct de vedere oficial însă, vecinul declară că lucrările nu au fost demolate.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dezastru ecologic la statia de asfalt GETNIC de la Seimeni,functioneaza fara filtre!Fum toxic pe toata valea Seimeni!Garda de mediu unsa!
5
0
O tara de idioti . Nu inteleg ce te fute grija ce face fiecare in curtea lui. Si mie mi-a venit un idiot de la primarie sa ma someze sa scot autorizatie ptr montat centrala termica pe lemne . Si l-am intrebat daca ii dau un sut in cur ajunge campion la o suta de metri garduri ? A plecat prostul si gata .
1
2
Casa aia e la fel de 20 ani,alte articole proaste mai aveti ?
5
2
Un sopron daramat si cateva acareturi prin curte , iar adevaratii ilegalisti cu blocuri construite pe spatii verzi ii doare la basca , nu-i deranjeaza nimeni !Si referitor la omul cu sopronul daramat , Nene , muata-te...vinde , ai niste vecini foarte buni .
6
0
Nu-si .zgarie la ochi. Nu isi...
5
1
Blocul aflat la intersectia str. Portitei cu str. Frunzelor, declarat ilegal, de ce nu se demoleaza ? Este al lui Galani ?
17
0
Sunt mai multe cladiri ridicate fara autorizatie sau cu autorizatia anulata de instanta ,dar se vede ca numai la unele Primaria s a invrednicit sa treaca timid la intrarea in legalitate .Modul asta de actiune incurajeza dezastrul asta din oras.Efectul: o multime de oameni capabili aleg sa plece nedorind sa traiasca in Micul Orient
10
0
A umblat la acoperis si a facut o usa fara autorizatie. Ok, sa fie sanctionat. Dar cei cu biserica de pe Tomis, blocul cu 8 etaje din Tomis Plus si alte si alte, cine le demoleaza. Politia locala se face ca lucreaza, se ia de un cotet de caine si lasa vila stapanului
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102