REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Se judecă APELUL în cazul femeii NEVĂZĂTOARE care a RĂMAS fără MAȘINĂ

Se judecă APELUL în cazul femeii NEVĂZĂTOARE care a RĂMAS fără MAȘINĂ

Replica API 9 iunie 2021 | 12:03 1119

Ion Pană a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru falsul în înscrisuri sub semnătură privată. Decizia nu este definitivă, iar apelul se va judeca pe 2.12.2021. Acesta este acuzat că, după ce s-a despărțit de concubina sa, nevăzătoare, i-a falsificat semnătura și a vândut-o.

foto: cotidianul.ro

Fiind audiată, persoana vătămată a declarat că a fost în relații de concubinaj cu inculpatul Ion Pană. Pe parcursul relației lor, aceasta a cumpărat un autoturism marca Volkswagen Golf. La un moment dat și-a luat toate lucrurile sale din locuința lor comună, situată la acea dată în localitatea Eforie Nord, părăsind locuința și comunicându-i că relația lor s-a încheiat și că autoturismul de mai sus îl va folosi doar în acea zi pentru a-și căra lucrurile din casă, fapt acceptat de persoana vătămată, motiv pentru care aceasta i-a oferit una dintre cele două chei ale autoturismului.

Ulterior, observând că fostul său concubin nu mai revine pentru a-i restitui autoturismul, l-a sunat, care i-a transmis că îi va aduce autoturismul în curând. Observând că acest lucru nu se mai concretizează, pentru a verifica situația juridică a mașinii, împreună cu o vecină de-a sa, femeia s-a deplasat la sediul Primăriei Eforie, la Direcția Taxe și Impozite, unde a luat legătura cu un funcționar public, care i-a comunicat că Ion Pană s-a prezentat și i-a spus că dorește eliberarea unui certificat fiscal în numele persoanei vătămate, spunându-i totodată că acest certificat este eliberat la cererea acesteia. Funcționarul public i-a spus că a fost de acord cu înmânarea acestui certificat fiscal, întrucât a crezut că Ion Pană chiar fusese încredințat de către persoana vătămată să ridice acel act, bazându-se pe faptul că le cunoștea relația de concubinaj și pe faptul că persoana vătămată era nevăzătoare. Tot atunci a aflat și că autoturismul său figura vândut de către un bărbat, tatăl inculpatului Ion Pană. Persoana vătămată a mai arătat că inculpatul obișnuia să o însoțească peste tot, însă el nu semna niciodată vreun act în numele ei, deoarece ea nu a fost de acord cu așa ceva. Atunci când acesta o însoțea în vreun loc, iar persoana vătămată era nevoită să semneze, la indicațiile lui Ion Pană, semna personal.

Deși inculpatul nu a recunoscut comiterea infracțiunii, instanța reține că aprecierea probelor este operațiunea finală a activității de probațiune, care permite instanței de judecată să determine măsura în care probele reflectă adevărul.

Astfel, Ion Pană a fost trimis în judecată pentru falsul în înscrisuri sub semnătură privată, iar pe 21.05.2021 a fost condamnat de Judecătoria Constanța. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A vandut-o pe nevazatoare?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212