REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Se LAUDĂ că are VIAȚĂ de SULTAN într-o ÎNCHISOARE din FRANȚA! Video

Se LAUDĂ că are VIAȚĂ de SULTAN într-o ÎNCHISOARE din FRANȚA! Video

Replica API 6 septembrie 2021 | 00:29 40866

O duc românii bine în închisorile din străinătate? Ei bine, se pare că da. Cel puțin așa se laudă un bărbat, închis, în Franța, care se laudă cu hrana zilnică „de la Justiție”, cu băutura, cu cele două telefoane mobile pe care le deține dar și cu alte lucruri. Mai mult decât atât, individul se filmează atunci când le dă dedicații dușmanilor, fiind fan Dani Mocanu. Când nu este el ‘vedeta’ principală a filmărilor sunt colegii lui din celulele apropiate cu care vorbește în limba română, ori pentru că sunt și ei români, ori că nu știe franceza. Ce e clar, bărbatul face furori pe internet având mii de urmăritori.

Un român, George D., a devenit viral pe o rețea de socializare prin filmările pe care le face dintr-o închisoare din Franța. Și-a făcut cont în noiembrie 2020 și de atunci este extrem de activ, postând zilnic mâncarea pe care o primește „de la justiție” sau dedicații pentru dușmani dar și melodii despre cât de grea e viața în pușcărie. Grea? Aparent nu. Chiar recent, într-un live, bărbatul spunea cât de bine îi este în pușcărie și că o duce regește.

Se laudă cu mâncarea zilnic

Mai toate filmările, recente, făcute publice încep cu „Haideți să vă arăt ce ne-a adus Justiția la masă astăzi…”, lăudându-se cât de bine o duc pușcăriașii în închisorile din Franța. Tot el i-a numit „invidioși” pe cei care-i urmăreau un live spunându-le: „Sunteți invidioși! Slugoii, pardon, contribuabilii ne plătesc, iar noi o ducem regește!”.

Le dă dedicații dușmanilor

Totodată, individul este fan Dani Mocanu, fapt denotat de filmările în care îi ascultă melodiile artistului și pe care parcă le dedică dușmanilor: „Avem țara plină de sifoane și de șmecheri care mor de foame/ Când te descurci te dă în primire/ Dă la gardă informații despre tine”, „Stau pe locul cu puterea, nu contează cum e vremea/ Eu trec prin foc și prin apă și nu mă las niciodată”, sunt doar câteva din versurile dedicate „fanilor”. Individul chiar îi îndeamnă uneori pe cei ce stau „cu mâna întinsă” să meargă în Franța, să „dea în cap și așa ajung în lux”, la pușcărie.

Are două telefoane mobile

S-ar părea că acesta are nu unul, ci două telefoane mobile, cu toate că în închisorile din Franța au telefoane în fiecare celulă.

Click pe fotografie

Cotidianul Le Monde scria în februarie 2020 că în 12.000 de celule din 60 de penitenciare franceze au fost instalate telefoane fixe, ca până la începutul anului 2021, să nu mai fie nicio celulă neconectată. „Scopul principal al instalării telefoanelor în celule este păstrarea legăturilor cu familiile”, a explicat directorul administrației penitenciarelor, Stéphane Brédin, în 2020.

În Franța, se consideră că legătura familială este un factor important pentru reabilitare. În plus, cozile la cabinele telefonice provoacă adesea conflicte între condamnați. Autoritățile se așteptau ca prin această măsură să reducă fenomenul traficului cu telefoane mobile din închisori, însă, se pare că acesta încă există. Tot Le Monde scria că uneori paznicii se fac că nu văd această încălcare a legii tocmai pentru a aplana tensiunile.

Video:

Fenomenul nu este nou

Fenomenul se pare că nu este nou. În ianuarie 2015, digi24 scria despre condamnaţii închişi într-o închisoare din Marsilia care nu par deloc pedepsiţi. Unul dintre deţinuţi le făceau în ciudă francezilor fotografiindu-se cu un evantai făcut din bancnote de 50 de euro.

Atunci, autorităţile au început o anchetă pentru a aflat cine este responsabil pentru debandadă. Primii vizaţi au fost gardienii, care se apără: sunt prea puţini ca să ţină lucrurile sub control. Aceasta nu a fost pentru prima dată când penitenciarul a fost în centrul unui scandal. În 2014, un condamnat l-a ţinut prizonier câteva ore chiar pe directorul închisorii.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu comparati viata din puscariile de lux din europa cu,cotetele de sobolani,gandaci si mincare deloc din Ro....In ro nu exista cearceaf in pirnaie
3
3
lu asta ii mai trebuie dati vreo 10 ani, ca se simte bine acolo
12
0
Dar de ce iti planga fata ceva nu iti place, s-a pisat in pepene sau ai vazut mucii din spaghette
9
2
Sa nu cumva sa aibe viata de cadina!
14
3
un baston, doua bastoane...
16
6
Io iti ard gagica cu sloboz si pe tine te arde negroteiu pe care il filmezi.
29
0
Cu tot luxul din lume tot inchis esti bai, interlopule de carton! La multi ani iti doresc in acelasi lux sa stai toata viata ta!
44
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369