REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Se modernizează secția de copii a Sanatoriului de la Techirghiol. În viitor și copiii sub 3 ani vor fi acceptați în cadrul unității

Se modernizează secția de copii a Sanatoriului de la Techirghiol. În viitor și copiii sub 3 ani vor fi acceptați în cadrul unității

Replica API 11 octombrie 2019 | 02:18 1612

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol asigură îngrijiri medicale curative şi recuperatorii în principal pentru afecţiunile osteoarticulare şi posttraumatice, însă lista de indicaţii este foarte mare: neurologice, vasculare periferice, respiratorii, dermatologice şi ginecologice. În prezent există astfel de două segmente ale sanatoriului, unul destinat adulților și unul destinat copiilor sub 16 ani, despre care se spunea, la un moment dat, că este o ruşine a instituţiei medicale.

În trecut, s-a pus chiar și problema închiderii sectiei pentru copii deoarece nu aducea nici un venit, însă conducerea a reușit păstrarea acesteia. Anul acesta, Sanatoriul Balnear a primit o finanțare de 6,5 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea secției pentru copii, ce va fi finalizată până la sfârșitul anului 2020. Managerul afirmă că după aceste modernizări Sanatoriul va ajunge la standarde internaționale.

Capacitatea totală a secției de copii este de 180 de paturi, însă în momentul de față nu funcționează la capacitate maximă, ocupate fiind doar 100 de paturi. Cu toate că se află în proces de modernizare, în partea funcțională copii beneficiază de toată atenția personalului, merg la cursuri și se relaxează în zone special amenajate.

În ultima vreme au existat câteva sesizări în legătură cu imposibilitatea cazării copiilor sub 3 ani, însă managerul Sanatoriului Balnear de Recuperare Techirghiol ne-a menționat faptul că aceasta nu este posibilă încă deoarece pentru aceștia este nevoie de anumite condiții, anumite piese de mobilier, dar și de personal calificat.

Spitalizarea în cadrul Sanatoriului Balnear de Recuperare Techirghiol este de 30 de zile, fiind posibilă doar prin trimitere medicală. În prezent, unitatea este în întregime ocupată, atât sectia pentru copii dar și cea destinată adulților.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272