rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Se opun desfiinţării! Mai mulţi constănţeni cer oprirea demolării GARAJELOR în instanţă!

La finele anului trecut, Primăria Constanţa a început o campanie de demolare a garajelor amplasate pe domeniul public. Aşa că, în decurs de câteva luni, zeci de garaje au fost puse la pământ, spre nemulţumirea proprietarilor. Alţii, „strâng cu dinţii” de bunul lor şi se consideră nedreptăţi, astfel că şi-au căutat dreptatea în instanţă.

Mai mulţi locuitori de pe Aleea Nalbei nr 12 au deschis acţiune în instanţă prin inetermediul căreia cer să nu le fie demolate garajele. Aceştia au arătat că sunt proprietarii garajelor din 1990, atunci când au obţinut autorizația nr. 4553 emisă de Consiliul Popular al Municipiului Constanţa, care a aprobat construirea garajelor ce fac obiectul prezentului litigiu. Au învederat că autorizația prevede condiția posibilității de demolare a garajelor, numai în cazul în care administrația municipală ar urma să execute construcții urbane definitive pe acest amplasament. Proprietarii s-au plâns magistraţilor că au primit recent notificări amenințătoare de la Poliția Locală în sensul demolării imediate a garajelor și a amendării lor însă, spun ei, demolarea le-ar produce o pagubă iminentă, mai ales că Primăria Constanţa nu a justificat condiția unor planuri de construire urbane definitive.

Primăria Constanţa a susţinut în instanţă că măsura privind demolarea garajelor a fost dispusă în cadrul campaniei de eliberare a domeniului public de garaje pentru crearea mai multor locuri de parcare, iar garajele în litigiu reprezintă construcții cu caracter temporar. Refuzul reclamanților de a elibera terenul reprezintă un comportament abuziv exercitat cu vădită rea-credință.

Instanţa le-a respins cererea, pe motiv că nu există la dosar dovezi privind declanșarea unei proceduri execuționale de demolare efectivă a garajelor în litigiu de către pârâți, ci doar a faptului că s-au emis notificări prin care reclamanților li s-a adus la cunoștință că se vor aplica dispozițiile Legii nr. 50/1991 privind săvârșirea unor fapte contravenționale.

M.P.

luni, 17 iunie 20193471
Comentarii

00Adi(14 aug 13:21)
Cred ca toti proprietarii de garaje ar fi de acord sa li se demoleze garajele construite si amplasate pe domeniul public cu autorizatie daca chiar s-ar amenaja parcari in locul garajelor. Problema e ca nu se fac parcari din diverse motive. Ba ca nu e zona carosabila, ba ca e as azis spatiu verde cand in realitate e doar pietris si asa mai departe... Greu se mai aproba de catre primarie acordarea unui loc de parcare in schimb, daca se solicita amplasarea vreunei biserici se aproba imediat. Vezi biserica de la capatul Blocului 5B pe Bd Tomis 301 care a fost construita pe spatiul verde. E jale.
01gader(1 iul 14:53)
garaja pe al lirei poarta 6 , atentie pe spatiu verde , de ce nu se darama? e spaga mare domnule primar ?
13Atatea comentarii 17 iun 12:20(19 iun 01:55)
Toata lumea comenteaza , si intre atatea comentarii nu am vazut unul productiv! asa ca o sa fac eu unul...MU13 USRsiCIOLOS, ca de acolo pleaca totul! securitatea e inca activa
01Locatar(18 iun 04:48)
In zona unde locuiesc, au fost demolate mai multe garaje, totup pare minunat , dar ca locul acum arata in ultimul hal , ca dupa razboi , iar dupa 6-7 luni inca nu se face nimic acolo , si nici o msina nu poate fi. Ideea este , da sa le darame, dar sa nu lase asa dupa ele, chiar sa renoveze loculrile si sa faca parcari.
04pentru PENTRU '' unu"(18 iun 01:17)
nu pricep de ce te bagi in seama fara rost,om incult cu 2 clase ca trenul,cred ca locuiesti acolo si tie ti-au bagat vecinii,nevasta in garaje si i-au umblat la supape...ma cobor la nivelul tau si nu e bine
03Ion(17 iun 22:34)
Idee pt primarie! Nu mai demolati garajele dar puneti o taxa de 10.000 lei pe an de garaj! Sa vedeti cum renunta singuri!
01Faruk(17 iun 21:28)
Pruia mi-a bagat baiatu in garaj obligat fortat
016nu e asa(17 iun 17:15)
astia au ramas blocati in autorizatia primita in '90. Cam astia-s idiotii din ziua de azi. demola-ti-le si faceti un bloc in loc da-i in mama lor de saracii tin muraturile la garaje ca masina o parcheaza pe trotuar, constanteanului oricum ii e prea lene sa deschida si sa inchida usa de la garaj.
25Atentie(17 iun 16:33)
Lasati in pace garajele de la Apele Aromane, acolo e cuibusor de nebunii ale angajatelor de la Ape ! Cerasela, te iubim - Noi ca tine nu gasim - Grasunico, te ador - Dupa al tau fund eu mor!
39Parpanghel(17 iun 15:39)
Bre,unde mai tinem caii,daca demolati garajele?Tot se spune ca s-au creat locuri de parcare prin demolarea garajelor,este adevarat,dar sunt destule zone unde s-au montat popici si au ,,disparut" locuri unde se puteau parca masini!De la intersectia Poporului cu Tomis si pana jos la Dacia,s-au montat popici,cate locuri s-au pierdut?Nu incurcau masinile parcate asa mult!In alte zone au aparut niste borduri cat Marele Zid Chinezesc,iarasi nu se poate parca!
08Escu(17 iun 15:31)
Daca ai construit garaj fara autorizatie primaria iti da termen sa t-il darami singur nu ai facuto t-il darama fara probleme altfel e ca si cum te-ai cacat in mijlocul drumului si nimeni nu are voie sa se atinga de rahatul tau.
07gigi(17 iun 15:20)
desfiintat garajele dinMangalua,zona Lidl,in spatele blocului A.Tot weekendul s.au reparat jetskiuri,iar de la 21 la 1 noaptea traficantii de tigari de laC5,ar 3,tigani turci arif au sedinta.Nimeni nu doarme decit cind vor tiganii si mirlandezii reparatori.Jos garajele!puneti pomi ba!
122PENTRU '' unu"(17 iun 14:44)
Nene, mata ai oftica pe proprietarul de garaj,care-ti lua nevasta la babastoaice, stateai catarat pe gardul din spate s-o pindesti cind iese afara cu cordaciul dupa ea. Si daca se darima garajele, ea tot se babardeste cu cine-i pica, doar asa sa-ti faca in ciuda, impotentule!
210LA GARA(17 iun 13:48)
LA GARA LA H9- H-8 LA POARTA 4 20 DE GARAJE !!! HAI ODATA CA NE-AM SATURAT DE COMUNISTI CU TUICA, MURATURI GRATARE SI ATELIERE , DE AMANTE INFIPTE BINE-N PRIMARIE. LA POARTA 4 GARA BLOC H-9 ,ACOLO DE CE NU VENITI ? DE CE ESTE OCOLITA ZONA AIA ? DE CE ESTE IGNORATA ?
313unu(17 iun 13:29)
langa apele aromane sunt garaje,4 ocupate si restul sunt goale propietarii isi tin masinile in fata garajelor....primaria de ce nu le darama sa faca locuri de parcare???...
214Xyz(17 iun 12:25)
pai si troscangii unde mai beau si ei una mica la un gratarel ?
611Atatea comentarii(17 iun 12:20)
Toata lumea comenteaza , si intre atatea comentarii nu am vazut unul productiv! asa ca o sa fac eu unul...MU13 P5D , ca de acolo pleaca totul!
29escu(17 iun 12:17)
da sa se demoleze, dar sa se faca parcari supraetajate .
111solutia :(17 iun 11:21)
mariti impozitul pentru aceste garaje , cu 500 % cel putin !Astfel vor renunta singuri la ele .
219Gigi(17 iun 09:49)
Impozite mici, libertatea de a parca orinde ai chef, taxe de parcare mici egal masini multe. Orcine isi poate aduce o rabla cu 500 de euro.. Primaria ar trebui sa vada cum au rezolvat altii problema parcarilor si a masinilor si sa faca ceva chiar daca nu sunt masuri placute.
814Ac3lasi(17 iun 09:16)
Va bucurati ca dispar garajele, va face locuri de parcare sa 8nchida gura, pana apare un investitor si trage un bloc exact pe locurile foatelor garaje ca se eliberat terenul
116primar cu(17 iun 09:07)
Consilieri cretini. Garajele trebuie desfiintate dar......... si blocurile au rupt toate spatiile libere posibile. Oamenii se muta si dupa aia se bat ca makedonul nu a facut si locuri de parcare. Pai cand ai cumparat nu ai vazut ca te pacaleste armanu jegos.
123Amir(17 iun 09:05)
O adunatura de rupti in cur, care au transformat acele garaje in depozite infecte.
125Moldogean(17 iun 09:02)
Demolati depozitele de muraturi,vechituri,alcool si alte nimicuri!
124Desfiintati-va tigania(17 iun 08:56)
Demolati-va garajele.
131Locuitor nalbei(17 iun 08:38)
Veniti oameni buni sa vedeti ce fac proprietarii garajelor respective,cresc pasari in garaje,mici ateliere de taiat cu flexul ,gratare,baute si masini ...va zic eu 3 masini in garaje din 13... Ne este rusine efectiv sa trecem cu copiii prin fata lor vara. Vrem locuri de parcare si civilizatie nu comunisme ..
78fulgerica(17 iun 08:19)
Votati PSD in continuare, ca va pun borduri inalte si stilpi pe trotuare.
212Ovidius(17 iun 08:14)
Astea din imagini ce sunt garaj sau ambasada!
414Pensi(17 iun 08:05)
Ia sa vedeti pe cine ati votat, pensionarilor! Acum nu mai aveti unde sa dormiti vara cand va inchiriati apartamentele la turisti.
114HILDA(17 iun 07:56)
La intersectia campinei cu intrarea campinei sunt 3 garaje,se pare ale aceleiasi persoane din bl B1b......lumea se cearta pe locurile de parcare si asta tine muraturi acolo.
117fara garaje(17 iun 07:47)
Toate garajele tb. demolate, in primul rand pt. ca se dubleaza nr. de parcari, si vedem ca nr. masinilor creste f. mult, apoi si peisajul..., e f. urat , un garaj, e mai inalt, altul mai mic. Concluzia, toate garajele daramate.
221Jiji(17 iun 07:45)
Pulifricii strang din dinti.... Pai futuva in gura, cand garajele sunt construite abuziv pe o proprietate privata, si nu vreti sa le demolati, decat cu hotarare judecatoreasca cum este? Sa le dea jos, sa se faca parcari, nu sa isi tine babuinii trotinete si muraturi...
122Containere(17 iun 07:07)
Sa demoleze imediat hidoseniilea alea pline cu mobila veche si butoaie cu varza si sa faca parcare civilizata, asfaltata !!!
27hmm(17 iun 06:23)
Ce si-au luat-o. Pe de o parte, Legea fiind asa vasta, se poate considera ca demolarea garajului este intradevar conforma cu specificatia autorizatiei 4553, caci locurile de parcare sunt de fapt o constructie urbana pentru populatie. Cand ceri locuri de parcare nu ceri ceva invizibil ci o amenajare construita pe domeniul public in scop de utilitate publica, nu?
113@5:43(17 iun 06:11)
Desigur, gresesti. Nu pe ogoarele patriei a auzit ea de strans cu dintii. Ci in parcarile de TIRuri turcesti, cand ii mai scapa turcul o palma pe ceafa si ii spunea "nu mai strange cu dintii"
112Redactie de analfabeti(17 iun 05:43)
"Strang din dinti" si "trag cu dintii" sunt doua sintagme diferite in limba romana. "Strang cu dintii" este doar in mintea pulii asteia de M. P. jurnalist strans de pe ogoarele patriei.
124Nume(17 iun 03:09)
Muraturile in garaj si masina in parcare
124GARAJE PA(17 iun 02:24)
Cine vrea garaj, sa puna banul grupa pe masa si sa cumpere proprietate. Vremea cacaturilor astora s-a dus, ince de la sfarsitul anilor 90. Garaje PA! Constructie fara autorizatie pe domeniul public inseamna demolare instant.
238Jet(17 iun 01:20)
Sa ma pis pe garajele voastre pline cu muraturi. Un popor de tigani
222hahaha(17 iun 00:05)
pokemonilor, numai vreti sa va faca primaria locuri de parcare?...
mai mult...Replica
14 noi 00:00ReplicaPERCHEZIȚII la o firmă de DEZMEMBRĂRI AUTO din Năvodari!

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanța au efectuat o...1433

14 noi 16:30ReplicaAccident rutier în apropiere de Costinești: a lovit cu mașina un porc mistreț?!1291
14 noi 15:31ReplicaSORIN MIHAI ESTE NOUL INSPECTOR ȘCOLAR JUDEȚEAN CONSTANȚA882
14 noi 00:00ReplicaHotelul Perla din Mamaia, cumpărat cu 4 milioane de euro de un om de afaceri din Iași

Mohammad Murad, care a construit și a cumpărat în ultimii ani mai multe hoteluri pe Litoral, a vândut Perla din...1436

14 noi 17:59ReplicaPERCHEZIȚII în CONSTANȚA, la CLANUL BĂNCUȚĂ!3415
14 noi 15:53ReplicaFăgădău, în mijlocul constănţenilor, de Ziua Dobrogei! VIDEO2164
14 noi 10:33ReplicaExplozie la un bloc de garsoniere, în Tulcea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "DELTA" Tulcea a fost solicitat în jurul orei 06:10 în urma unei explozii...850

14 noi 00:00ReplicaFormare profesională în Dubai şi Paris, plătită din bani publici! Fostul primar dornic să se plimbe scapă de răspundere!2130
14 noi 00:00ReplicaDETALII din DOSARUL ACCIDENTULUI MORTAL din Valu! Ce VITEZĂ avea MAȘINA1781
14 noi 00:00ReplicaSocietatea care ridică blocul pe strada Maior Șofran supraetajează imobilul cu încă un etaj

Imobilul de pe strada Maior Șofran pentru care s-a obținut, în trecut, autorizația de construire, va fi supraetajat....1241

14 noi 00:00ReplicaO INDIVIDĂ care a ÎNȘELAT o instituție bancară din Năvodari prin metoda 'schimb de bani', IERTATĂ!2127
14 noi 00:00ReplicaPrimăria Mihai Viteazu a dat contractul pentru rețeaua de apă din Sinoe unei firme îngropate în datorii773
Vremea
15.2°15° - 15.2° joi, 14 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 92%
Vânt: 3.89 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/49101223283646
5/4011024263320
joker131631414312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 noi 00:00SportGigi Becali îl face praf pe Contra: „Băi, Cosmine, ești nebun, cum să nu-l iei pe Panțîru?! Habar n-ai de fotbal!”

Gigi Becali s-a enervat teribil pe Cosmin Contra și pe șefii FRF pentru că Florin Tănase (24 de ani, mijlocaș) și...820

13 noi 00:00SportMoment șocant la Rapid! Daniel Pancu și Florin Manea s-au bătut: „Tata e în mormânt și tu mă înjuri de morți?!”

Daniel Pancu (42 de ani), antrenorul Rapidului, și Florin Manea (43 de ani), managerul sportiv al giuleștenilor, nu se...1430

13 noi 00:00SportBurleanu (FRF): Meciul cu Suedia este capital pentru naţionala României

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la sediul Ministerului Tineretului...498

13 noi 00:00SportGheorghe Popescu va rămâne consilierul onorific al premierului

Fostul internaţional Gheorghe Popescu va păstra funcţia de consilier onorific al premierului Ludovic Orban pe...830

Local
14 noi 15:30LocalPetrică Miu a DEMISIONAT. Pe cine propune PNL pentru funcţia de inspector general şcolar

După instalarea noului Guvern PNL în funcție, scaunele șefilor deconcentratelor din Constanța, în special cei din...2375

14 noi 01:09LocalEVACUAŢI! S-A DECLANŞAT ALARMA DE INCENDIU ÎN URGENŢA SPITALULUI! VIDEO

Conform primelor informaţii, alarma s-ar fi declanşat dintr-o eroare, fiind verificaţi senzorii alarmei şi fiecare...1925

14 noi 02:42LocalConstănțeni, iată ce trebuie să faceți să nu deveniți ținta hoților!

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 4, au...694

14 noi 02:37LocalMinor depistat la volanul unei mașini pe drumurile din județul Constanța!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 15.50, au depistat...990

14 noi 02:45LocalBărbat din Constanța, condamnat pentru evaziune fiscală

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Poarta Albă au depistat un bărbat, de 33 de ani, pe numele căruia...1009

14 noi 02:44LocalSpectacole inedite la Pavilionul Expozițional din Mamaia

Cu ocazia zilei Dobrogei, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” le-a pregătit constănțenilor...5009

14 noi 02:21LocalȘcoală în FLĂCĂRI! 200 de persoane EVACUATE!

Salvatorii Stației de pompieri Babadag, miercuri, 13 noiembrie, în jurul orei 13.00, au fost solicitați să...1509

14 noi 02:31LocalAccident rutier soldat cu 5 victime în localitatea Mihail Kogălniceanu

Evenimentul s-a produs în data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, când un autoturism a părărăsit partea...956

14 noi 02:31LocalMuzeul de Artă Populară Constanța sărbătorește Ziua Dobrogei

Muzeul de Artă Populară Constanța sărbătorește cei 141 de ani de la revenirea Dobrogei în granițele statului...409

14 noi 02:30LocalDosar penal în cazul unui bărbat care și-a agresat soția!

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 12 noiembrie a.c., au fost...389

Politică
14 noi 02:46PoliticăGuvern: A fost adoptată OUG privind regimul cetăţenilor britanici în cazul ieşirii din UE fără acord

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă privind regimul cetăţenilor din Marea Britanie...361

14 noi 02:46PoliticăDancă: Guvernul a adoptat OUG pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor care vor fi disponibilizaţi

Guvernul a adoptat miercuri ordonanţa de urgenţă pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor care...323

14 noi 02:42PoliticăHossu - Cartel ALFA: Vor fi acţiuni de stradă dacă Guvernul nu creşte salariul minim

O decizie a Guvernului de a nu creşte salariul minim cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2020 ar da impresia că actualul...451

14 noi 02:33PoliticăAsociația Elevilor din Constanța cheamă în judecată 12 consilii locale pentru că nu acordă burse elevilor!

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a acționat săptămâna aceasta 12 consilii locale din județul Constanța...711

14 noi 02:22PoliticăS-a DECIS! Vârsta de pensionare va fi modificată

...3190

14 noi 02:28PoliticăA fost scos la concurs un post vacant în Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bulevardul Tomis nr. 51 pentru ocuparea unei...791

14 noi 02:32PoliticăPrimăria Năvodari derulează lucrări pentru modernizarea sistemului de distribuție a agentului termic în oraș

Primăria Năvodari, prin SC Termica Distribuție, derulează în aceste zile lucrări pentru modernizarea sistemului de...362

14 noi 02:27PoliticăCozmin Gușă își anunță revenirea în PSD, după excludere: Vreau să o schimb pe Dăncilă

Patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, a fost exclus din PSD la ședința Comitetului Executiv, dar susține că aceasta...1180

14 noi 02:47PoliticăReacția Olguței Vasilescu atunci când Dăncilă a fost întrebată dacă Manda e 'bărbat'

Claudiu Manda a ținut să precizeze, la finalul ședinței CEx PSD, că nu a jignit-o pe Viorica Dăncilă făcând-o...959

14 noi 02:27PoliticăSingurul om din echipa Vioricăi Dăncilă pe care Ludovic Orban îl ține în funcție: A fost consilier onorific al premierului şi mi-a explicat cu ce se ocupă

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că va continua colaborarea Guvernului cu fostul internaţional Gheorghe...1187

Monden
14 noi 00:00MondenCe cadou special a primit Gina Pistol de la Smiley

Gina Pistol se află în Asia, loc unde filmează noul sezon din Asia Express, și a simțit să le împărtășească...443

14 noi 00:00MondenCe s-a întâmplat cu afacerile lui Pepe: „Fetele mele îmi vor mulțumi mai târziu“

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Pepe intenționa să-și vândă clubul deschis în urmă cu 3...437

14 noi 00:00MondenCum s-au împăcat Prigoană și Bahmuțeanu: „Am avut 80 de procese și plângeri penale“

Nici mai mult, nici mai puțin de 80 de procese și plângeri penale! Atât a ”împărțit” cel mai controversat...425

14 noi 00:00MondenCompetiţia «Survivor România», noua emisiune Kanal D. S-a dat startul castingului

Kanal D le aduce milioanelor de telespectatori un format revoluționar, un reality show de intensitate maximă:...218

14 noi 00:00MondenCântăreţul american John Legend, desemnat cel mai sexy bărbat în viaţă de revista People

Cântăreţul american John Legend, în vârstă de 40 de ani, a fost desemnat "cel mai sexy bărbat în viaţă" de...209

14 noi 00:00MondenSir Rod Stewart speră să strângă 1 milion de lire sterline pentru lupta împotriva cancerului

Sir Rod Stewart speră să strângă 1 milion de lire sterline pentru lupta împotriva cancerului cu ajutorul unui...199

14 noi 00:00MondenFondatorul Cirque du Soleil, canadianul Guy Laliberté, reţinut pentru cultivare de canabis

Fondatorul Cirque du Soleil, canadianul Guy Laliberté, a fost reţinut marţi de poliţie pentru cultivarea de canabis...211

14 noi 00:00MondenFilmul propus de Austria la Oscar, descalificat întrucât conţine prea multe dialoguri în limba engleză

Filmul ''Joy'', în regia lui Sudabeh Mortezai, propunerea Austriei pentru o nominalizare la categoria ''cel mai bun...203

14 noi 00:00MondenRobert De Niro, impresionat de tehnologia folosită pentru a-l întineri în filmul "The Irishman"

Noile tehnologii de modificare facială îl ajută pe Robert De Niro să arate cu zeci de ani mai tânăr în noul film...273

14 noi 00:00MondenOlanda caută voluntari pentru a munci gratis la organizarea festivalului Eurovision 2020

Organizatorii festivalului Eurovision, care va avea loc anul viitor în oraşul olandez Rotterdam, au publicat miercuri...208

Mapamond
14 noi 00:00MapamondDestituirea lui Trump: Au început audierile publice istorice în Congres; democraţii spun că vor să acţioneze „fără ranchiună“

Democraţii vor să desfăşoare ancheta privind destituirea preşedintelui Donald Trump "fără ranchiună" şi "fără...199

14 noi 00:00MapamondRepublica Moldova: Blocul ACUM insistă ca premier să fie Maia Sandu şi îl consideră pe Igor Dodon "factor destabilizator"

Reprezentanţii Blocului ACUM insistă ca premier al Republicii Moldova să fie numită tot Maia Sandu, iar din viitorul...257

14 noi 00:00MapamondRegatul Unit: "Mr Stop Brexit", protestatar devenit candidat al liberal-democraţilor în alegerile legislative

După ce şi-a strigat neobosit, vreme de doi ani, opoziţia faţă de Brexit în faţa clădirii Parlamentului...256

14 noi 00:00MapamondRusia părăseşte comisia de anchetă stabilită de Convenţiile de la Geneva privind victimele conflictelor internaţionale

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat o lege privind retragerea din comisia de anchetă stabilită de...214

14 noi 00:00MapamondGermania: Armata refuză achiziţia a două avioane A400M din cauza unor probleme de securitate

Armata germană a refuzat recepţia a două avioane A400M invocând probleme de securitate, în special la sistemul de...265

14 noi 00:00MapamondSlovacia: Cel puţin 13 morţi şi 20 de răniţi într-un accident rutier în vestul ţării

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa şi 20 au fost rănite miercuri în vestul Slovaciei în urma coliziunii...212

14 noi 00:00MapamondOMS doreşte să lărgească accesul la tratamentele pentru diabet

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va analiza pentru prima dată posibilitatea includerii insulinei umane,...202

14 noi 00:00MapamondFinanţarea UE nu a redus suficient presiunea asupra centrelor de primire a migranţilor în Grecia şi Italia

Susţinerea financiară acordată de Uniunea Europeană centrelor de primire şi înregistrare a migranţilor,...198

14 noi 00:00MapamondIndonezia: O persoană a murit într-un presupus atac sinucigaş comis în faţa unei secţii de poliţie în Sumatra

Un presupus atac sinucigaş produs în faţa unei clădiri a poliţiei din oraşul indonezian Medan (nordul insulei...189

14 noi 00:00MapamondAviaţia israeliană a bombardat un obiectiv al Jihadului Islamic după noi tiruri din Fâşia Gaza

Aviaţia israeliană a bombardat miercuri dimineaţa un obiectiv al Jihadului Islamic, după noi tiruri cu rachete din...251

Sănătate
13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...523

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...545

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...4305

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...838

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...974

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1185

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9494

23 oct 00:00SănătateSpitalul Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” organizează un program de tratament chirurgical pentru malformațiile cardiace

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, organizează un program de...1028

12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...3615

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...4536