rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Se opun desfiinţării! Mai mulţi constănţeni cer oprirea demolării GARAJELOR în instanţă!

La finele anului trecut, Primăria Constanţa a început o campanie de demolare a garajelor amplasate pe domeniul public. Aşa că, în decurs de câteva luni, zeci de garaje au fost puse la pământ, spre nemulţumirea proprietarilor. Alţii, „strâng cu dinţii” de bunul lor şi se consideră nedreptăţi, astfel că şi-au căutat dreptatea în instanţă.

Mai mulţi locuitori de pe Aleea Nalbei nr 12 au deschis acţiune în instanţă prin inetermediul căreia cer să nu le fie demolate garajele. Aceştia au arătat că sunt proprietarii garajelor din 1990, atunci când au obţinut autorizația nr. 4553 emisă de Consiliul Popular al Municipiului Constanţa, care a aprobat construirea garajelor ce fac obiectul prezentului litigiu. Au învederat că autorizația prevede condiția posibilității de demolare a garajelor, numai în cazul în care administrația municipală ar urma să execute construcții urbane definitive pe acest amplasament. Proprietarii s-au plâns magistraţilor că au primit recent notificări amenințătoare de la Poliția Locală în sensul demolării imediate a garajelor și a amendării lor însă, spun ei, demolarea le-ar produce o pagubă iminentă, mai ales că Primăria Constanţa nu a justificat condiția unor planuri de construire urbane definitive.

Primăria Constanţa a susţinut în instanţă că măsura privind demolarea garajelor a fost dispusă în cadrul campaniei de eliberare a domeniului public de garaje pentru crearea mai multor locuri de parcare, iar garajele în litigiu reprezintă construcții cu caracter temporar. Refuzul reclamanților de a elibera terenul reprezintă un comportament abuziv exercitat cu vădită rea-credință.

Instanţa le-a respins cererea, pe motiv că nu există la dosar dovezi privind declanșarea unei proceduri execuționale de demolare efectivă a garajelor în litigiu de către pârâți, ci doar a faptului că s-au emis notificări prin care reclamanților li s-a adus la cunoștință că se vor aplica dispozițiile Legii nr. 50/1991 privind săvârșirea unor fapte contravenționale.

M.P.

luni, 17 iunie 20193515
Comentarii

00Adi(14 aug 13:21)
Cred ca toti proprietarii de garaje ar fi de acord sa li se demoleze garajele construite si amplasate pe domeniul public cu autorizatie daca chiar s-ar amenaja parcari in locul garajelor. Problema e ca nu se fac parcari din diverse motive. Ba ca nu e zona carosabila, ba ca e as azis spatiu verde cand in realitate e doar pietris si asa mai departe... Greu se mai aproba de catre primarie acordarea unui loc de parcare in schimb, daca se solicita amplasarea vreunei biserici se aproba imediat. Vezi biserica de la capatul Blocului 5B pe Bd Tomis 301 care a fost construita pe spatiul verde. E jale.
01gader(1 iul 14:53)
garaja pe al lirei poarta 6 , atentie pe spatiu verde , de ce nu se darama? e spaga mare domnule primar ?
13Atatea comentarii 17 iun 12:20(19 iun 01:55)
Toata lumea comenteaza , si intre atatea comentarii nu am vazut unul productiv! asa ca o sa fac eu unul...MU13 USRsiCIOLOS, ca de acolo pleaca totul! securitatea e inca activa
01Locatar(18 iun 04:48)
In zona unde locuiesc, au fost demolate mai multe garaje, totup pare minunat , dar ca locul acum arata in ultimul hal , ca dupa razboi , iar dupa 6-7 luni inca nu se face nimic acolo , si nici o msina nu poate fi. Ideea este , da sa le darame, dar sa nu lase asa dupa ele, chiar sa renoveze loculrile si sa faca parcari.
04pentru PENTRU '' unu"(18 iun 01:17)
nu pricep de ce te bagi in seama fara rost,om incult cu 2 clase ca trenul,cred ca locuiesti acolo si tie ti-au bagat vecinii,nevasta in garaje si i-au umblat la supape...ma cobor la nivelul tau si nu e bine
03Ion(17 iun 22:34)
Idee pt primarie! Nu mai demolati garajele dar puneti o taxa de 10.000 lei pe an de garaj! Sa vedeti cum renunta singuri!
01Faruk(17 iun 21:28)
Pruia mi-a bagat baiatu in garaj obligat fortat
016nu e asa(17 iun 17:15)
astia au ramas blocati in autorizatia primita in '90. Cam astia-s idiotii din ziua de azi. demola-ti-le si faceti un bloc in loc da-i in mama lor de saracii tin muraturile la garaje ca masina o parcheaza pe trotuar, constanteanului oricum ii e prea lene sa deschida si sa inchida usa de la garaj.
35Atentie(17 iun 16:33)
Lasati in pace garajele de la Apele Aromane, acolo e cuibusor de nebunii ale angajatelor de la Ape ! Cerasela, te iubim - Noi ca tine nu gasim - Grasunico, te ador - Dupa al tau fund eu mor!
39Parpanghel(17 iun 15:39)
Bre,unde mai tinem caii,daca demolati garajele?Tot se spune ca s-au creat locuri de parcare prin demolarea garajelor,este adevarat,dar sunt destule zone unde s-au montat popici si au ,,disparut" locuri unde se puteau parca masini!De la intersectia Poporului cu Tomis si pana jos la Dacia,s-au montat popici,cate locuri s-au pierdut?Nu incurcau masinile parcate asa mult!In alte zone au aparut niste borduri cat Marele Zid Chinezesc,iarasi nu se poate parca!
08Escu(17 iun 15:31)
Daca ai construit garaj fara autorizatie primaria iti da termen sa t-il darami singur nu ai facuto t-il darama fara probleme altfel e ca si cum te-ai cacat in mijlocul drumului si nimeni nu are voie sa se atinga de rahatul tau.
07gigi(17 iun 15:20)
desfiintat garajele dinMangalua,zona Lidl,in spatele blocului A.Tot weekendul s.au reparat jetskiuri,iar de la 21 la 1 noaptea traficantii de tigari de laC5,ar 3,tigani turci arif au sedinta.Nimeni nu doarme decit cind vor tiganii si mirlandezii reparatori.Jos garajele!puneti pomi ba!
122PENTRU '' unu"(17 iun 14:44)
Nene, mata ai oftica pe proprietarul de garaj,care-ti lua nevasta la babastoaice, stateai catarat pe gardul din spate s-o pindesti cind iese afara cu cordaciul dupa ea. Si daca se darima garajele, ea tot se babardeste cu cine-i pica, doar asa sa-ti faca in ciuda, impotentule!
210LA GARA(17 iun 13:48)
LA GARA LA H9- H-8 LA POARTA 4 20 DE GARAJE !!! HAI ODATA CA NE-AM SATURAT DE COMUNISTI CU TUICA, MURATURI GRATARE SI ATELIERE , DE AMANTE INFIPTE BINE-N PRIMARIE. LA POARTA 4 GARA BLOC H-9 ,ACOLO DE CE NU VENITI ? DE CE ESTE OCOLITA ZONA AIA ? DE CE ESTE IGNORATA ?
313unu(17 iun 13:29)
langa apele aromane sunt garaje,4 ocupate si restul sunt goale propietarii isi tin masinile in fata garajelor....primaria de ce nu le darama sa faca locuri de parcare???...
214Xyz(17 iun 12:25)
pai si troscangii unde mai beau si ei una mica la un gratarel ?
611Atatea comentarii(17 iun 12:20)
Toata lumea comenteaza , si intre atatea comentarii nu am vazut unul productiv! asa ca o sa fac eu unul...MU13 P5D , ca de acolo pleaca totul!
29escu(17 iun 12:17)
da sa se demoleze, dar sa se faca parcari supraetajate .
111solutia :(17 iun 11:21)
mariti impozitul pentru aceste garaje , cu 500 % cel putin !Astfel vor renunta singuri la ele .
219Gigi(17 iun 09:49)
Impozite mici, libertatea de a parca orinde ai chef, taxe de parcare mici egal masini multe. Orcine isi poate aduce o rabla cu 500 de euro.. Primaria ar trebui sa vada cum au rezolvat altii problema parcarilor si a masinilor si sa faca ceva chiar daca nu sunt masuri placute.
814Ac3lasi(17 iun 09:16)
Va bucurati ca dispar garajele, va face locuri de parcare sa 8nchida gura, pana apare un investitor si trage un bloc exact pe locurile foatelor garaje ca se eliberat terenul
116primar cu(17 iun 09:07)
Consilieri cretini. Garajele trebuie desfiintate dar......... si blocurile au rupt toate spatiile libere posibile. Oamenii se muta si dupa aia se bat ca makedonul nu a facut si locuri de parcare. Pai cand ai cumparat nu ai vazut ca te pacaleste armanu jegos.
123Amir(17 iun 09:05)
O adunatura de rupti in cur, care au transformat acele garaje in depozite infecte.
125Moldogean(17 iun 09:02)
Demolati depozitele de muraturi,vechituri,alcool si alte nimicuri!
124Desfiintati-va tigania(17 iun 08:56)
Demolati-va garajele.
231Locuitor nalbei(17 iun 08:38)
Veniti oameni buni sa vedeti ce fac proprietarii garajelor respective,cresc pasari in garaje,mici ateliere de taiat cu flexul ,gratare,baute si masini ...va zic eu 3 masini in garaje din 13... Ne este rusine efectiv sa trecem cu copiii prin fata lor vara. Vrem locuri de parcare si civilizatie nu comunisme ..
78fulgerica(17 iun 08:19)
Votati PSD in continuare, ca va pun borduri inalte si stilpi pe trotuare.
212Ovidius(17 iun 08:14)
Astea din imagini ce sunt garaj sau ambasada!
414Pensi(17 iun 08:05)
Ia sa vedeti pe cine ati votat, pensionarilor! Acum nu mai aveti unde sa dormiti vara cand va inchiriati apartamentele la turisti.
114HILDA(17 iun 07:56)
La intersectia campinei cu intrarea campinei sunt 3 garaje,se pare ale aceleiasi persoane din bl B1b......lumea se cearta pe locurile de parcare si asta tine muraturi acolo.
117fara garaje(17 iun 07:47)
Toate garajele tb. demolate, in primul rand pt. ca se dubleaza nr. de parcari, si vedem ca nr. masinilor creste f. mult, apoi si peisajul..., e f. urat , un garaj, e mai inalt, altul mai mic. Concluzia, toate garajele daramate.
221Jiji(17 iun 07:45)
Pulifricii strang din dinti.... Pai futuva in gura, cand garajele sunt construite abuziv pe o proprietate privata, si nu vreti sa le demolati, decat cu hotarare judecatoreasca cum este? Sa le dea jos, sa se faca parcari, nu sa isi tine babuinii trotinete si muraturi...
122Containere(17 iun 07:07)
Sa demoleze imediat hidoseniilea alea pline cu mobila veche si butoaie cu varza si sa faca parcare civilizata, asfaltata !!!
27hmm(17 iun 06:23)
Ce si-au luat-o. Pe de o parte, Legea fiind asa vasta, se poate considera ca demolarea garajului este intradevar conforma cu specificatia autorizatiei 4553, caci locurile de parcare sunt de fapt o constructie urbana pentru populatie. Cand ceri locuri de parcare nu ceri ceva invizibil ci o amenajare construita pe domeniul public in scop de utilitate publica, nu?
113@5:43(17 iun 06:11)
Desigur, gresesti. Nu pe ogoarele patriei a auzit ea de strans cu dintii. Ci in parcarile de TIRuri turcesti, cand ii mai scapa turcul o palma pe ceafa si ii spunea "nu mai strange cu dintii"
112Redactie de analfabeti(17 iun 05:43)
"Strang din dinti" si "trag cu dintii" sunt doua sintagme diferite in limba romana. "Strang cu dintii" este doar in mintea pulii asteia de M. P. jurnalist strans de pe ogoarele patriei.
124Nume(17 iun 03:09)
Muraturile in garaj si masina in parcare
124GARAJE PA(17 iun 02:24)
Cine vrea garaj, sa puna banul grupa pe masa si sa cumpere proprietate. Vremea cacaturilor astora s-a dus, ince de la sfarsitul anilor 90. Garaje PA! Constructie fara autorizatie pe domeniul public inseamna demolare instant.
238Jet(17 iun 01:20)
Sa ma pis pe garajele voastre pline cu muraturi. Un popor de tigani
222hahaha(17 iun 00:05)
pokemonilor, numai vreti sa va faca primaria locuri de parcare?...
mai mult...Replica
20 ian 00:00ReplicaCernavodă: PRINS DROGAT la VOLAN, cu COCAINĂ!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă, la data de 19 ianuarie a.c., în jurul orei 2.00, au identificat...319

20 ian 12:24ReplicaRAZII în județul Constanța: Mașini CONTROLATE și persoane LEGITIMATE702
20 ian 11:29ReplicaAccident rutier în Lazu: un vârstnic a intrat cu MAȘINA în COPAC!1514
20 ian 00:00ReplicaCe înseamnă ANI GREI de ÎNCHISOARE? Karam sau Ţarălungă, de la 8 ani, la 3!

Atunci când se anunţă condamnări la "ani grei" de închisoare pentru omor, furt sau infracţiuni de corupţie,...2297

20 ian 00:00ReplicaCV de administrator: de la sampling de țigări și vânzări de medicamente, la șefia aeroportului2277
20 ian 00:00ReplicaTEROARE pe DRUMURILE din Constanţa şi Tulcea! Gură CASCĂ la VOLAN sau BEŢI, implicaţi în ACCIDENTE!1090
20 ian 00:00ReplicaUn ACTOR şi-a STRÂNS NEVASTA de GÂT, într-o BISERICĂ din CONSTANŢA!

În timp ce se afla la biserică și asista la slujba religiosă, o femeie din Constanţa a fost la un pas să moară...3533

20 ian 00:00ReplicaS-a urcat BEAT la VOLAN și a intrat de două ori cu mașina în GARDUL BISERICII! Apoi a lovit un om872
20 ian 00:00ReplicaDin ce în ce mai MULŢI BIVOLI printre şoferii din Constanţa!1254
20 ian 00:00ReplicaTURIŞTII vin IARNA la mare să vadă CAZINOUL, iar constănţenii dau iama în centrele comerciale!

Weekendul acesta vremea pe litoralul constănțean a fost mohorâtă iar temperaturile din termomentre au fost scăzute...680

20 ian 00:00ReplicaAsociaţia Elevilor din Constanţa, PROTEST la București pe tema transportului elevilor353
20 ian 00:00ReplicaÎnceputul de săptămână vine cu VREME RECE în Constanța!783
Vremea
1.4°1.4° - 2° luni, 20 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 62%
Vânt: 6.44 m/s
Presiune: 1039 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 ian 00:00SportSimona Halep, la conferinţa de presă înainte de Australian Open: „Pun presiune pe mine și nu-mi place acest lucru“

Simona Halep a luat parte la conferința de presă premergătoare debutului la Australian Open. Sportiva și-a amintit...385

20 ian 00:00SportLiverpool a învins pe Manchester United, scor 2-0, în Premier League

Liverpool a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Manchester United, în etapa a...234

20 ian 22:07SportAtacantul umilit de MM Stoica impresionează în Turcia. Cum a picat transferul la FCSB

Anthony Nwakaeme (30 de ani) a reușit să înscrie de două ori pentru Trabzonspor în succesul cu Kasimpasa, scor 6-0....402

20 ian 00:00SportFCSB - Mihai Stoica anunță schimbări importante: „E posibil să ne vedeți cu 3 fundași centrali”

Mihai Stoica (54 de ani), directorul sportiv al celor de la FCSB, a declarat că roș-albaștrii pregătesc mai multe...280

Local
20 ian 00:00LocalSlujbă la locul unde a avut loc teribilul accident de la Topraisar

Slujbă de pomenire la locul accidentului de la Topraisar, unde şi-au pierdut viaţa două persoane! Preoţii au...369

20 ian 00:00LocalUn şofer BEAT a intrat cu maşina în stâlp!

Inconştienţa şi neatenţia l-ar fi putut costa viaţa pe un tânăr de 25 de ani! Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., în...676

20 ian 00:00LocalUn şofer din Constanţa şi-a montat invers plăcuţele de înmatriculare!

Un constănţean a reuşit să devină vedetă pe facebook după ce şi-a montat invers o plăcuţă de înmatriculare....451

20 ian 00:00LocalPersoane, maşini şi documente căutate, găsite de poliţişti

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 750...346

20 ian 00:00LocalS-a lansat organizația județeană Constanța a partidului Alianța pentru Unirea Românilor

Evenimentul a avut loc în municipiul Constanța, la Teatrul Elpis (str. Aristide Karatzali), începând cu ora 13:00....325

20 ian 00:00LocalÎncep manevrele pentru ranfluarea navei răsturnată. Detalii despre operaţiune. VIDEO

La aproape trei luni de la tragedia din portul Midia, în urma căreia au murit mii de oi, încep manevrele de ranfluare...343

20 ian 00:00LocalIncendiu în judeţul Constanţa: o femeie a ajuns la spital!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați duminică, 19 ianuarie a.c. să intervină în localitatea Limanu....302

20 ian 00:00LocalPoliţiştii au dat iama în centrul vechi: s-a lăsat cu sancţiuni!

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la data de 19 ianuarie, începând cu...330

20 ian 00:00LocalCălăuze depistate la graniță, arestate preventiv

Operatorul de pe sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa -...221

20 ian 00:00LocalBunuri în valoare de peste 875.000 de lei, descoperite la frontieră în 48 de ore

În urma misiunilor desfășurate în zona de competență - punctele de trecere şi „frontiera verde”, în acest...236

Politică
20 ian 00:00PoliticăOrban: Dublarea alocaţiilor pentru copii se va face dacă există resurse financiare

Premierul Ludovic Orban a declarat că alocaţiile pentru copii vor fi dublate "dacă există resurse financiare", scrie...193

20 ian 00:00PoliticăMajorare pensii cu 40% din septembrie: Banii sunt prevăzuţi, depinde cum evoluează economia

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt prevăzuţi bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna...224

20 ian 00:00PoliticăOrban: Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern pentru a oferi şansa organizării anticipatelor

Parlamentarii PNL nu vota învestirea niciunui nou Guvern, în cazul în care se va ajunge în situaţia declanşării...197

20 ian 00:00PoliticăPodaşcă (Pro România): PNL taie bani de la cele mai vulnerabile categorii

Purtătorul de cuvânt al Pro România, Gabriela Podaşcă, critică politica PNL în domeniul alocaţiilor pentru copii...209

20 ian 00:00PoliticăOrban: Vrem să intervenim în cazul în care modificarea privind alegerea preşedinţilor de CJ nu va fi adoptată în Parlament

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul vrea să intervină în cazul în care "prin tergiversări procedurale"...210

20 ian 00:00PoliticăGrindeanu: Trebuie să facem o altfel de opoziţie, fără compromisuri; degeaba critici, dacă n-ai voci credibile

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, a declarat sâmbătă, că PSD trebuie să facă o altfel de opoziţie,...191

20 ian 00:00PoliticăCioloş, despre fuziunea cu USR: Nu mai repede de un an de zile, să zicem după alegerile parlamentare

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că fuziunea dintre USR...171

20 ian 00:00PoliticăCiolacu: PSD are semnături necesare pentru moţiunea de cenzură

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu afirmă că 115 parlamentari au semnat până acum pentru moţiunea de...185

20 ian 00:00PoliticăKelemen Hunor are revendicări ferme după anticipate: Parlamentul să nu mai fie un loc pentru discuții sterile

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, speră ca după alegeri Parlamentul să fie mai mult decât a fost în ultimii ani,...181

20 ian 00:00PoliticăTitus Corlăţean, atac dur la adresa fostului preşedinte al PSD Dâmboviţa Rovana Plumb

Senatorul Titus Corlăţean a lansat, duminică, la Conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa, un atac dur la adresa...288

Monden
20 ian 00:00MondenOana Pellea, înjurată din cauza unui mesaj despre Cristina Țopescu: „Avea dreptate să iubească mai mult câinii!“

Oana Pellea a primit mesaje extrem de urâte și violente după ce a criticat modul în care a fost mediatizat decesul...342

20 ian 00:00MondenRecordul lui Mihai Trăistariu: de 11 ori la Eurovision. „O să încerc până în pânzele albe“

Participarea de acum 14 ani la Eurovision a fost cu noroc pentru Mihai Trăis-tariu, piesa lui, ”Tornero”, fiind...202

20 ian 00:00MondenRomanița Iovan și-a dus fiul în Munții Apuseni, unde i-a murit tatăl. S-au împlinit 6 ani de la decesul pilotului

Deși s-au scurs șase ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni, unde fostul pilot Adrian Iovan și-a pierdut...244

20 ian 21:16MondenAugustin Viziru, accidentare dureroasă la Survivor România! Ce-a pățit actorul

Emisiunea Survivor România tocmai ce a avut debutul pe micile ecrane, însă acest lucru nu înseamnă că...315

20 ian 00:00MondenA murit Dan Andrei Aldea, liderul trupei Sfinx

Dan Andrei Aldea s-a stins din viață la 69 de ani, conform unui anunț făcut, pe pagina sa de Facebook, de Nicu...246

20 ian 00:00MondenPatrick Stewart, cunoscut pentru rolul comandantului Picard, îşi exprimă admiraţia pentru Greta Thunberg

Actorul britanic Patrick Stewart, cunoscut pentru rolul comandantului Jean-Luc Picard în seria "Star Trek: The Next...180

20 ian 00:00MondenTatăl lui Meghan Markle îşi acuză fiica de „umilirea“ familiei regale britanice

Tatăl lui Meghan Markle, Thomas Markle, şi-a acuzat fiica de ''umilirea'' familiei regale britanice, într-un interviu...263

20 ian 00:00MondenRobert De Niro, în rolul lui John D. Rockefeller, într-un nou film în regia lui David O. Russell

Robert De Niro ar putea să facă din nou echipă cu regizorul alături de care a turnat ''Silver Lining's Playbook'',...189

20 ian 00:00MondenLungmetrajul '1917', cel mai bun film la gala premiilor Sindicatului Producătorilor Americani

Lungmetrajul ''1917'', dedicat Primului Război Mondial, în regia britanicului Sam Mendes a fost propulsat printre...172

20 ian 20:09MondenFilmul „Malmkrog“, în regia lui Cristi Puiu, inclus în secţiunea Encounters din cadrul Berlinale

Lungmetrajul ''Malmkrog'', în regia lui Cristi Puiu, coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia, Macedonia...188

Mapamond
20 ian 00:00MapamondPutin respinge ideea liderilor sovietici pe viaţă

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat sâmbătă că nu doreşte ca Rusia să se întoarcă la practica din epoca...192

20 ian 00:00MapamondAvocaţii preşedintelui Trump au prezentat apărarea împotriva destituirii

Avocaţii preşedintelui Donald Trump au prezentat sâmbătă linia de apărare cu trei zile înainte de începerea...175

20 ian 00:00MapamondVenezuela: Maduro se declară deschis dialogului cu SUA

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, s-a declarat deschis unui dialog cu SUA care să poată duce "la un nou tip de...184

20 ian 00:00MapamondCoreea de Nord a numit un nou ministru de externe, potrivit Seulului

Regimul nord-coreean a numit în funcţia de ministru de externe o înaltă oficialitate care se ocupa până în...189

20 ian 00:00MapamondAvion de pasageri doborât lângă Teheran: Victimele ucrainene au fost repatriate

Trupurile neînsufleţite ale celor 11 cetăţeni ucraineni ucişi în momentul în care avionul în care se aflau a...175

20 ian 00:00MapamondIncendiu la un centru pentru persoane cu dizabilităţi mintale în Cehia: opt morţi

Opt oameni au murit şi 30 au fost răniţi într-un incendiu izbucnit duminică dimineaţă devreme într-un centru...169

20 ian 00:00MapamondEvadare ca-n filme în Paraguay: O sută de deţinuţi au reuşit să scape printr-un tunel

O sută de deţinuţi, majoritatea membri ai celei mai mari bande de traficanţi de arme şi droguri din Brazilia, au...213

20 ian 00:00MapamondProteste ale militanţilor Extinction Rebellion la salonul auto de la Bruxelles. Peste 100 de arestări

Peste o sută de persoane au fost arestate sâmbătă, la Bruxelles, în cursul unei serii de acţiuni împotriva...167

20 ian 19:48MapamondCiocniri violente între protestatari şi forţele de ordine la Beirut

Peste 160 de persoane au fost rănite sâmbătă la Beirut în confruntări ce au avut loc între protestatari şi...182

20 ian 00:00MapamondCalifornia: O adolescentă răpită a fost salvată cu ajutorul aplicaţiei Snapchat

O adolescentă de 14 ani care fusese drogată şi răpită a fost localizată şi salvată de poliţie în San José,...204

Sănătate
20 ian 00:00SănătateImpactul sportului asupra prevenirii cancerului

Exercițiile fizice nu sunt numai benefice pe termen scurt, ci pot chiar să ne ferească de afecțiuni serioase precum...190

20 ian 17:22SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

Pe timpul iernii, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din vreme...241

20 ian 17:16SănătateCinci motive să-ți duci copilul la oftalmolog

Controlul oftalmologic la copii, mai ales la cei până în 5 ani, este adesea amânat de părinți, deoarece copilul...174

20 ian 00:00SănătateIată cum să nu mai mănânci seara târziu: trucuri și sfaturi

Obiceiul de a consuma mici gustari seara, înainte de culcare, contribuie la acumularea kilogramelor în plus. Mâncarea...289

20 ian 00:00SănătateStudiu: Care sunt locurile de muncă care afectează cel mai mult sănătatea inimii femeilor?

În funcție de specificul activității și de nivelul de stres implicat, locul de muncă poate afecta atât...200

18 ian 00:00SănătateMedicii trag un semnal de ALARMĂ: Iată simptomele care NU trebuie ignorate

Tumorile pe creier ocupă un important loc în patologia neurochirurgicală, fiind și principala cauză de deces de...563

18 ian 00:00SănătateZece cauze mai puțin cunoscute ale bolilor de inimă

Sforăitul, relația nefericită și timpul petrecut în trafic, pe lângă alte cauze, ne pot influența sănătatea...541

18 ian 00:00SănătateCând și cum trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Vitaminele și mineralele sunt indispensabile pentru o sănătate de fier. Cel mai bine ar fi să le obținem printr-o...430

18 ian 00:00SănătateSporturile de iarnă: Riscuri şi prevenţie

În fiecare an, milioane de oameni se adună pe pârtiile de schi și pe patinoare pentru a se bucura de câteva ore de...372

18 ian 00:00SănătateCare este cea mai bună dietă pentru sănătatea mentală

Suntem ceea ce mâncăm, nu doar fizic, ci și psihic. Cercetările arată, pe de o parte, că persoanele care urmează...480