REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Se pregăteşte drumul care va scoate traficul spre port în afara DN 39

Se pregăteşte drumul care va scoate traficul spre port în afara DN 39

Replica API 22 noiembrie 2011 | 00:00 161

Lucrări în continuarea podului rutier de la km 0+540 al Canalului Dunăre Marea Neagră

Lucrări în continuarea podului rutier de la km 0+540 al Canalului Dunăre Marea Neagră

Încep pregătirile pentru lucrările la breteaua de conectare cu DN39, în comuna Agigea. Dosarul se află în etapa premergătoare avizului de construcţie, iar lucrările vor începe, probabil, în primul trimestru al anului 2012, imediat după ce va avea loc şi licitaţia, conform afirmaţiilor Nicoletei Dogaru, şefa Serviciilor de Dezvoltare din cadrul Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime".

Calea de legătură cu DN39 (şoseaua Constanţa - Mangalia), care se va face în comuna Agigea, constituie obiectul care vine în completarea proiectului "Pod Rutier la Km 0+540 al Canalului Dunăre Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces", în cadrul căruia lucrările podului, care constituie obiectivul principal, au demarat în data de 5 iulie 2010. Scopul principal este rezolvarea problemelor de aglomeraţie cauzate de traficul de pe DN 39, din afara zonei portuare adiacente comunei Agigea, evitarea zonelor orăşeneşti şi realizarea legăturii directe între zonele de sud şi de nord ale portului, mai pe scurt decongestionarea traficului şi reducerea timpilor de călătorie. Acest obiectiv se va atinge prin construcţia unei bretele rutiere în continuarea podului rutier de la km 0+540 al Canalului Dunăre Marea Neagră, ce va face legătura între pod şi actualul acces rutier spre zona de sud a portului. Ansamblul de drumuri proiectate cumulează o lungime de aproximativ 3,5 km. Traseul bretelei de conectare se desprinde din tronsonul de viaduct sud al podului rutier ce se află momentan în construcţie, în zona de sud a lacului Agigea şi drumul de acces către poarta 10 bis, supratraversează staţia CF Agigea Sud, traversează o zonă rezidenţială adiacentă "Cartierul Eroilor" din localitatea Agigea, intersectează şi apoi urmează ampriza străzii N. Titulescu între Rezervaţia de Dune Marine şi linia CF de racord: Ecluza Agigea - Constanţa Fery Boat, traversează această cale ferată într-o zonă de debleu, după care urmează ampriza străzii Meduzei. În continuare, pentru conectarea cu DN 39, pe o lungime de 1,75 km se utilizează drumul existent DN39A. În toate etapele lucrării, de la proiectare până la execuţie, se va avea în vedere protecţia mediului şi sănătatea oamenilor, se vor stabili soluţii pe materiale nepoluante, iar la execuţie vor fi recomandate şi tehnologii ameliorate, spre exemplu utilizarea mixturilor asfaltice realizate la rece. Lucrările proiectante nu introduc efecte negative suplimentare faţă de situaţia existentă a solului, drenajului, microclimatului apelor de suprafaţă, vegetaţiei, faunei sau din punct de vedere al zgomotului şi peisajului. Valoarea totală a proiectului "Pod Rutier la Km 0+540 al Canalului Dunăre Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces, promovate de CD APM S.A Constanţa, se ridică la suma 35 milioane de euro, iar arhitectul şef este Lucian Pascu. Primul obiectiv al proiectului, construcţia podului la km 0+540 al Canalului Dunăre Marea Neagră, se preconizează că va fi gata spre finele anului 2012, pe când breteaua de legătură cu DN39 abia în cursul lui 2013. Elaboratorul proiectului în cauză este S.c. Poyry România Srl, iar beneficiarul şi titularul investiţiei Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A Constanţa. Spre finele anului 2013 vom avea o îmbunătăţire a eficienţei în transporturi de la şi spre Portul Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272