REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Se pregăteşte micşorarea preţului la gigacalorie, în Năvodari. Opoziţia reacţionează: ‘Pomeni electorale!’

Se pregăteşte micşorarea preţului la gigacalorie, în Năvodari. Opoziţia reacţionează: ‘Pomeni electorale!’

Replica API 28 octombrie 2019 | 00:36 419

După majorarea din 2018,

După majorarea din 2018,

Consilierii locali din Năvodari sunt convocaţi, la sfârşitul acestei luni, în şedinţă. Pe ordinea de zi figurează un proiect foarte interesant, legat de ajustarea preţului pentru gigacalorie: la iniţiativa PSD, se propune micşorarea, de la 190 de lei plus TVA, la 120 de lei plus TVA.

„(...) Începând cu aprobarea prezentei hotărâri, preţul local de facturare a energiei termice către populaţie va fi de 120 lei/Gcal, fără TVA, diferenţa dintre preţul local de producere, transport, distribuţie şi facturare a energiei termice către populaţie va fi de 102,68 lei/Gcal, fără TVA, şi se va suporta din bugetul local”- se arată în proiectul de hotărâre. Modificarea vine la o hotărâre anterioară, din 2018, când decizia era de majorare a preţului, la 190 de lei fără TVA! La acea vreme, decizia de majorare a stârnit nemulţumirea populaţiei, însă administraţia locală explica faptul că nu sunt bani la bugetul local pentru a acoperi o subvenţie mai consistentă!

Interesant de precizat că, în 2010, la sistemul centralizat erau racordate 9.800 de apartamente, iar în prezent s-a ajuns la cifra de 3.130 de abonaţi.

Faţă de măsura care urmează să fie tranşată de votul consilierilor în şedinţa din 31 octombrie 2019, aleşii opoziţiei protestează, atrăgând atenţia că este „măsură electorală” şi că „de ce acum, şi de ce a mai fost decisă majorarea în 2018?!”. „În anul 2017 Primăria Năvodari a subvebționat cu șapte milioane de lei agentul termic către populație, iar consumatorul final a plătit doar 120 lei plus TVA. În anul 2018 însă, cu doar două luni înainte de sezonul rece, PSD a hotărât să majoreze prețul agentului termic la 190 lei plus TVA. Asta după ce a trecut termenul în care abonații ar fi putut să se debranșeze. PMP s-a opus anul trecut la acel proiect. Acum însă, în octombrie 2019, cu doar opt luni înainte de alegerile locale, PSD hotărăște să micșoreze iar prețul agentului termic, la 120 lei plus TVA. Anul trecut n-au avut bani, anul acesta, prin minune, au găsit fonduri. Din nefericire pentru ei, năvodărenii nu mai pot fi păcăliți cu astfel de pomeni electorale”, a atras atenţia consilierul local PMP Costel Aurelian Dumitraşcu.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba baeti, de la anu daca vine Dumitrascu in primarie va da eject la toti! Asa ca mai usor cu pianul pe scari ca o sa ajungeti sa ii pupati picioarele!
5
0
Doamna Cucu, striga tare sa te auzim corect. Trebuie sa votam PMP si la Navodari Aurelian primar ca ti-ai primit plicurile. Asa e? E uite iti spunem direct, EIUM!!
3
1
Sa ne pisham pe casa ta ! Da-ne adresa ... eu o sa ma si cac !
0
0
Dumitrascu este copilul lui Matei facut la bautura si a rupt prezervativul in Ma-sa l
3
1
eu, care locuiesc la casa, platesc un impozit de 2600 lei, iar cel de la bloc, care primeste subventie, plateste un impozit de 150 de lei! unde este dreptatea ba nenorocitilor?
2
1
anul trecut au furat mai mult acum trebuie sa fure mai putin ! repede cat mai apucati ca de la anul plecati acasa nenorocitilor, drumul lui matei sa il aveti cu totii !
2
0
Daca au bani foarte bine sa suporte diferenta . In loc sa va bucurati voi carcotasi cautati nod in papura ! Un popor de nemernici !
4
3
S-a rezolvat cauza pentru care ati marit pretul la gigacalorie in 2018?
0
1
Se stie ca directoarea de familie e prietena buna cu paznicul asta de Dumitrascu si-l ridica in fituica mereu. Tie Dumitrascule insa vedem ca ti s-a facut de o muie pe care sa o imparti in familie si in redactia ziarului. In novodari te stim deja si cine esti si ce hram porti mai paznic banuit. Vad ca vrei sa ne starnesti si nu stiu daca o sa iti fie bine pe strazi
5
3
ai caldura-n casa, 24 de grade, ai apa calda, 44 de grade din sursa, ai gaze-n aragaz.... si platesti 180 lei pe luna, in cazul meu. cu totul, apa calda, caldura si aragaz. numai butelia e 50, ca pui gpl, cu caldura 120 lei - daca consumi strict 1 gcal, adica un singur calorifer - , ajungi la 170. 170 dar stai la 21,5 grade-n casa. diferenta de 10 lei conta in faptul ca in loc de un calorifer, ai trei calorifere. vorba aluia de mai jos... daca era bine la termica distributie, nu se debransau 6000 de familii. nu e reclama la engie ci asta-i realitatea!!!
2
2
psd a luat metoda magazinelor cu electronice. a scumpit anul trecut si anul asta aduce pretul la normal.
2
0
La Cta e 250 lei ptr populatie --la Buc este 170 lei de ce sa nu fie la Navodari120 ? ---
7
1
refuzati pomana , este o capcana , o sa va ramana mai multi bani pentru cheltuielile de sarbatorii !!!!!
4
1
Navodari, de cand stau aici, e mai mult comuna decat oras, tigani, prsti si nebuni. Jos toate partidele
8
1
ba dumitrascu esti un copil batut in cap nici nu ai ajuns la pubertate si iti permiti sa certi oameni care au realizari in viata tu ce ai nu ai nimic stai potolit ca nu te vad bine
11
3
Dumitrascu esti doar un prost analfabet care nu ai fost batut la momentul potrivit dar nu e timp pierdut pentru tine
10
6
Hai ca vin PNL- sti si va fute iar....PSD a fost singurul partid care a tinut cu saracii
10
10
Si voi ziar de cacat condus de spectrul foamei madam Cucu ce vreti de fapt? Sa nu majoreze sau sa-l scoateti in fata pe Dumitrascu, prietenul de familie? La cacat si cu PMP pe care-l ridicati in slavi si cu fituica voastra de cacat
10
10
Cum nu vor mai plati ei subventii, le convine. De ce 6000 de familii sa plateasca impozite
6
0
Sa ne puna pielea pe bat ca de fiecare data cand au fost la putere ? Cu alde GALBAU semianalfabetul ala cu bodega vreti voi sa conduceti Navodariul ? PSD a avut mereu grija de cetateni ! Mai lasati-ne cu fomistii astia ai chioarei de Ghorghiu !
14
7
daca la anul iese tot psd vor face 250 lei pretul ca sa recupereze
21
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212