REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Se redeschide teatrul de vară... dar nu în Constanța!

Se redeschide teatrul de vară... dar nu în Constanța!

Replica API 11 mai 2020 | 00:20 3089

Teatrul de Vară se va redeschide în acest sezon estival după zece ani de zile de stagnat în paragină și incertitudine. Din păcate, nu este vorba despre unul dintre cele două teatre de vară din Constanța, ci despre cel din stațiunea Neptun.

Cei zece ani de paragină pentru Teatrul de Vară din Neptun s-au încheiat

Ultimul spectacol ținut pe scena teatrului de vară din Neptun a fost în urmă cu zece ani de zile, timp în care locul s-a degradat continuu și a fost lăsat de izbeliște de către autoritățile locale. Însă, o veste bună a sosit în urmă cu câteva zile pentru cei din zonă și turiștii care vor ajunge în sudul litoralului în acest sezon estival. În primă etapă, teatrul va deveni funcțional pentru a putea găzdui spectacole. Următoarea etapă ar fi reprezentată de investiții în modernizare. Angajații Primăriei Mangalia deja au început igienizarea locului. „După ani de hârtii, situaţii juridice şi alte probleme, ne pregătim să relansăm un reper al divertismentului estival din Neptun: Teatrul de Vară”, anunţă Direcţia de Cultură şi Sport din Mangalia.

Constanța mai are de așteptat la capitolul teatre de vară

Teatrul de vară Soveja

În Constanța, un oraș mult mai potent din toate punctele de vedere și care ar trebui să fie dat drept exemplu pentru celelalte orașe aflate pe litoralul românesc și implicit stațiuni, lucrurile stagnează în ceea ce privește segmentul culturii oferite turiștilor ce ajung aici în principal. În luna martie deja ar fi trebuit să știm dacă atât Teatrul de Vară din Mamaia, cât și cel din Parcul Tăbăcărie pot fi operaționale începând cu această vară. Aceste două teatre se află în subordinea Consiliului Județean Constanța, care nu a anunțat nimic legat de aceste obiective în această perioadă. La sfârșitul anului trecut, CJC scotea la licitație proiectul privind reabilitarea celor două teatre. În luna februarie, proiectul se afla în stadiul procedurii de evaluare tehnică. „Referitor la Reabiltarea, modernizarea și dotarea Teatrului de Vară Soveja, solicitarea de finanțare a fost transmisă către CNI (încă din martie 2019).

Din răspunsul primit (în august) CNI a solicitat transmiterea unei documentații tehnico-economice complete motiv pentru care CJC a obținut CU (luna octombrie), a solicitat Managerului de la Teatrul de Stat transmiterea unei Teme de Proiectare și Nota Conceptuală, în prezent se lucrează la finalizarea Caietului de Sarcini pentru achiziționarea serviciilor de proiectare.Valoarea estimată a proiectului (totală): 6,3 milioane euro, estimare lansare procedură: mijlocul lunii martie 2020”, acesta era răspunsul Consiliului Județean în luna februarie.

Teatrul de vară Mamaia

Cazino, Sală Polivalentă. Când urmează și teatrele de vară?

Constănțenii au primit două vești bune în ultimele luni. Prima ar fi reabilitarea Cazinoului, mai ales că acum deja s-a intrat în faza de reparații efective la clădirea de pe malul mării, iar a doua a fost primită în urmă cu câteva zile. Este vorba despre construirea Sălii Polivalente și începerea lucrărilor efective de astăzi (nr.11 mai). Oare vor primi constănțenii încă o veste bună legată de reabilitarea celor două teatre de vară din oraș? În urmă cu doi ani, la Costinești s-a redeschis teatrul de vară din stațiune, după mai bine de patru ani de degradare a locului. Teatrul de Vară din Costinești a fost redeschis pentru turiști și localnici chiar în mijlocul sezonului estival, pe 25 iulie 2018.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar mai avem speranta , ce interes au sa faca C ta frumoasa ???poate cu betoane ...escrociii..
3
0
Gradina Tomis asteapta praduiala. Sa vezi ce bloc frumos se poate ridica in locul ei. Si iar vine babu si explica cum are toate avizele si alte justificari idioate. Cum ar fi ca tre sa se dezvolte Constanta, facand praf orice a mai ramas frumos in ea.
4
0
A doua poza e veche. Boschetele ala a ajuns copac de 3 metri.
4
0
Dar despre Gradina Tomis din Constanta, nu se spune nimic? Doar este sub nasul primarului!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272