REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Se REIAU lucrările din zona Lupoaică? Prefectul: Avizele sunt în regulă!

Se REIAU lucrările din zona Lupoaică? Prefectul: Avizele sunt în regulă!

Replica API 31 ianuarie 2020 | 17:17 855

Dar decizia aparține anchetatorilor

Dar decizia aparține anchetatorilor

O conferință de presă a avut loc vineri, 31 ianuarie, la ora 13.00, la Sala Ovală a Prefecturii, acolo unde, alături de prefectul George Niculescu, au participat și Sorin Colesniuc (directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie) dar și si Magdalena Tiță, șefa Direcției Județene de Cultură, subiectul fiind investiția din zona Lupoaică.

Prefectul George Niculescu a confirmat, încă o dată, că toate avizele sunt în regulă și au fost obținute conform legii, iar pentru a clarifica întreaga situație a solicitat o comisie de expertiză de la Ministerul Culturii, pentru a face o evaluare a verificărilor minuțioase pe șantierul de pe Bulevardul Tomis numărul 49A. Rezultatul acestui demers va fi prezentat ulterior presei. ”Vreau să subliniez faptul că eu am solicitat această comisie”, a punctat Niculescu.

Șefa Direcției Județene de Cultură a confirmat că avizele sunt conform legii și că au fost obținute chiar de la Ministerul Culturii, însă, potrivit lui Sorin Colesniuc, problema a intervenit atunci când beneficiarul a săpat mai mult decât prevedea documentul.

La finele întâlnirii, prefectul George Niculescu a citit din minuta întocmită în urma ședinței de zilele trecute, la care au participat și reprezentanți ai Direcției Județene de Cultură, ai Muzeului, dar și secretarul de stat în Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, în care s-a specificat faptul că lucrările ar putea fi reluate, sub supraveghere arheologică. Însă, decizia finală aparține anchetatorilor, având în vedere că, în cauză, există un dosar de cercetare.

Reprezentantul legal al investitorilor: NU s-a intervenit în zona sitului arheologic!

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă convocată de către investitorii Stelian Bucovală și Enache Bucovală, cei doi au ținut să lămurească neclaritățile legate de lucrările de la Lupoaică. Astfel, reprezentatul legal al acestora, avocatul Stila Frangu, a declarat că: „Suprafața totală, conform certificatului, a fost de 718,9 metri pătrați. Din această suprafață, s-a efectuat descărcare arheologică doar pe 670,4 metri pătrați, pentru restul s-a propus conservarea structurii constructive antice”.

Mai exact, avocatul s-a referit la faptul că nu s-a intervenit cu săpăturile mai mult decât prevedea contractul și nicidecum nu s-a intervenit în locul unde se afla situl arheologic, ci, din contră, în altă zonă, care nu necesita supraveghere arheologică.

În legătură cu sistarea lucrărilor de către autorități, acestea nu au fost făcute din cauza unor nereguli ale autorizației ci pur și simplu pentru că în contract era specificat că: ”beneficiarul trebuia să anunțe comisia de cultură în eventualitatea găsirii unor vestigii antice, astfel că până la terminarea cercetărilor, lucrările vor fi sistate”. Prin urmare, acesta este motivul pentru care s-au oprit lucrările.

De asemenea, Stelian Bucovală a ținut să menționeze, totuși, că lucrările fuseseră sistate cu două zile înainte de intervenția Poliției, iar Comisia de Cultură fusese anunțată cu privire la găsirea vestigiilor.

Conform acestuia, încă de la începerea săpăturilor , Comisia de Cultură fusese anunțată, rămânând la latitudinea acesteia dacă să trimită pe cineva pentru supraveghere arheologică. În final, aceștia au reiterat încă o dată disponibilitatea de a colabora cu autoritățile, dar și faptul că, la finalul cercetărilor, își rezervă dreptul de a acționa în judecată pe toți cei care, într-un fel sau altul, au încurcat bunul mers al lucrărilor.

V.S., L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si maimutoiul asta este inca prefect? PNL veti ajunge la groapa de gunoi a istoriei cu din astia precum Niculescu, Stanca, Dumitrache Rusine
0
0
Sa ni bag pula n mazare.in iepurele de pe gatu lu despina si n copilul lui beat sa mi bag pula n mesi.sa mi bag pulan fagadau...sa mi bag pula n voi hotilor..imi bag pula n Ma pis pe voi cateilor...sa faceti laba cu prezervativ toata viata flegme sociale...sa mi bag pula n borcea cand nevastasa se uita si rocada!...bulanilor o sa va alerg in pula goala!
1
0
Complexati si putori asta sunteti voi mucanii. Armanlu nu chiari!
3
4
Voi romanii ar trebui sa incepeti sa munciti responsabil nu sa dati cu hate non stop despre orice . Orice oras se dezvolta contruind si producand ceva. Nimic nu va convine dar stati ca milogii pe salarii de 1500-2000lei . Agitativa , face-ti ceva sa castigati mai mult , lasati bucegi-ul .
2
5
Se pare ca noi, romanii, ar trebui sa apelam la politie ca sa se ia masuri impotriva manglelor si obraz niciei acestei natii de craca nati.
5
3
S a dat spaga la avize au distrus istoria primari toti au mancat la bueno bueno a platit primari vici judecatori toti au mancat la bueno
9
2
sugi cacatul. Cu politisti cu tot. Si cu fagadau si niculescu si tutuianu !!!
8
1
Comentariile pline de idioti nazisti care trebuie raportati la politie urgent. Incita la ura impotriva unei rase exact ca Hitler !! Replica urgent predati IP-urile la Politie sau si voi incurajati nazismul ?
3
9
ciuma galbena!!!!!
3
3
Ii rugam pe cei de la DNA in numele poporului sa opreasca nemernicia, sa ii lege pe nemernici, daca e nevoie dam ZECI DE MII de semnaturi de sustinere ptr DNA sa opreasca forta acestei mafii care corupe tot, tot, tot daca nu e RETEZATA! Eu ma crucesc si nu-mi vine sa cred ce se intampla! Cat despre Hutuca ii dau un sfat: ia-ti machidonii corupti si duuuuuu-te!!!!!
7
2
machedoane. Ai telemea pe dinti si lilieci in pantofi.
6
3
Istoria se repeta. Tribul asta de cracanati care s-au milogit sa fie primiti pe meleagurile noastre vor lua locul evreilor.
9
4
Doriane..hai in strada simpaticule..
3
6
Investitorul e coleg de partid cu el. Ba si socru. Acum, puneti-va in pielea lui jinerica: nu-i mai da nici sotia pizda, nici socru nu mai cotizeaza la partid... da-i in pula prefectului de constanteni. Mai bine liniste in casa
16
3
Pai pe sotia prefectului o chema Bucovala inainte de casatorie, deci ce vreti sa faca prefectul? Ha, ha, ha.
19
3
POLITIA ar trebui sa se sesizeze la asemenea comentarii xenofobe.
10
14
Putoare esti tu si tot neamul tau de urechiati si cracanati . Zgarie branza.
16
4
Are doua tzatze care habar nu au ce trebuie sa faca
5
2
Ce aveti ma putorilor cu makidonii? Munciti si voi , zbateti-va sa produceti ceva apoi sa comentati.
8
29
Haideti in strada oameni buni ca ne calca in picioare microcefalii astia de makidoni.
34
7
Asta votat asta primim
24
1
Un oras furat, un oras abandonat, au furat astia in rosu acuma fura fratii si neamurile lor de la galbeni, sa va fie rusine tuturor din consiliul local pentru ca voi sunteti dupa parerea mea principalii vinovati, au dat si ei cu subsemnatul? Un oras TRIST si mai nou si fara ISTORIE. Multumim aliantei USL! Stelian Ion pentru Constanta!
35
4
Investitorul nu are nici o vina ca Autoritatile nu si au facut treaba pana la capat. Peste tot in lume se poate construi peste si se lasa la vedere sau acoperit cu sticla cele descoperite. Constanta este sat, lasa ti sa se dezvolte, in limitele legi . Este o moda sa se blocheze investitile, peste tot in lume sunt cladiri de peste 10 etaje la noi cum depaseste unul mai mult de 3 etaje se activeaza carcotasii. Lasa ti Constanta sa se dezvolte, daca nu fac cei care au banii, oricum Statul nu este in stare sa construiasca nimic... macar un Spital la 30 ani !!
6
29
daca se vrea sa se afle adevarul pe care toti angajatii primariei il stiu , vor vedea ca incompetentul prost babu l-a impins pe tembelul ala vanturache arhitect al primariei , sa accepte ca un imobil unde vor fi sedii de firma si la parter carciuma , sa fie avizat fara niciun loc de parcare...!
31
3
Lucrurile sunt evidente...daca avizele sunt in regula, trebuie verificat cum au fost emise. In orice tara civilizata, istoria este respectata. In orasul asta plin de ciobani analfabeti, nu conteaza decat interesele personale, care, se pare, sunt mai presus si de lege.
30
3
In sfarsit se vede o schinbare in tara asta decand este PNL la guvernare
8
21
cand o sa inteleaga romanii ca la alegeri s au schimbat hotii cu talharii ?
24
5
"sa bagam excavatorul,la ulcioare sa ducem dorul si in hora sa cantam in lacrimare si opaite sa ne pisam,ca toalete nu avem dar vestigii dezgropam,peste ele vine blocu,parcarea,mallul sa va fut norocul,ca ne ati zapacit de toti furati pana si chiloti chiar si aia de-s purtati,daca i a imbracat vedeta? Mazare sau vreo Lizeta?Uite asa vindem chilotu' ca Monica,Bill si Scrotu' si o sa punem "ban pe ban" si-l gasim si pe Traian!Pe Hoffa il avem pitit chiar sub sediul de la SPIT dar il scoatem dupa criza sa incapa tot in valiza!
14
2
De fapt si de drept nu se intampla nimic , sistemul se repliaza , se protejeaza, se reaseaza pe critetrii de cumetrii politice si economice. Nu exista un om INTEGRU VERTICAL EDUCAT care sa puna lucrurile in ordine aici.
28
1
moarte machidonilior! moarte oros!
37
7
ce alta dovada mai vreti ca nu conteaza haina politica? bloc ridicat de pnl cu avize psd. cine e smeker e smeker mereu. restu la plimbare
36
5
makidonii au fost inaintea dacilor si a romanilor ! Armanlu nu cheari ! hahahah
19
33
era de asteptat. buci ovaa mae sef a rezolvat prb. era simplu, cata vreme e p felie cu autoritatile locale. pai cum: oale si ulcel sparte ce conteaza? maidonu e inaintea romanior! dixit!
20
7
Bai astia cu lantu trofic ! De cate ori v-ati dus copii sa vada mozaicu.. sau muzeul de istorie.. vaci si boi de facebook ce sunteti.. stati la poza pt like .. kkt pe voi !
12
32
un PSD mai sarac dar la fel de lacom si ticalos
43
2
Fost mare oras, rau ai ajuns, Constanta, daca un oier semianalfabet se caca pe trecutul tau, pe istoria ta!
55
9
SCAN-DA-LOS! Prefectul spune ca actele varului prin alianta sunt OK! Draga Hutuca, scandalul asta cu idiotii astia nesatui care AU SAPAT MAI MULT DECAT TREBUIA sunt motivul ptr care PNL o sa se duca dracului la Constanta iar noi o sa votam cu USR sau cu Amiralul! Sa va fie rusine, needucatilor!
59
5
A sapat mai adanc, trebuia sa se opreasca la nivelul superior al zidurilor vechii cetati! Ce gogomanie!
29
6
Nu mi vine sa cred.
32
3
I-au cumparat cu branza.Declara arheologii ca nu este un sit de valoare. Ce arheolog e asta?Coruptie patronata de PNL. Niste ticalosi.
46
8
Incredibil unde train???
41
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272