REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Se REZOLVĂ problema MAIDANEZILOR din Lumina

Se REZOLVĂ problema MAIDANEZILOR din Lumina

Replica API 1 iulie 2021 | 20:06 1046

Problema câinilor maidanezi ia o amploare din ce în ce mai mare în comuna Lumina. Din ce în ce mai mulți locuitori reclamă agresivitatea haitelor de câini, care sunt hrănite de unii oameni fără ca aceștia să îi ia în curțile lor. ”Ne e frică să mai ieșim pe străzi din cauza câinilor. Eu ma duc la serviciu pe bicicletă și am fost mușcat de 2 ori în ultima săptămână. De vină sunt cei care le dau de mâncare pe stradă pentru că îi înrăiesc.” a declarat pentru Replica, o victimă a patrupedelor. Consiliul Local Lumina a aprobat Hotărârea nr.94/2021 de atribuire temporară a serviciilor de gestionare a câinilor fără stăpân pentru a rezolva această situație a câinilor comunitari și face apel la cei care iubesc aceste animale, să le ia în curte altfel vor fi ridicate și duse la București.

Avem copii și ne e frică să ieșim cu ei la plimbare

”Trebuie să se facă ceva cu acești câini. Am copil de 3 ani și îmi e frică să ies cu el din curte. Cei care zic că iubesc câinii, să îi ia în casă, nu să le dea de mâncare pe stradă. Și când vin hingherii să îi bage repede în curte.” a declarat o femeie din comună pentru ziarul Replica de Constanța. Un alt locuitor, care lucrează în Constanța, se plânge că a fost mușcat de două ori într-o săptămână: ” Ne e frică să mai ieșim pe străzi din cauza câinilor. Eu ma duc la serviciu pe bicicletă și am fost mușcat de 2 ori în ultima săptămână. De vină sunt cei care le dau de mâncare pe stradă pentru că îi înrăiesc”

Începând cu 30 iunie, câinii fără stăpân vor fi ridicați din Lumina

Ca urmare a modificărilor legislative, pentru a gestiona această problemă, autoritățile locale trebuie să înființeze un Serviciu Public de Gestionare a Câinilor fără stăpân sau să concesioneze acest serviciu unei societăți autorizate. Până la actualizarea documentației în vederea organizării licitației publice de concesionare a acestui Serviciu, Consiliul Local Lumina a aprobat Hotărârea nr.94/2021 de atribuire temporară a serviciilor de gestionare a câinilor fără stăpân. Astfel, în urma atribuirii acestui contract începând cu data de 30 iunie 2021, reprezentanții societății contractate vor interveni pe străzi pentru ridicarea câinilor fără stăpân din localitate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212