REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Se schimbă discursul la nivel european. Medicamente, în loc de vaccinuri

Se schimbă discursul la nivel european. Medicamente, în loc de vaccinuri

Replica API 11 februarie 2022 | 09:28 989

Conferința comună a miniștrilor de externe și ai sănătății din țările UE are în prim plan nu vaccinarea, ci accesul la medicamentele pentru Covid. Semnalul dat de această reuniune la nivel înalt este unul foarte important în schimbarea priorităților Uniunii Europene, în contextul unei prăbușiri generalizate a campaniilor de vaccinare și al pregătirii pentru ridicarea restricțiilor, scrie national.ro.

Cele două reuniuni la nivel de miniștri de externe și ai sănătății din statele Uniunii Europene, care se desfășoară zilele acestea în Franța, au ca teme majore de discuții medicamentele pentru Covid, dezbaterile privind vaccinarea fiind, astfel, abandonate. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, oficialii din statele membre vor avea oportunitatea de a discuta despre acțiunile derulate de UE în sprijinul statelor în dezvoltare pentru favorizarea accesului echitabil la medicamente în contextul Covid-19, dar și pentru consolidarea sistemelor sanitare naționale.

Astfel, se vor aborda subiectele actuale privind modul de intervenție și reziliență a sistemelor de sănătate publică în cazul crizelor de sănătate și dezvoltarea în comun a politicilor de creare a unei Uniuni a Sănătății. Schimbarea de direcție în ce privește politicile de combatere a pandemiei are în spatele ei concluzia, nespusă încă, a ineficienței vaccinurilor actuale, care nu au reușit în niciun fel să stopeze sau să încetinească răspândirea virusului, cu toate restricțiile impuse în defășurarea tuturor activităților. Protestele extinse manifestate în toate țările europene și-au arătat și ele efectele, alături de o prăbușire a campaniilor de vaccinare. Chiar dacă unele țări insistă pe menținerea restricțiilor și pe introducerea vaccinării obligatorii, cum sunt Germania și Austria, valul de nesupunere și de furie din rândul cetățenilor europeni amenință să răstoarne orice guvern care continuă cu măsurile ilogice și absurde.

Tratamentul care înlocuiește vaccinul

Compania Pfizer a estimat un profit în 2022 de 32 de miliarde de dolari din vânzarea vaccinului anti-Covid, însă este posibil ca vânzările să fie în baza contractelor pe termen lung încheiate cu Uniunea Europeană, și nu despre noi solicitări de achiziții. În paralel, însă, tot Pfizer a anunțat că așteaptă să încaseze în 2022 circa 23 miliarde de dolari din vânzarea Paxlovid-ului, pastila antivirală pentru tratamentul bolnavilor Covid.

Din urmă vine în forță o companie israeliană, care a înregistrat un succes răsunător cu un tratament pe bază de plante pentru Covid-19, în oprirea atașării coronavirusului de celulele umane, inclusiv varianta Omicron. Astfel, tratamentul israelian a oprit progresul virusului Sars-Cov-2 în celulele umane și a dus la teste PCR negative în 48 de ore. Totodată, pacienții nu au dezvoltat simptome de genul pierderii memoriei, a gustului și a mirosului, dureri de cap, oboseală sau altele. ”Putem ajuta la furnizarea de asistență de urgență acelor țări care au rate scăzute de vaccinare. Cura noastră pe bază de plante este sigură și fără efecte secundare cunoscute”, a afirmat fondatorul și inventatorul tratamentului, dr. Rachel Alkalay.

Țările europene ridică restricțiile

Irlanda a ridicat, din 22 ianuarie, marea majoritate a restricțiilor. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în Irlanda au fost eliminate toate restricțiile legate de vizitele în gospodărie, ora de închidere timpurie pentru ospitalitate și evenimente, evenimente în aer liber, inclusiv sportive sau de capacitate pentru evenimente în interior, nunți și cluburi de noapte. Totodată, a fost eliminată cerința prezentării unui certificat digital Covid valabil pentru a intra în diferite spații. În Islanda, singurele măsuri rămase în vigoare sunt legate de limitarea numărului de persoane la diferite evenimente și în spațiile închise și închiderea restaurantelor la ora 00.00. În Serbia, certificatul verde a rămas valabil doar pentru intrarea în restaurante, cluburi și baruri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amm fost cobai, ne au speriat cu izoletele si acum putem fivtratatibfara vaccin medicamente au existat tot timpul dar trebuua sa se imbogateasca unii, frstilor mu luati nimic cu voi si tot muriti chiar daca aveti mmiliarde
2
1
Usor usor o sa radem de toti ipohondrii care au pus botul si au bagat zama in ei.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108