REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Se schimbă legea pentru taximetriștii din România. Cresc tarifele și apar noi condiții!

Se schimbă legea pentru taximetriștii din România. Cresc tarifele și apar noi condiții!

A.F. 22 februarie 2024 | 00:00 1947

Schimbări importante pentru șoferii și companiile de taximetre, dar și pentru clienții acestui tip de servicii. Cresc tarifele și apar noi condiții!

Se schimba legea pentru taximetristii din Romania. Cresc tarifele si apar noi conditii!

În contextul unei propuneri legislative ce vrea să aducă schimbări în sistemul de taximetrie din România, Legea 38/2003 se pregătește să primească prima sa actualizare semnificativă după aproape două decenii de stagnare.

Propunerea a trecut tacit de Senat, fiindcă termenele legale de dezbatere și vot nu au fost îndeplinite. Schimbările propuse aduc modificări importante atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri.

Una dintre cele mai importante modificări vizează tarifele. Propunerea prevede dublarea tarifului de pornire, cu o condiție esențială: acesta nu poate depăși dublul tarifului de distanță, exprimat în lei pe kilometru. Aceasta este o schimbare majoră față de regula actuală, care limitează tariful de pornire la maxim echivalentul tarifului de distanță, scrie playtech.ro.

În plus, se impune un tarif de noapte, cu posibilitatea de a fi cu până la 50% mai mare decât tariful de zi, și se oferă șoferilor posibilitatea de a majora cu 50% tarifele pentru cursele în afara localității.

O altă schimbare vizează situațiile în care într-o localitate nu există transportatori autorizați pentru serviciile de taxi.

Propunerea permite consiliilor locale să preia controlul direct al acestor servicii, folosind vehiculele deținute de primării și eliberând licențe specifice în acest scop.

Aceste modificări propuse au potențialul de a moderniza și de a îmbunătăți semnificativ serviciile de taximetrie din România, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dacă ești sărăcie ... UBER sau Bolt ca sa trimiti banii afara. Daca te duce capul, iei un taxi corect si lași banii in tara.
0
0
Uber sau Bolt, exclus taxiurile cu c****i. @Mihai Decat cu tzigani soferi si preturi duble mai bine cu romani si conditii civilizate, sa plece banii mei in afara...pana la urma EU I-am muncit si EU hotarasc unde merg banii mei!
5
1
Tariful de pornire va fi asa cum este in tarile civilizate de 30 de ani. Cu un tarif de pornire dublu sa zicem 7 lei si cel pe km de 3,5, nu vor mai refuzate curse de multi taximetristi. Bineinteles vor fi si jepcari insa cum romanul e dobitoc, in loc sa ii reclame pe aceia si sa le ia locul unul corect, prefera UBER sa duca banii afara.
2
3
Bai ala cu la munca, tu oare stii ca printre taximetristi exista fosti colonei in rezerva, fosti sefi de post de politie, ingineri angajati isu si militari ? Sau iti place sa mergi doar cu cei de culoare ?
2
4
Eliminati T.I.G.A.N.I.I , ciorile care fac pe soferii de taxi , miros si sunt nespalati ! si impuscati moosii taximetristi de la gara , care cer pe o cursa de 3 ori mai mult !, Eliminati tigaile pe patru roti din trafic cu care fac taxi Etc
5
1
Ok. dar șoferii ce obligații vor avea? Obligativitatea de a-și face o baie măcar la 2 săptămâni, să rezolve problemele cu mirosul insuportabil din mașini, să nu se mai bage în seamă cu "bunăciunile", eventual la mulți puțină ordine în portbagaj... Ce ziceți, se poate?
9
0
Desfiintat panaramele de taxiuri jegoase si cu soferi de kk inputiti si care jegmanesc clentii,numai prostii mai merg cu tax iLasati concurenta sa alegem pe cei mai buni
9
1
numai salariile raman pe loc inca o mare bataie de joc a mafiei psdnl care ne minte ca inflatia a scazut
11
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436