REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SE ŞTERG PENALITĂŢILE! SCUTIRI pentru constănţenii cu datorii la bugetul local

SE ŞTERG PENALITĂŢILE! SCUTIRI pentru constănţenii cu datorii la bugetul local

Replica API 18 octombrie 2019 | 00:00 816

Proiect de hotărâre care "evaporă" circa 61 de milioane

Proiect de hotărâre care "evaporă" circa 61 de milioane

Constănţenii care înregistrează debite restante la data 31 decembrie 2018 vor fi scutiţi de plata acestora. Un proiect de hotărâre în acest sens va intra pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal ce va fi convocat la finele acestei luni. Proiectul, iniţiat de primarul Decebal Făgădău, are la bază o ordonanţă de urgenţă emisă de guvern. Posibilitatea ştergerii datoriilor către bugetul local a fost anunţată încă din luna septembrie şi lansată în dezbatere.

“Calendarul dezbaterii este următorul: până pe 30 octombrie aștept propunerile și sugestiile dumneavoastră, pe 31 octombrie voi supune aprobării Consiliului Local acest proiect de hotărâre, iar începând cu 1 noiembrie și până pe 15 decembrie inclusiv, completând o simplă cerere și efectuând plata datoriei de bază veți putea beneficia de scutiri”, declara, în luna septembrie, Decebal Făgădău.

Chiar dacă termenul dezbaterii încă nu s-a încheiat, iar cei care doresc să consulte proiectul sau să transmită propuneri o mai pot face, pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa www.primaria-constanta.ro la rubrica „Transparență decizională” şi la sediul acesteia situat pe Bd. Tomis nr. 51; http://www.primaria-constanta.ro/transparenta/transparenta-decizionala-legea-52-2003 ori pe site-ul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local www.spit-ct.ro la rubrica „Transparență decizională” sau la sediile acestuia, situate pe Bd. Tomis nr.112, str. Sulmona nr. 22, str. Nicolae Grindeanu nr. 66, str. Badea Cârţan, nr. 3 și Bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C, proiectul a fost deja transmis către consilierii locali, spre studio, semn că va intra pe ordinea de zi a şedinţei.

De precizat că, la nivelul municipiului Constanța, figurau, în luna septembrie, 30.175 contribuabili (7.956 persoane juridice și 22.219 persoane fizice) cu debite restante la data 31 decembrie 2018. Cuantumul datoriilor se ridica la aproximativ 202 milioane lei (202.654.881 lei), din care aproximativ 61 milioane lei (61.536.388 lei) sunt accesoriile care ar putea fi anulate dacă proiectul mai sus menţionat este aprobat de consilierii locali.

În proiectul care a ajuns în atenţia consilierilor se menţionează: „1. Se aprobă anularea obligaţiilor de plată accesorii datorate bugetului local al municipiului Constanţa aferente obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, conform procedurii de acordare a anulării accesoriilor (dobânzilor, penalităţilor, majorărilor etc.) (...)”.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alupigus domnilor!
4
0
Asta cu amnistia fiscala e pentru sufletul psd : ciorile de la HC si smecherii din imobiliare cu datorii mari. Oamenii normali care platesc si-au furat-o tare. Din nou...
11
0
De la anul, sa nu mai plateasca nimeni impozitele! Facem datorii cativa ani si platim atunci la preturile de acum. Intre timp folosim banii la altceva! Mu13 psd!
11
0
asa cum impozitele sunt la fel pentru toata lumea, asa ar trbui si scutirea la fel. o suma egala.
8
0
Am inteles asta cu penalitatile,mai ales ca majoritatea pensiilor sunt de tot cacatul . Totusi o reesalonare a restului datoriilor era mai logica,nu luarea la misto' a celor ce-si platesc darile prin anularea totala a datoriilor rau platnicilor. Si inca ceva,pensionarii sunt cei ce au construit tot ceea ce se tot fura azi de catre asa zisii afaceristi vanzatori de tara. Nici macar strazile facute acu patruzeci de ani nu sunt intretinute,industria in loc de retehnologizare a fost facuta praf,flota la fel,padurile muci,alte resurse praduite. Nu pensionarii si-au batut joc de tara ci cei de azi.
9
0
eu zic sa le stearga si datoriile de la intretinere ca are cine sa aduca bani la buget..noi restul prostilor.
19
0
trebuie sterse de fapt datoriile unor smecheri?
14
0
Sunt platitor de taxe la bugetul local si NU accept si NU tolerez astfel de pomeni din bugetul local unor datornici cu un istoric de rau platnic, cu sume imense datorate la bugetul local. Stabiliti planuri de amnistie si esalonare doar pentru cazurile sociale iar pentru restul, executarea silita. Altfel, voi executa consiliul local si primarul la vot.
30
0
MIHAELA SONEL de la DIRECTIA AGRICOLA CONSTANTA are format un grup infractional organizat prin luare de spaga in forma continuata avand sageti ca turcul ala care se da mare scula si pitica aia blonda de la CONSULTANTA mare formatoare care da diplome pe bani de cand erau in sediul din Grivita,o proasta de pute pamantul sub ea, nora de PSD-ista, basca directoarea BRUCHENTAL care primeste mai putin. Intai sfintii si dupa aia ajunge si la Dumnezeu spaga. Hai sa le stearga si lor datoriile la puscarie
13
0
nu vorbiti de rau pensionarii. Pensiile nu se dau pentru anii munciti. Cat despre scutiri, se fac periodic, ce anchete sociale.
3
1
sa scutiti de penalitati pe banii vostrii jegurilor de PSDisti infecti!!!
20
0
Eu m-am imprumutat de bani ca sa pot veni la zi cu darile......puteti sa mi stergeti si mie datoria ? ..wtf..
19
0
Prost sa fii sa platesti de acum darile la timp. Ca oricum se sterg penalitatile. Platesc dupa cativa ani, cande se mai sterg o data.
23
0
Sa le dau la muie consilierilor si celor care au propus legea, adica prostii care au platit raman doar bun platnici, pentru restul ghioarlelor care nu platesc le dam scutiri si beneficii din banii bun platnicilor. Halal Romanie ..
23
0
asta e pt makedonii cu blocurile nevindute la care trebuie sa plateasca impozit
25
1
Concluzie: voturile analfabetilor care l-au ales pe tractoristul cu fatza si freza de ginere mort , slugoi si profitor al mascariciului bolnav psihic , este egal cu votul tuturor...
21
0
Printre datornici se numara si unii cu datorii uriase. Pentru ei se face amnistia asta. De asta sunt ofticat, eu iau de la gura copiilor sa pot sa fiu la zi cu darile, si altii huzuresc si acum suntiertati. Nu numai ca nu sunt penalizati, ci li se sterg datoriile. Daca si ciorbea, fostul prim ministru are datorii de ordinul sutelor de mii de euro, este gratiat, atunci si noi o sanprocedam la fel.
17
2
Adica voi ingramaditiva sa platiti prostilor pentru ca noi dam scutiri pentru cei care chiar daca au bani sunt baieti rabdatori si destepti.
20
0
pt pla, nu pensionarii ci minoritatile sunt vizate, pensionarii intai isi platesc darile.. cat despre miros, se poate sa fii chiar tu problema
11
3
de o buna parte din cei ce nu au restantante si care au platit integral impozitele anticipat sau pur si simplu nu exista nici o restanta. De ce procedati in maniera asta ? Practic este o sfidare si un gen de insulta mascata fata de noi ceilalti. Ar trebui cei ce am platit cu buna credinta sa va cerem banii innapoi in cuatumul scutirilor si a iertarii financiare pe care o aveti in lucru. Pur si simplu daca faceti total scutiri de plata in valoare de..o anumita suma. Acea suma o impartiti la cei ce au platit si ne invitati sa ne luam o parte din bani innapoi. Ne-am saturat domnule Fagaduinta
18
0
Capete de creta.
11
0
V-ati intrebat vreodata cat muncesc cei care isi platesc darile? E strigator la cer. In cazul asta sa nu mai plateasca nimeni si sa anulati obligatiile tuturor. FACETI GARGARA VIS A VIS DE PLECAREA TINERILOR DIN TARA. NORMAL CA PLEACA UNDEVA UNDE SA FIE TRATATI CA OAMENI NU CA NISTE CERSETORI.
27
0
Eu i-as premia pe pensionarii imputiti cu cate un sapun si o galeata de apa in rasa mortii lor de jeguri urat mirositoare. Fac economie la apa si nu se spala deloc.
12
7
Pentru saracii Constantei trebuie sa fim de acord. Nu toti au venituri care sa le atribuie si traiul si taxele.
4
15
Sulea mai plateste anul viitor, ca eu nu!
24
0
platesc, e buna treaba in tara romaneasca, educatie nu gluma!
15
0
O alta masura cu dedicatie precisa.
32
0
inteleg sau traduc aceasta initiativa ca se pot face in continuare restante in indeea in care la finele anului se vor face scutiri ptr aceste penalitati- cate voturi sperati sa obtineti in urma acestui lucru, cum tratati oamenii corecti si cinstiti?
35
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367