REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Se SURPĂ MALURILE de pământ, pe VALEA PORTULUI, la Poarta 1

Se SURPĂ MALURILE de pământ, pe VALEA PORTULUI, la Poarta 1

Replica API 13 ianuarie 2021 | 16:36 3365

Recent, Valea Portului, zona Poarta 1, a intrat în atenţia constănţenilor. Gunoaiele, bălăriile uriaşe şi, cel mai important, malurile de pământ care se surpă au atras atenţia asupra pericolului ce zace în această zonă. Ani de zile au încercat locuitorii Constanţei să convingă autorităţile locale să intervină pentru a face ceva, dar în zadar. Locul arată ca după bombardament şi acum.

Constănţenii nu mai au speranţe

Speriaţi de situaţia în care se află, în prezent, Valea Portului Constanţa, cetăţenii au luat iniţiativa, încercând prin tot felul de mijloace să atragă atenţia noii administraţii locale asupra pericolului din zonă. Pe lângă focarul de infecţie ce se regăseşte acolo, din cauza miilor de gunoaie aruncate tot de constănţeni, o altă problemă este reprezentată de surparea malurilor de pământ şi degradarea accentuată a construcţiilor istorice situate acolo. Gabriela P. a declarat în legătură cu acest subiect că “am încercat câțiva ani la rând să sensibilizez autoritățile despre Valea Portului, am trimis la Primărie de multe ori sesizări cu ceea ce se află în zona despre care vorbim dar... Se pare că nu au rezolvat nimic! Își pasează vina de la unii la alţii”, a declarat femeia.

Istorie îngropată în mizerie

În opinia femeii, autorităţile şi au bătut joc de această zonă istorică a Constanţei. “Se erodează și capul de pod construit de Anghel Saligny. Mai este un zid cu coloane construit de nemți pentru a susține malul. Ideea este că sunt de o frumusețe aparte aceste construcții, este vorba de istorie îngropată în mizerie, vegetație crescută aiurea... E groaznic!”, a mai explicat constănţeanca, precizând că va face o sesizare şi către Garda de Mediu.

Ce spune Garda de Mediu

Contactaţi de către reporterii Replica, reprezentanţii Gărzii de Mediu au precizat că s-au autosesizat din oficiu şi că urmează să trimită o echipă în zonă pentru a face controale. “Ne-am autosesizat şi vom trimite o echipă în control imediat cum ne permite timpul”, au declarat aceştia pentru Replica. Cât despre sesizarea Gabrielei P., reprezentanţii Gărzii de Mediu au explicat că aceasta nu a fost formulată încă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa ca face PNL ul care l ati votat,oligofrenilor!
0
0
Ani de zile i-au votat pe Mazare si fagadau, ani de zile au sters de praf pejtele de pe televizor si au scuturat de praf mileul. Ma scuzati.
1
0
habar nu aveti pe ce lume traiti,handicapatilor
2
2
este a tunelului feroviar, care facea legatura triaj Palas-poarta 4. Este necesara reparatia urgenta a acestui tunel! Tunelul are peste 100 de ani si este partial inundat. Acesta se poate surpa iar unghiul de scufundare poate influenta constructiile din zona. Tunelul odata reabilitat, poate fi folosit atat pentru transport CFR cat si pentru transport auto. Se va scurta accesul in port si se vor imputina camioanele din oras.
12
0
Ce interes au daaca nu isi iau comisioane....jeguri de bugetari...
6
2
Dragi cetateni, ne costa la buzunare tot pe noi sa reabilitam. Sunteti dispusi sa scoateti banii din pusculita? Vor taxe si mai mari. Chestia e ca va trebui reparat candva tot ce cade daca va mai exista Constanta, orasul fara locuri de munca.
5
0
Exact la poarta4, langa Gaspeco exista o spalatorie de masini care de ani buni deverseaza o parte din apa pe mallol portului la vale si a facut o groapa imensa care influienteaza in rau imprejurimile! Oare nu a vazut garda de mediu? Astia trebuie dati afara si adusi oameno competenti. Auzi cand permite vremea de parca e potopul lui Noe!
16
0
Auzi ma ce zic aia de la garda de mediu....o sa mearga cand li se permite timpul....acolo cine-i sef ...tot vreun mache.....bai sefilor va luati cizme,sube de oaie..si mergeti acum la fata locului sa vedeti priblemele sau sunteti deranjati de la cafea...auzi ma...cand vremea permite ....
18
0
Curatenie generala facuta de polaris
4
2
Mai Diana daca nu cunosti constanta ia-o la picior ca scrii niste prostii si postezi poze care nu au nimic cu realitatea. Scrii de zona poarta 1 si postezi poze cu tunelul CFR de la poarta 4.
20
0
esti un mare bow comentatorul pwly
3
9
e hine!poate se duc si blocurile machidonesti de sus in vale!
13
1
Cine vrei sa aiba viziune, sunt aceiasi oameni la conducere chiar daca a plecat capul mafiei au ramas slujnicii
15
1
Solutia este simpla daca au viziune cei care decid. Si Prmaria si Portul trebuiau de multa vreme sa conlucreze spre a pune in siguranta malul portului , ca sa nu zicem ca se putea face un parc mare pe toata zona , cu obiectivele turistice puse in valoare .. adica SILOZUL , TUNELUL SALIGNY .... MOZAICUL ROMAN... da cine??
14
0
in alte tari tunelul asta era atractie turistica
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272