REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Se surpă o stradă în Cumpăna. Crăpăturile au ajuns până la case!

Se surpă o stradă în Cumpăna. Crăpăturile au ajuns până la case!

Replica API 9 iulie 2019 | 01:26 430

De la o zi la alta, malul alunecă spre aval, iar noi crăpături apar în stradă, care se extind până la limita caselor și până la conducta de canalizare, în zona străzii Dunării din comuna Cumpăna. În aceste condiții, vineri, 5 iulie a.c., Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cumpăna a analizat situația pe teren și s-a concluzionat, printre altele, că se ia în calcul evacuarea caselor afectate, dacă situația o va impune.

De pe 1 mai a.c., locuitorii de pe strada Dunării din comuna Cumpăna stau cu teamă că în orice moment casele lor o vor lua la vale, după ce malul stâng al Canaluui Dunăre – Marea Neagră a început să se surpe. „Semne” privind surparea erau încă din vara lui 2018, după cum au precizat pentru „Replica” atât primărița Mariana Gâju, cât și viceprimarul Florin Neagu, dar de anul acesta, de la începutul lunii mai situația s-a agravat, malul surpându-se, inclusiv o parte din stradă luând-o la vale.

Vineri, 5 iulie a.c., s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cumpăna și împreună cu geologul Caraivan Glicherie, din cadrul Institutului Geologic Marin, s-a deplasat pe teren.

Tema convocării a constat în analiza situației create de alunarea terenului, având în vedere că de la o zi la alta alunecare de teren se exinde spre aval, crăpăturile din masivul de pământ se extind până la limita caselor și până la conducta de canalizare.

În urma analizării situației din teren și a discuțiilor cu localnicii din zonă, s-a luat decizia definitivării situației juridice a imobilelor cuprinse între străzile Ștefan cel Mare și Prelungirea Canalului, respectiv a imobilelor din primul și al doilea rând de case, de la canal. De asemenea, toți cetățenii vor fi înștiințați să nu mai staționeze, nici ei, nici copiii, pe malul canalului, în apropierea zonei afectate.

Administrația locală urmează să curățe malul canalului și să monteze panouri de avertizare cu inscripțiile „Atenție, pericol de prăbușire!”. Totodată, locuințele ANL rămase libere vor fi inventariate, iar casa aflată la intrarea în localitate, care se află în proprietatea comunei Cumpăna – fosta casă a familiei Baciu, va fi reparată și renovată în vederea punerii la dispoziția familiilor ale căror imobile sunt afectate de alunecările de teren, în cazul unei evacuări. În acest moment, sunt disponibile un număr de trei garsoniere de tip ANL. De asemenea, vor fi inventariate terenurile rămase libere, de pe teritoriul comunei, pentru a fi puse la dispoziția familiilor care ar putea fi afectate de prăbușirea malului de pământ. Într-un final, dacă situația o va impune, va fi înștiințată populația cu privire la evacuare.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comunisti, macar aia din trecut dadeau din maini dar si faceau ceva
1
0
Nu va suparati, dar, parca seamana cu Elena Ceausescu !
1
1
Este doar vina locuitorilor. Voi ati votat sa va spalati pe cap cu umflata. Votati si la anul tot asa prostii satului
5
1
Cand s-a facut autostrada ,bruneta asta dormea?Suntem la 100 m de autostrada si nu suntem conectati la ea.Latra femeia asta continuu cand o intrebi ceva si pe bune daca iti da vreun raspuns.Vorbeste continuu si fara rost.Zici ca o apuca aiurea pe campii
7
1
Rezolv eu tot, ma ajuta Felix. L-am sedus !
5
1
Rezolva situatia unflatooo!!!! Nu face joc de scena in stil psd!!!
9
1
a stiut sa fure jaavra de Gaju, nu aputut fi prinsa pana acum
9
1
se surpa malul nu strada. alooo replica trezirea baaa. ca o ia satul la vale. madame gaju este pe tocuri... ba cat de nemernic sa fii sa te duci acolo in tocuri sanki ca si cum evaluezi. ce draci sa evaluati madame gaju??? ca acolo trebuie sa fie consolidat malul si dvs sa fiti trasa la raspundere pentru ca ati permis sa se construaiasca pana in buza canalului.... defapt nu ma mira.zici psd si tragi apa
9
2
HahHahhahahah....s au intalnit capetele luminate sa ce ? Sa pune afise cu " atentie cade peluza". Solutii ???
8
0
Ce bine acolo vom face cu ajutorul fratilor si surorilor din masonerie colegi cu CAJU un stadion subteran mai tare decit cel mostenit de Avrabete la MEDGIDIA. Pe stadion vom organiza numai lupte TATARESTI cu rezervele de la tirurile turcesti de pe AUTOSTRADA.
7
1
Va tot intalniti sa pierdeti timpul! Exista Fondul de Stat pentru calamitati, puteti sa cereti!! Dar poate va e frica pt ca nu exista autorizatii si avize pt casele afectate !
12
0
Crapatura lu' gaju pana unde a ajuns
13
1
strada se surpa coafura rezista
21
1
aia cu cuibul in cap va rezolva pe toti
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212