REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Se va CONSTRUI un nou SPITAL, lângă cel de BOLI INFECȚIOASE

Se va CONSTRUI un nou SPITAL, lângă cel de BOLI INFECȚIOASE

Replica API 26 februarie 2021 | 23:43 4787

Primăria municipiului Constanţa intenţionează să construiască un spital atât de necesar pentru locuitorii oraşului, mai ales în contextul actual în care ne aflăm. Dacă votul consilierilor locali va fi unul favorabil, noua unitate spitalicească ar urma să fie edificată în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Primăria Constanţa intenţionează să construiască un spital în imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Cele două terenuri pe care se dorește edificarea unității spitalicești sunt situate pe bulevardul 1 Decembrie 1918, numărul 4C şi se află în proprietatea Consiliului Județean. Conform legii, pentru ca perimetrul să fie trecut din domeniul public al judeţului Constanţa, în domeniul public al municipiului Constanţa, respectiv în administrarea Primăriei, proiectul va trebui să treacă prin votul consilierilor municipali, din ședința ordinară de vineri, 26 februarie. În prezent, cele două terenuri sunt libere, construcțiile dezafectate fiind demolate în anii anteriori. Cum și de ce au ajuns acestea să fie puse la pământ, puteți citi aici: Începe „curățenia“: două clădiri ale fostului Spital Municipal Constanța vor fi demolate!

Date despre terenul pe care se dorește a fi edificat noul spital

Terenul pe care se dorește a fi edificată noua unitate spitalicească se află în imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, care se regăseşte în domeniul public al municipiului Constanţa fiind inventariat prin H.C.L. nr. 451/2017 privind aprobarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Constanţa. Primăria municipiului Constanţa intenţionează să construiască un spital municipal atât de necesar pentru locuitorii oraşului. Ţinând cont de contextul pandemic actual care a demonstrat insuficienta capacitate a spitalelor în ceea ce priveşte tratarea pacienţilor, dar şi dotările improprii desfăşurării unei activităţi medicale la standarde impuse de normele actuale, proiectul avut în vedere de municipalitate este imperios necesar.

În momentul actual, în perimetrul în care se dorește ridicarea noului spital sunt poziționate mai multe containere ce ajută personalul în desfășurarea activităților.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
peste dansul un alt spital municipal,faceti,dar sa nu-l faceti tot de coit
0
0
De ce nu il fac spre Ovidiu sau spre Metro, oriunde dar nu acolo. Am fost in vara si am lasat masina la aprox 1 km pe un soare torid si nu puteai traversa sambata de afluxul de masini. Doamne pe ce lume sunt astia sau au numai interese personale.
4
0
Cati dintre latraii de aici stiu ca legea spune ca dupa 40 de ani orice spital trebuie demolat si reconstruit altul
1
2
Construiti spitale in afara orasului cu fonduri europene si cu parcari generoase unde sa poata gasi oricine vine la spital unde sa-si lase masina. Ce tot le inghesuiti unul intr-altul ca doar nu s-a terminat terenul de la marginea orasului. Daca nu va pricepeti la ce trebuie sa faceti aduceti specialisti din afara tarii, ca se pare ca toti sunteti o apa si un pamant. La ce ati mai candidat sa administrati orasul daca nu va pricepeti.
6
0
De ce sa faci un spital langa alt spital si ala de boli infectioase? Nu in centrul orasului. O sa ne blocam cu totul.
2
0
cwrveleconstantei
2
0
Baaa,CONSTANTA ARE NEVOIE DE SPITAL CU MINIM 1000 DE PATURI BA TEMBELILOR.ridica o cladire cu 5 etaje si gata.au facut spital.doamne fereste.doamne fereste.cat de mizerabili.un spital trebuie construit in afara orasului langa autostrada sa poaya fii accesibil intregului judet.asta din Cta sa deserveasca orasul si altul pt urgente si judet.Doamne fereste cata prostie si sau rea intentie. Hai sa vedem care usrist castiga licitatia.sa va bag pl n suflet de limbrici
7
1
Iar construiesc in Centru unde nu sunt locuri de parcare si traficul este aglomerat. De ce nu construiec tampiti astia undeva in Campus sau in Compozitorilor la iesirea spre cumpana sau spre Murfatlar????? Traficul este mai redus si bolnavii pot fi internati si acolo. Nu trebuie in centru spital. Sund deja 2 si in noul spital se pot dirija bolnavii din sectoarele respective. Tampitul primar de carton amiral de mucava spagar de academie este un dobitoc fara minte.Aglomereaza orasul si mai mult cu betoane si o face cu mandria prostului.
11
3
Poate vor schimba si actuala conducere incompetenta! Halichidis se comporta ca un sef de trib, avem nevoie de oameni competenti la conducere, nu de oameni numiti politic.
5
2
Spitalu' Machedonesc, cu cazare de coviji!
7
2
A mai ramas de facut!
5
1
se va construi cum s-au construit si altele, ati uitat sa puneti si macheta lingailor!!!
16
1
Nu e rau. Bravo
3
3
Pentru un spital de copii nu sunt bani?
11
2
Sigur ca da
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218