REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Se va modifica vârsta standard de pensionare?

Se va modifica vârsta standard de pensionare?

Replica API 15 februarie 2021 | 00:01 5601

În acest moment, vârsta standard de pensionare în România este de 65 de ani pentru bărbați și de 61 de ani și 6 luni pentru femei, urmând ca, în ianuarie 2030, aceasta să crească la 63 de ani, conform Legii nr. 263/2010.

În acest context, reporterul Bugetul.ro a contactat-o pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, pentru a afla dacă, odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor pregătite de Guvernul Cîțu, vârsta de pensionare pentru femei va crește la 63 de ani. Practic, am vrut să aflăm dacă se va umbla la vârsta de pensionare pentru femei și dacă aceasta va fi modificată mai repede decât este precizat în Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că actualul Executiv nu are ca scop modificarea vârstelor de pensionare existente în acest moment.

„Proiectul care privește evaluarea și recalcularea pensiilor din sistemul public nu are în vedere modificarea vârstelor de pensionare existente în acest moment”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Raluca Turcan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
corect si normal ar fi sa primeasca fiecare pensie in functie de cotizatie dar noi traim in Romania si aici nu mai este nimic normal de foarte mult timp
10
2
puturosii din armata,pulitie,judecatorii melcilor,care obosesc la 45 de ani,daca muncesc sa Nu mai primeasca pensie.Daca e 70 de ani,Toata lumea la 70,cit muncesti atita primesti!Ue pesede,muriti trintori securisti mai repede,nu mai avem bani pentru voi!
10
5
Rusine sa va fie !----va bateti joc de poporul asta voi nulitatilor si oameni de 2 bani ce sinteti !
12
11
Se se modifice in mortii vostri Da! De la 45 la 75 ani javrelor ?! La munca putorilor pe maruntzis. Muie pnl psd si alte zdrente
14
7
pai aceasta domnita...face parte din obtiunea votantilor...asa ca...voi astia care ati votat-o SA VA DAU LA MUWE...si rapandula sa se uite
18
14
Daca ne mumifiem cu botox si hialuronic ,uitam cine suntem ,mume ale padurii ,ne simtim zane si ...cu paranoia.putem bantui forever la locul de munca
20
15
Unde dai si unde crapa!Pt. toti postacii de mai jos, ori ca sunt aneuronali , ori platiti sa faca boicot si prosteala , daca va convin pensiile in formatul actuel ori sunteti cu pensii speciale ori dobitoci!In ce tara europeana mai sunt asa discrepante intre categorii, favoritisme! Va da PSD ul cu varf si indesat , doar pomeni electorale , 2 la suta la pensie cand inflatia e 5 la suta , salarii la doctori de nu le mai pot duce dar responsabilitate ioc, gratuit la studenti de paralizeaza CFRul , justitie aservita si tot asa,,,,Va doresc succes!
17
24
Sa imi bag pula in ma-ta si in toata familia ta de curva nenorocita ce esti. Sa dea domnul sa ajungi sa muncesti tu curvo la canal pana la 100 de ani muri-ar toata familia ta
16
20
O sa-ti dam noi romanii noviciok tie bai tigane, cat despre raul cel mai mic, stiu ca e contraintuitiv dar acela e e UDMR - in felul asta tara distrugem mizeria asta de tara securisto-comunistoida si implicit securisto-comunistii care o conduc. Asta e singura solutie sa scapam de securisti ca de lege ordine democratie si vorba buna astia nu inteleg, iar puscariile si armele au fost sunt si vor fi mereu in mana lor.
8
7
ce mwee va dau astia si usr istii!!! hahahahaahahahah
16
16
Femeile stau 2 zile la munca si 6 ani in concediu pentru nastere .. asa ca ar putea sa iasa la 75 de ani la pensie sa apuce sa munceasca cu adevarat 30
8
25
Gigi nu te supara.Am o intrebare.In ce localitate din Romanika ai facut scoala de komentatori?Vreau sa fac si eu scoala asta sa ies cu acte in regula.Am inteles ca-ti elibereaza diploma de doctor honoris komentatorius.Care sunt conditiile si ce trebuie sa dai?Din surse am aflat ca ori dai kur ori pe mama ca sa intri in scoala.Atat.Tu cum te-ai descurcat sa prinzi un post?Zi si mie ca sunt interesat.
17
13
nataraul de Badea ,cica e moderator "celebru" asa scrie un idiot un articol, e un linge dos a lui Voiculescu ce a pradat tara , acum o pupa-n cu cur pe Sosoanca ce nu poarta masca , senatoare de Socola. Cine se mai uita ce spune linge dos de Badea , a carui mama turna si ea la securitate alaturi de Voiculescu Dan patronul sau.
17
14
Sa se modifice varsta standard de pensionare la cei care iau pensii speciale.Cine ajunge dintre ei la frumoasa varsta de 100 de ani,sa li se acorde acest tip de pensie pentru care nu exista contributii datorate catre stat.
23
6
In campanie , nu spuneau nimic de marirea varstei de pensionare, nu spuneau ca vor ingheta pensiile, nu spuneau ca vor taia sporuri, ca vor taia vaucherele de vacanta etc... acum cand si-au vazut sacii in carute , au trecut la ce este mai rau !! Astia au mai fost la putere, dar prosti care ii voteaza , uita repede !! Acum sa sa-i suportati !! Guvernul lor !!!
30
17
Muianol la toti romanii
19
16
Abia astept alegerile , voi vota raul cel mai mic...PSD ! Nu credeam ca voi spune vreo data asta !
24
23
Toate discutiile despre pensii au o singura plecare. Pensiile private. Au fost sunt si vor fi presiuni mari din partea grupurilor de lobby olandeze germane franceze si austriece ca sa se desfiinteze pensiile de stat. In felul acesta vor castiga strainii o multime de bani nemuncitisi noi vom avea batranetile distruse statul nemaigarantand niciun banut. O sa ne judecam cu niste entitati care nu vor tine cont de nicio hotarare judecatoreasca. Va conta doar interesul companiei multinationala. Asta i tot. Veti vedea ca aici se va ajunge. Politicienii ne asmut sa ne uram intre noi. Castiga Olanda.
23
5
Raluca sa treci pe la mine pentru o felatie !
19
19
Sa va foota dreapta pan' va sangele pe nas!Ziceti voi ca Dragnea,Teodorovici,Vasileasca erau prosti!Stati sa-i vedeti p'astia.
23
11
Ca generatia noastra nu mai apuca pensia..
25
14
Bai somnambulule unde ai vazut tu controale abuzive ale ANAF cand tocmai datorita"munci"angajatilor de la ANAF au ramas miliarde de euro nerecuperate de la hoti,daca te referi la cotizatiile pe care le iau astia de la"onorabili comercianti"care dau banu tocmai pt.ca sa nu fie controlati si sa incalce legea in continuare asa cum s-a facut dupa 1990 indiferent de guvernare atunci da ai dreptate.
17
8
din 2030 80 la suta din pensionarii peste 70 de ani vor fi pensionari speciali, deaia plang ei ca vor avea bani de pensii!
10
7
A plecat PSD,si au venit alti mult.mai hotii
34
17
A fost la ora de debitat prostii
17
15
ba. cretino,in romanka barbatii daca traiesc 70-75 de ani e bine,ultimii 5 ani probabil cu un cancer,ca a dea la spitale si doctori bruma de bani strinsa intr.o viata de munca.Deci fraierii muncesc pina la 65 de ani,daca apuca,urmind a lua pensie cel mult 10 ani,ptr ca smecherii securisti,politisti,trintori,tigani sa ia pensii uriase,de la 45 de ani.Din pacate aia de mai sus traiesc si mult,daca ai frecat.o toata viata nu esti stresat.daca mincarea,distractia,spitalele,hainele sint moca,traiesti tare bine. ue raluca !
43
19
Pe viata,salvarea fiind doar moartea
20
5
ca nu nu se streseze de prea multa munca,restu lumii daca se poate direct la groapa.
27
9
astea se aplica desigur pentru prosti si pentru proaste,persoanele gingase se pensioneaza in continuare de la 45,ba chiar si de la 41 de primaveri cu pensii special de babane
36
11
Partidul komentatorilor face inscrieri pentru sezonul estiva 2021-Proba de inscriere in partid : Mamele se iau la tranta-numai razboinice in k 69
22
14
Unde ti e fa masca? Amenda
26
22
Se uita ca muta la....
25
22
o uratenie a pamantului...acest cap de guma nascoceste in fiecare zi cate ceva...Cine plmea a gandit sa aduca aceasta handicapata mintal la ministerul muncii ?.A plecat un babalau si a venit "mascota ROBINGO " !!!
37
26
Sa i vad pe euforicii aia de au votat PNL si USR, daca mai recunosc ca au facut o, pentru ca imediat urmeaza beliri majore de banuti, controale abuzive ale Anaf, etc. Nu sunt PSD ist, am uitat sa precizez!
37
39
Pana-n 2030 daca mai stau astia mult la putere nu stiu cati mai ies la pensie
46
22
Multe mure la guvern
40
24

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212