REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se vor scurta orele la școală, pentru a face economie la energie?!

Se vor scurta orele la școală, pentru a face economie la energie?!

Mirela PASCAL 6 octombrie 2022 | 00:00 2330

În ultima vreme, se caută fel de fel de metode pentru reducerea consumului; majoritatea sunt impuse de mai marii Lumii, iar altele sunt propuse în zone izolate. O astfel de soluție a fost pusă în practică în Târgu-Jiu, unde s-a decis scurtarea orei la 40 de minute, atât în județ, cât și în mai multe localități de pe teritoriul acestuia. Nici la Constanța nu se exclude varianta modificării programului.

Decizia, luată în Consiliile de Administrație

Soluția a fost pusă în aplicare de luni, 3 octombrie, și nu a fost aprobată prin Ordin de Ministru, ci a fost votată de mai multe Consilii de Administrație ale școlilor din Târgu-Jiu. Astfel, ora va fi scurtată, de la 45, la 40 de minute. Consumul va fi redus considerabil, având așadar dovada că 5 minute costă mult.  

Scurtarea orei nu este încă adoptată de unitățile de învățământ din Municipiul Constanța

Măsuri în privința reducerii consumului de energie se vor lua și în Constanța, dar rămâne de văzut când și în ce fel. Contactați de reporterii Replica, câțiva directori ai unor unități de învățământ din Constanța și-au exprimat punctul de vedere în acest sens.Directorul de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Iuliana Elisabeta Linea, a afirmat: „Deocamdată, nu suntem în această situație de a stabili. Vedem cum evoluează lucrurile și vom lua o decizie după vacanța din octombrie, când se va micșora ziua mai mult, dar până atunci nu.”, iar directorul de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Vasile Nicoară, printr-un spirit ludic, a oferit tot un răspuns negativ: „În condițiile date, ale soarelui de la Constanța, noi nu scurtăm orele”. Și alți directori din Constanța au luat în calcul varianta reducerii consumului de energie, dar tot după această lună se va gândi mai profund situația.

Șeful ISJ, Sorin Mihai, spune că nu a avut solicitări în acest sens.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inTeleorman au scurtat aia km sa fie 850m sa fie mai multi la numaratoare sa ia bani ,de ce nu ar scurta astia si orele de clasa . partidul are nevoie de votanti prostalai care se bucura la un kil de ulei si un pui congelat nu de oameni cu carte
3
0
Las^o dreacu de ora! Zi sfertul educational.
5
0
Luati lectii de la Craiova unde se face risipa de iluminat de sarbatori inca din noiembrie...
3
0
sa se faca un sondaj, sa se faca referendum ! pai chiar asa am ajuns ?> l-ati impuscat pe ceausescu ca sa faceti voi acum rationalizare la caldura si energie ? huo !
8
0
firati ai naibii cu politicienii vostri. numai acolo nu umblati. in loc sa ii protejeze pe copii, ei scurteaza orele.
7
0
le scurtati de ce le mai ziceti ore? Oricum invatamantul este pe butuci. Daca mai si scurtati orele chiar n-o sa mai invete nimic plozii astia!
6
0
Mai putina scoala, mai multa prostie.
7
1
Eu propun sa se reduca de tot. Si asa scoala nu se mai face de prin 2000 ati distruso de tot.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102