REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Sebastian Burduja: Degeaba digitalizăm România dacă nu digitalizăm românii. Video

Sebastian Burduja: Degeaba digitalizăm România dacă nu digitalizăm românii. Video

Andreea VREJOIU 27 martie 2023 | 10:41 3827

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a ajuns în cursul zilei de luni, 27 martie a.c., în jurul orei 08:30, la Constanța. Prima oprire a ministrului a fost la operatorul portuar DP World, urmată fiind de o întâlnire cu conducerea Portului Constanța. Acesta va avea o întrevedere și cu primarii din județul Constanța, fiind lansată și Caravana Digitalizării, la sediul Instituției Prefectului. În jurul orei 12:00, în sala Remus Opreanu, acesta va susține o declarație de presă.

Sebastian Burduja: Degeaba digitalizam Romania daca nu digitalizam romanii. VideoSebastian Burduja

La conferința de presă organizată în sala Remus Opreanu este prezent și Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, acesta fiind și primul care a luat cuvântul. ,,Înainte de această întâlnire a avut loc o discuție cu reprezentanții UAT-urilor din Constanța, tema fiind digitalizarea acestora. Urmează și alte vizite la unitățile de învățământ, fiind vorba de același subiect”, a spus acesta.

Ministrul Burduja a declarat că este o mare onoare că se află la Constanța. ,,Este o mare onoare să fim la Constanța. Am venit fiind hotărâți în 3 direcții principale: proiectele strategice de investiție a Emiratelor Arabe Unite, zona de transformare digitală și zona de cercetare. Astăzi, 27 martie a.c., se va lansa și proiectul Henri Coandă la Constanța.”, a spus ministrul.

În ceea ce privește vizita din Portul Constanța, acesta a declarat: ,,În Portul Constanța am văzut un investitor, fiind vorba despre DP World, care vrea să facă investiții de peste 200 de milioane de dolari. Interesul nostru este să îi implicăm în planurile noastre de dezvoltare ale Portului Constanța. Tot aici este implicată și Banca Mondială”, a mai adăugat acesta.

,,Vizita mea de astăzi de leagă de vizita Președintelui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite. Investițiile mare ale arabilor sunt în Portul Constanța și în Insula Mare a Brăilei”, a mai spus ministrul.

Sebastian Burduja: Cel mai greu se schimbă mentalitatea

O problemă cu care se confruntă UAT-urilor este lipsa specialiștilor în IT. ,,Referitor la întâlnirea cu primarii UAT-urilor, au fost impresii pe care noi le-am regăsit și în alte părți. Lipsa specialiștilor în IT.

,,Cel mai greu se schimbă mentalitatea. Precum legea dosarului cu șină. Sunt curios sa vedem cât ne va lua efectiv să înlăturam acest dosar cu șină. Degeaba digitalizăm România, dacă nu alfabetizăm digital românii. 90% din romani au acces la internet, însă doar un sfert au competențe digitale minime.”, a spus acesta.

În a doua parte a zilei, la sediul INCDM „Grigore Antipa“, începând cu ora 13:45, ministrul Sebastian Burduja va avea o întâlnire cu conducerea institutului.

Ministrul va fi prezent, de asemenea, în intervalul 14:30 - 17:00, la Universitatea Ovidius, unde va vizita campusul universitar, va avea întrevederi cu conducerea Universității și va participa la o masă rotundă organizată de Google România, dar și la o sesiune de discuții cu elevi și studenți.

Nu în ultimul rând, în intervalul 17:15 - 18:30, Sebastian Burduja va avea întâlniri cu reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ și cei ai Colegiului Național „Mihai Eminescu“.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suntem naturali, nu digitali! Suntem experti in IT dar nu controlati de IT, asca ca ne pipi pe ea de digitalizare si de obsesia lor pentru control!
1
0
cine este interesat sa ma caute la Replica. Cumpar vaca g***a
0
1
Prima tara de intelectuali ..ce nu doresc modernizarea Romaniei
0
3
Digitalizam , pentru furat nu ?!
0
0
Da va n p...a mea...trebuie sa vina Arabii sa va invetze agricultura...m**e Rominia
0
0
Din contră majoritatea oamenilor sunt digitalizati ,au capul patrat precum robotii ,ei nu mai stiu sa munceasca ,să respecte un programde muncă ci doar sa forjeze masinile si sa polueze mediul.Astazi intre orele 8.00-16.00 cand masinile ar fi trebuit să fie parcate si proprietarii la muncă o forfotă in trafic iar la semafoare cozi infernale ,parca erau musuroaie de furnici .Chiar majoritatea constantenilor freaca menta pprin masini .....
5
1
Sa speram ca nu pune lumea botul la mizeria asta numita digitalizare....
7
3
Are dreptate omul ! Cum sa implementezi digitalizarea la trei milioane de gipsani !
9
9
Sa o digitalizez pe ma-ta bai labarule
11
2
bah nesinmtitule.ti ai facut studiile pe banii furaati de tactu
14
2
De ce nu se digitalizeaza asta in c*r si sa ne lase pe noi in pace
14
5
vrea de ani de zile sa investeasca dar n-are loc de baetii destepti care vor spaga. DB World nu da.
9
2
Vand VACAGRASA Verginica ieftin, cine este interesat sa ma caute la Replica.
7
3
sa va digitalizati voi mai vioreilor. Cati dintre cei 600 de parlamentari stiu sa foloseasca un computer? Ca despre limbaj de programare, limbi straine, nu mai are rost sa deschidem discutia!
21
1
Marsh mah de aici, Burduja esti un impostor ca si prietenii tai care au facut penibilitatea aia de ION, care nu are nici o treaba cu adevarata inteligenta artificiala...
22
2
" domnule" Burduja! Voi nu sunteti capabili sa digitalizati Romania la nivelul romanilor " digitalizati" ! Voi, guvernanti, parlamentari, salariati la multitudinea de agentii de stat(este bine spus: Stati degeaba ), voi cu salarii de mii de euro, consumati de mii de ori mai mult decat produceti !
23
0
Se bate atata moneda pe digitalizare,oare sa fie si niste mici interese,in conditiile in care populatia tarii este compusa nu numai din persoane tinere ,ci si de persoane mai in varsta,de oameni cu posibilitati materiale si fara ,deci cum se v-a face aceasta didgitalizare?
13
2
Sujy o ceapa mai animalule!
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102