REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sebastian Kurz, numit la conducerea unui ONG împotriva antisemitismului, după acuzațiile de corupție

Sebastian Kurz, numit la conducerea unui ONG împotriva antisemitismului, după acuzațiile de corupție

Replica API 11 ianuarie 2022 | 00:05 895

Fostul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, care a demisionat și s-a retras din politică luna trecută după ce o anchetă anti-corupție a fost deschisă împotriva lui, a fost numit co-președinte al Consiliului European pentru Toleranță și Reconciliere, o organizație neguvernamentală care promovează toleranța față de comunitatea evreiască din Europa.

Sebastian Kurz

Conservatorul Kurz, în vârstă de 35 de ani, va ocupa această funcţie onorifică şi va împărţi preşedinţia ECTR cu fostul premier britanic Tony Blair, adaugă agenţia, care citează surse din Partidul Popular austriac (OVP), conform Agerpres, citează digi24.ro.

Înfiinţată la Paris în 2008, ECTR caută să promoveze toleranţa faţă de comunitatea evreiască din Europa, precum şi să combată antisemitismul şi negarea Holocaustului. ECTR este prezidată de fondatorul său, omul de afaceri rus Moshe Kantor, actualul preşedinte al Congresului Evreiesc European (CJE).

Recent, Kurz, fost preşedinte al OVP, a informat mass media austriece că a acceptat un contract de muncă în calitate de „strateg global” din partea companiei americane Thiel Capital, înfiinţată de magnatul Peter Thiel, din Sillicon Valley. Thiel este un apropiat al fostului preşedinte american Donald Trump.

În ultimii cinci ani, fostul cancelar a devenit, din copilul minune al politicii şi speranţa dreptei austriece şi europene, un „înger căzut”, după ce a fost implicat într-un uriaş scandal de corupţie în rândul partidului său conservator. După demisia sa din funcţia de cancelar, în octombrie trecut, Kurz şi-a anunţat câteva săptămâni mai târziu retragerea definitivă din viaţa politică.

În timp ce procuratura anticorupţie din Viena continuă ancheta deschisă împotriva lui Kurz, acuzat că a mituit cu bani publici presa şi mai multe institute de sondare, fostul cancelar austriac a declarat că intenţionează să se mute în statul american California în primele luni ale anului în curs.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614