REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SECĂREA a recuzat judecătorul și cere STRĂMUTAREA procesului privind anularea PUZ-ului din Faleză Nord

SECĂREA a recuzat judecătorul și cere STRĂMUTAREA procesului privind anularea PUZ-ului din Faleză Nord

Replica API 13 noiembrie 2020 | 00:07 4726

Afaceristul George Secărea cere strămutarea procesului în care vecinii i-au contestat PUZ-ul! Constănțenii care locuiesc în Faleză Nord, pe strada Belvedere, sunt în război cu afaceristul George Secărea, care intenționează să construiască, în fața blocurilor în care locuiesc două imobile cu 6 etaje. Aceștia au contestat în instanță PUZ-ul ce stă la baza investiţiei, documentație pe care o consideră nelegală. Secărea consideră, probabil, că instanța din Constanța este parțială, așa că a cerut strămutarea dosarului. Mai mult, a recuzat şi judecătorul de caz.

Pe 4 noiembrie, George Secărea a avut termen în dosarul în care vecinii l-au chemat în instanță, solicitând anularea hotărârii CL din februarie a.c. prin care a fost aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara. Afaceristul a formulat cerere de recuzare a judecătorului Lupu Raluca Elena, însă a fost respinsă, ca inadmisibilă, fiind stabilit termen pentru continuarea judecății pentru 26 noiembrie. Până atunci, Secărea speră să ajungă cu dosarul la altă instanță din țară. Acesta a deschis, pe 10 noiembrie, o acțiune prin intermediul căreia cere strămutarea dosarului. Rămâne de văzut dacă va fi admisă.

Omulţime de nereguli în hotărârea adoptată în februarie a.c., spun vecinii!

Prin HCLM Constanța 89/2020, s-a aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara. Acest PUZ vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor. Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate.

Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică cu patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ.

Rămân fără parcări, spaţii verzi, iar maşinile de intervenţie n-ar putea interveni

Loturile pe care George Secărea dorește să amplaseze cele două construcții cu regim P+6 fac parte din subzona ZRL 3-Subzonă locuințelor individuale și colective mici P+2-3. Investiția este considerată ca fiind o potențială cauză de deteriorare a calității locuirii și de nemulțumiri ale locuitorilor cauzate de reducerea însoririi, iluminării naturale, intimității locuințelor, toate acestea având efecte negative asupra valorii proprietăților. Potrivit PUG, în această zonă se preconizează construcția de locuințe cu maxim 8 apartamente și nu se precizează că s-ar putea și astfel cu condiția întocmirii PUZ. Prin construcția blocurilor, dispar spațiile verzi, dar și un număr de 4 locuri de parcare aferente acestor blocuri.

De asemenea, completarea frontului dinspre strada Belvedere va face imposibilă intervenția cu mijloace mecanizate în caz de incendiu la fațadele dinspre mare ale blocurilor BM 7și BM 8

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un alt bou care se crede deasupra legii cum sunt multi.
0
0
Poate in sfarsit se termina cu PUZ-urile mafiotilor care extermina spatiile verzi.
3
0
Ce spune asta?,ca nu ii plac anumiti judecatori,pai nici interlopilor nu le plac decat politisti corupti la cate cotizeaza si cu care merg ei la petreceri,imi pare rau domnule dar Romania nu are atat personal ca sa isi permita sa ii faca fiecarui infracor dupa gusturile lui,totusi zi multumesc ca traiesti in Romania si scapi cu o condamnare usoara caci daca erai in China te impuscau aia in cap si ii trimeteau factura cu pretul glontului lui taticu sau mamicutei tale.
4
0
se judeca mai bine in honolulu ? ca daca il judeca vecinii il omoara
3
0
A fost odata o zona normala , acum bloc langa bloc ,prosti sunt daca l lasa ....
3
0
Un HOT rusine
4
0
Instanta nu e partiala , poate ati vrut sa screti partizana. halal de scoala ce ati invatat-o!
6
0
Un jeg, toata viata lui a trait din furt si spaga. Se crede si mare futac, de fapt plateste, doar asa prinde si el cate ceva.
24
0
Sa se autosesizeze daca au folosit documente expirate,functionarii bagati la puscarie si asta sa nu mai aiba dreptul da construiasca200 de ani.auzi,recuza el judecatorii,nu vrea sa scrie parlamentul legile dupa cum ii convine lui?
28
0
Ce fatza de poponaut are Secarica asta. Baa, n-ai furat destul cu pretenii tai , Paiatza si Porcusorul ? Diva de la h. Cora ce zice? Te mai iubeste?
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108