REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

SECĂREA NU mai are încredere în judecători: vrea STRĂMUTAREA dosarului în care se cere ANULAREA PUZ-ului din Faleză Nord

SECĂREA NU mai are încredere în judecători: vrea STRĂMUTAREA dosarului în care se cere ANULAREA PUZ-ului din Faleză Nord

Replica API 10 iulie 2021 | 23:59 1542

Războiul dintre afaceristul George Secărea și vecinii săi, care locuiesc în imediata apropiere a blocurilor pe care acesta vrea să le ridice, pe strada Pescarilor, este departe de a ajunge la final. Constănțenii care locuiesc în Faleză Nord, pe strada Belvedere, au contestat în instanță PUZ-ul ce stă la baza investiţiei, documentație pe care vecinii o consideră nelegală. Secărea nu mai are încredere în judecători, așa că a cerut strămutarea dosarului. Până când se va decide dacă speța va fi judecată de altă instanță, în alt județ, judecătorul de caz a cerut Consiliului Local și Direcției Patrimoniu să depună la dosar mai multe acte ce au stat la baza aprobării PUZ-ului.

De ce este contestată hotărârea adoptată în februarie a.c.!

Prin HCLM Constanța 89/2020, s-a aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara. Acest PUZ vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor. Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate. Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică cu patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ. Prin construcția blocurilor, dispar spațiile verzi, dar și un număr de 4 locuri de parcare aferente acestor blocuri. De asemenea, completarea frontului dinspre strada Belvedere va face imposibilă intervenția cu mijloace mecanizate în caz de incendiu la fațadele dinspre mare ale blocurilor BM 7și BM 8

Consiliul Local și Direcția de Patrimoniu, cât și OCPI, obligate să depună la dosar mai multe documentații

În baza acestor aspecte, locuitorii celor două blocuri din Faleză Nord cer anularea hotărârii. Luna trecută, instanța a încuviinţat proba cu încrisurile solicitate de vecini și s-a dispus emiterea unei adrese către Consiliul Local Constanţa, precum şi către Direcţia Patrimoniu şi Cadastru din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, prin care se va solicita documentaţia din care rezultă situaţia tehnico-juridică şi economică a terenurilor situate în Constanţa, strada Belvedere, nr. 8 şi Constanţa, strada Belvedere, nr. 10, lot 2 din anul 1990 şi până în prezent. De la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa s-a solicitat istoricul rolului de carte funciară al terenurilor, documentaţia cadastrală din care rezultă categoria/categoriile şi subcategoriile de folosinţă ale terenurilor sus menţionate, din anul 1990 şi până în prezent, să facă precizări privind comunicarea de către Primăria Constanţa a documentaţiilor urbanistice ce au reglementat de-a lungul timpului terenurile sus menţionate conform art. 29 alin.21 şi art. 471 alin.2 din legea nr. 350/2001.

S-au mai solicitat planurile de organizare horticolă ce includ blocurile BM din Constanţa, strada Pescarilor, precum şi planşele desenate din care rezultă spaţiile verzi aferente zonei și planul de sistematizare aferent zonei din care fac parte terenul situate în Constanţa, strada Belvedere, nr. 8 şi terenul situat în Constanţa, strada Belvedere, nr. 10. De la Primărie s-a mai cerut să precizeze dacă pentru terenurile în cauză au fost emise autorizaţii de construire sau procese-verbale de recepţie finală cu privire la edificarea unor detalii de sistematizare – amenajări de utilitate publică.

A fost încuviinţată proba cu expertiză judiciară topografică solicitată de reclamanţi, să se indice suprafaţa spaţiilor spaţiilor verzi din zona de reglementare din care fac parte loturile reglementate prin HCL 89/2020 şi cota procentuală a acestora. Totodată, s-a încuviinţat proba cu expertiză judiciară specialitatea urbanism

Precizăm că, la un moment dat, George Secărea a cerut recuzarea judecătoarei Elena Lupu, însă cererea de recuzare i-a fost respins. Mai nou, Secărea a cerut miercuri, 7 iulie, strămutarea dosarului la o altă instanță, din alt județ.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nesimtitul asta vrea stramutarea dosarului sa poata el sa jmenuiasca ceva, ca alora din alt judet nu le pasa de ce se intampla in alt judet.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272