REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, anunță că războiul va mai continua

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, anunță că războiul va mai continua

Replica API 19 martie 2022 | 21:13 514

Nu anticipăm riscuri la adresa țărilor aliate, dar semnalele sunt că Federația Rusă va continua acest asalt pe trei direcții strategice, în jurul Kievului, în est și în sud, a declarat vineri Mircea Georna, secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană

„Nu anticipăm riscuri la adresa țărilor aliate. Federația Rusă are astăzi în Ucraina blocate 75% din totalul forțelor sale militare și nu anticipăm, inclusiv din acest punct de vedere, riscuri la adresa securității țărilor aliate. Suntem foarte preocupați de faptul că, în pofida unui început de dialog diplomatic, semnalele sunt că Federația Rusă va continua acest asalt pe trei direcții strategice, în jurul Kievului, în est și în sud, și din păcate anticipăm că acest conflict va mai dura, amplificând numărul de victime, amplificând victimele civile, adevărate acte de război, și suntem evident în deplin acord cu Curtea Penală Internațională care a declanșat o anchetă cu privire la crime de război efectuate de către Federația Rusă”, a declarat Mircea Geoană.

Întrebat dacă NATO ar putea introduce o interdicție de zbor deasupra Ucrainei, secretarul general adjunct al NATO a spus: „Săptămâna viitoare vom avea un summit al liderilor NATO, președintele Biden, premierul Trudeau și liderii europeni se vor întâlni la sediul NATO și vom discuta și vom deceide probabil continuarea acordării de sprijin militar, financiar și umanitar Ucrainei eroice. În acealși timp, noi ca lideri ai NATO avem și responsabilitatea de a veghea ca, în paralel cu sprijinul pentru ucraineni, să veghem astfel încât să nu transformăm un război deja complicat într-o coflagrație la nivel mondial între o alianță nucleară și o putere nucleară”.

El a explicat ce ar însemna interdicția de zbor. „Au fost foarte multe discuții, inclusiv declarații, solicitări din partea liderilor Ucrainei, politicieni din țările NATO, care susțin că ar trebui să facem mai mult pentru Ucraina. Suntem de acord, putem să facem mai mult, dar în același timp trebuie să fim atenți la modalitățile în care facem acest lucru, pentru că o zonă de interdicție aeriană înseamnă în fapt că ea trebuie să implementată și asigurată de către NATO, ceea ce înseamnă că trebuie să tragem în avioane rusești, trebuie să bombardăm aeroporturi rusești sau din Belarus, înseamnă de fapt un act de război direct cu Federația Rusă”, a mai spus Geoană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai da ca asta va e interesul, criminalilor si voi nu suferiti
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212