REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

SECRETARUL COMUNEI OSTROV, BĂTUT MĂR de un LOCALNIC

SECRETARUL COMUNEI OSTROV, BĂTUT MĂR de un LOCALNIC

Replica API 12 octombrie 2021 | 15:15 2352

Ion Gherghişan a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi conducere fără permis. Acesta este acuzat că a condus un autoturism fără a avea permis de conducere, a lovit o altă maşină încercând să parcheze în faţa barului, iar apoi l-a agresat fizic pe proprietarul maşinii acroşate.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit rechizitoriului, Ion Gherghişan a condus un autoturism prin Ostrov, iar după întâlnirea cu un prieten, a mers împreună cu acesta în zona trecerii bac din localitate, unde au consumat bere. În continuare, a condus acelaşi autoturism până la alt bar din localitate unde în momentul în care a vrut să parcheze, a tamponat ușor în spate autoturismul aparținând secretarului comunei, Nicolae Spânachi. Inculpatul și martorul care îl însoțea au intrat în bar și au continuat să bea bere, iar după puțin timp persoana vătămată a ieșit și a observat tamponarea, astfel încât a revenit în bar și i-a reproșat inculpatului modul în care a efectuat parcarea. Inculpatul și persoana vătămată au ieșit în fața localului, iar acolo inculpatul a urcat la volanul autoturismului său și a mai tamponat o dată, intenționat, mașina persoanei vătămate, după care a coborât și i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri de pumn în zona feței, după care cei doi au căzut în șanț. După 10 minute de la conflict, inculpatul s-a întors cu o bâtă însă victima a reuşit să fugă cu autoturismul.

Victima a cerut 10.000 de lei daune morale

Nicolae Spânachi a declarat încă din faza de urmărire penală că se constituie parte civilă, cu suma de 10.000 de lei reprezentând daune morale, constând în prejudiciul de imagine suferit în comunitatea locală, față de poziția pe care o ocupă aceea de secretar al comunei Ostrov, Jud. Tulcea, aspect care a fost dovedit cu înscrisuri. Instanța apreciază că atitudinea inculpatului față de persoana vătămată, constituită parte civilă a fost de natură să îi lezeze acesteia demnitatea și imaginea în societate, raportat și la atitudinea inculpatului și la modalitatea de săvârșire a faptei de către inculpat, în plină zi, în fața unui bar frecventat de întreaga comunitate, a avut dorința de a-l pune în inferioritate pe partea civilă, l-a umilit în public, aducând pe acesta în situația ingrată de a se refugia de frica inculpatului în mașina proprietate personală, amenințat de inculpat cu o bâtă și lovit în figură în plină stradă.

Ce a spus instanţa

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Măcin au decis condamnarea lui Ion Gherghişan la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare la care adaugă în întregime pedeapsa amenzii penale în cuantum de 10.000 lei. În plus, inculpatul este obligat să-i plătească victimei 10.000 de lei, daune morale. Sentinţa a fost comunicată pe 7 octombrie şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tohaneanu ma numesc, Din bautura nu ma opresc, Hartiile le revasesc, Pe oameni ii zapacesc, Interesul urmaresc, Neam boieresc, Secretar ma numesc
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272