REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
9.4° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

Secretarul de stat american, Antony Blinken, vine în România

Secretarul de stat american, Antony Blinken, vine în România

A.F. 25 noiembrie 2022 | 22:58 681

Secretarul de stat american, Antony J. Blinken, va fi prezent în România cu prilejul reuniunii de la București a miniștrilor de externe ai statelor NATO, care va avea loc în perioada 29-30 noiembrie, informează Departamentul de Stat al SUA.

Antony J. Blinken, Bogdan Aurescu

Reuniunea de la București se va axa, în principal, asupra războiului din Ucraina, implementării noului Concept Strategic al NATO și se va concentra inclusiv asupra noilor provocări venite din partea Chinei, dar și cele privind securitatea energetică și protejarea infrastructurii critice, conform comunicatului Departamentului de stat american.

Blinken se va întâlni, cu această ocazie, cu președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, precum și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care va fi și el prezent la București în această perioadă, scrie digi24.ro.

De asemenea, Blinken va avea o întrevedere și cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

România va găzdui, în premieră, o reuniune formală a miniștrilor de Externe din țările membre NATO, la finalul lunii noiembrie, la București.

Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la implementarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică şi parteneri.

La reuniunea NATO de la București, pe lângă șefii diplomațiilor din cele treizeci de state membre NATO, Secretarul General al NATO și alți înalți oficiali politici și militari ai Alianței, vor participa miniștrii de externe ai Finlandei și Suediei, în calitate de state invitate să adere la NATO, precum și miniștrii de externe din Republica Moldova, Ucraina, Georgia și Bosnia și Herțegovina, state partenere ale Alianței.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
darknet market dash escrow market darknet
0
0
Welcome, BOSS! Hai pa la noi! Ha ha ha! Sa moara putinistii din AUR si SOS de ciudat! Pass me the popcorn! Sa vedeti acum ce fierbe sangele in ei de oftica. Sa-i vedeti ce fel vor reactiona, ca idee. Mare atentie la detalii, sa vedeti putinismul din ei!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439