REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Secretarul de stat Despescu anunţă o nouă Ordonanţă Militară pentru pensionari

Secretarul de stat Despescu anunţă o nouă Ordonanţă Militară pentru pensionari

Replica API 13 aprilie 2020 | 18:30 4544

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu spune că sunt posibile noi măsuri adoptate prin Ordonanţă militară privind deplasarea persoanelor în vârstă, acesta anunţând că se analizează stabilirea unui alt interval orar sau majorarea intervalului stabilit, care este în prezent de două ore, având în vedere numărul mare al celor care ies la cumpărături la începutul acestui interval.

„Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strică necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia. Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens şi dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin Ordonanţă Militară. E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături” a declarat Bogdan Despescu la Antena 3, potrivit news.ro.

Acesta a menţionat că sâmbătă în Bucureşti acţionează peste 2000 de angajaţi ai MAI, militari şi poliţişti locali care se asigură că sunt respectate măsurile dispuse prin ordonanţele militare.

Persoanele de peste 65 de ani au la dispoziţie intervalul orar 11-13 pentru rezolvarea problemelor de strictă necesitate. însă, în utlimele zile, în contextul pregătirilor pentru sărbătoarea de Florii şi pentru Paşte, în pieţele centrale din mai multe oraşe a fost aglomeraţie, ceea ce a dus la nerespectarea regulilor de distanţare socială, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si mai bagati la puscarie hotii cu cravata si avem toti o pensie curata
5
0
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
8
0
ce pana mea zici acolo? dc nuai dimineata se cumpara toate? apucaturi de pensionari!! ce, mai incolo se strica? nu mai sunt? ti ai dra de pensionari diliti!
2
2
daca mamica dumitale,se deplaseaza la piata in aceste zile...ce mai poate gasi la orele..11.00..???raspuns de la un pensionar..UN KAKAT MARE DE CAINE..multumit tov..despescu???la viitoarele alegeri,poate te gasim pe vreo lista,si sa te votam doar de la orele...11.00-13.00.. si cu declaratia pe proprie raspundere...
3
1
anunta un glont in cap pentru boul de despescu si acolitii lui politruci securisti
6
0
Te doare cacatul...
1
0
..daca mamica ta merge in piata la ora 11,00. ce mai gaseste???praful de pe toba...stii tov.dospescu,ca painea se cumpara dimineata???dar dta. de unde sa stii...pe dta ,mamica te-a nascut direct in haine cu grade de chestor...apropo...tov.dospescu???ce fapte de vitejie ti-a adus acest grad???pe ce front de lupta te-ai sacrificat???vezi tov. dospescu..daca treceai prin toate etapele carierei militare,stiai ca : piata si painea se cumpatra doar: dimineata...mai ai de invatat tov.dospescu...iar la viitoarele alegeri, vom vota 11-13...
5
2
Trebuie suprataxate marile averi, Trebuie luati la puricat privatii ca fac toti evaziune la greu. Trebuie taxati diaporezii astia care nu platesc de ani de zile o taxa sau impozit in tara si vin si stau in carantinape banii nostri si vor sa se bucure de sistemul nostru sanitar fara sa dea un leu
12
1
Oricum lumea circula normal. A trebuit sa merg la birou dimineata, e trafic la fel ca intr-o zi normala.
4
0
Unde dracu ii gasiti pe toti imbecilii astia?! Cap de creta asta zici ca-i scapat de la Balaceanca!
6
2
Dl aceesta Chestor Bogdan Despescu,secretar MAI nu a fost sefu IPJ C-ta,ia intrebatil din partea mea pe Dl Comisar Sef Dancu Constantin IPJ C-ta,ca mie nu dosresc sa-mi raspunda cum ia bagat pe sub nas o adresa pe numele meu sa o semneze fara sa fie documentat sau a semnat cu buna constinta pentru grupul organizat in haita ca hienele din structura mafiota Cosa Nostra de C-ta -Medgidia,ca tare prosti ne cred ca natuine ne sub estimeza cu adevarul musamlizat.
5
1
Si dupa ce ai 2 ore te mai opreste si Pol locala sa-ti ceara declaratia si sa-ti arate ca nu e bine completata si bla bla-----
9
0
pensiile si salariile nesimtite, acordate pe criterii politice, electorale si subiective!Se vor cumpara cu decenta strictul necesar!
6
2
Daca tot dati ordonante dati-o si pe aceea de anulare a tuturor pensiilor speciale. Nu vedeti cati profitori sunt ? Nu vedeti ce economie s-ar face ? Nu vreti sa faceti dreptate ?
17
2
e ceea ce vreau sa semnalez si eu. Pai daca le-ai lasat doar doua ore, atunci trebuia sa interzici, sub amenintarea legii, accesul tututror celorlalte persoane de alte varste in acest interval. Asa, ce-ai facut, cum ii protejezi pe bunicii si parintii nostri daca ii amesteci cu tot felul de alti cetateni? Am asistat deunazi la un spectacol delirant: o tanara de 20- 22 de ani, care astepta sa intre intr-un market, le reprosa unor batrani ca au dormit, in loc sa se trezeasca mai devreme, nestiind un lucru atat de elementar, cum ca acestia se aflau in intervalul destinat lor. Dar nu numai lor...
17
3
Nu asta este importanta. Granitele trebuiau total inchise pt diasporezi. Facut stocuri de echipamente si ventilatoare in decembrie ianuarie, nu alegeri anticipate si pensii speciale. Aia trebuia facut!
18
3
Am observat ca 2 ore nu le este de ajuns sa faca piata, dar asta ptr. ca fix in aceasta perioada de 2 ore se gaseste toata lumea sa iasa la piata, lar terbui ca la intrare in magazine sa te prezinti cu declaratia si buletinul, si sa se permita numai persoanelor de peste 65 de ani sa intre.Cred ca ar fi o masura mult mai simpla si eficace.
19
4
Babalacii sa iasa din casa intre orele 6 si 10. Ca eu pe la noua jumate ma trezesc, pana imi beau cafeaua si servesc tartina cu icre negre, tocmai bine, sa nu ma intalnesc cu babacii !
8
30
Fiecare va trai dupa faptele lui... Asta e. Face Covid, nici macar nu il ia la, spital daca e mos, baba. Fiecare isi merita soarta.
4
18
In toate tarile afectate de virus, s-au luat astfel de masuri cu interval de ore pt cei in varsta. Toate masurile sunt de bun simt...doar ca noi romanii nu.mai avem nimic! Nici bun simt , nici respect,nici empatie, nimic.Sunt batrani care respecta intervalul orar stabilit, pe cand altii plimba sacosa de la primele ore ale diminetii. In plus mai si traverseaza ditamai bulevardul prin loc nepermis. Si atunci despre ce vorbim?!
28
5
Batranii sunt peste tot, tot timpul. Stati voi linistiti. Altele sunt problemele. Pensiile speciale, padurile taiate, exporturile cerealelor, sa le opriti, traficul cu oi vii, forta de munca.... Astia nu trebuie sa stea izolati? Daca a dat comanda baba Merkel, nebuna bolnava, politrucii se executa. Rusine. Sunteti o mare rusine.
39
7
Mancati ma mancati....... ca daca ceausescu va dat cu portia aveti PTS si creierul cat o nuca, pofta buna
10
14
Despescule pune-le pendionarilor ore de iesire dupa lasarea serii sa vezi cate talharii vor comite diasporezii votanti pnl asupra lor. Da bine la statistici!
19
4
daca ii punem sa mearga la cumparaturi doar de luni pana vineri? Fara suparare, daram vazut niste exemplare care atingeau toata marfa, paine de exemplu, pentru a-si alege ceva. Lasati-i sa iasa din casa fara program, de luni pana vineri.
15
6
Adevarat dar ganditi-va ca aceeasi pensionari cand nu era pandemia supraaglomerau mijloacele de transport in comun, in mod exagerat si fix mai ales la orele de varf cand oamenii merg la serviciu sau duc copii dimineata la gradi la scoala. Cred ca 2 ore nu ajung dar putina educatie si constientizare si din partea lor ar fi necesara privind circulatia lor in orele de varf. Cu putin bun simt si instruire se poate sa circulam si pe rand cat e ziua de mare, in asa fel sa nu ne mai bulucim toti o data si sa ne calcam unii pe altii. Iar in aceste momente sigur ca restrictiile sunt cu atat mai mu
18
7
Pnsionarii sunt parintii si bunicii nostri ! S a inceput o campanie impotriva lor de parca ei nu mai au dreptul sa traiasca ,in loc sa avem grija de ei ! Sa nu uitam ca toti au fost tineri si toti imbatranim! Pensionarii nu sunt bataia de joc a tinerilor ! Ei nu cersesc nimic ,se descurca cum.pot spre deosebire de tinetii fitosi ! Daca nu sunteti in stare sa ii ajutati si respectati .lasa ti pensionarii in pace ! Sunt destul de chinuiti si fara jicnirile voastre ! Sigur ca 2 ore nu ajung sa isi faca piata !
55
4
Cand ai un prim-ministru ca Limbric Organ si un ministru de interne un agarici ca Vela, nu poti sa ai asteptari. Cum sa-i lasi unui batran doar doua ore la dispozitie, cand unii abia se deplaseaza, neavand niciun ajutor din partea familiei si nastepatand nimic din partea autoritatilor? Unii abia reusesc sa ajuga la un magazin, mai stau si aciolo la coada, iar la piata, la ora 12:00 nu mai gasesc nimic. Dar la cata prostie zace in ministrii guvernului MEU, nimic nu mai mira. Niste ciumeti, cocotati in functii pe care nu le pot onora...
43
5
lasa pensionarii sa zburde ca mieii iar pe tineri tine-i incuiati.pensionarii sunt viitorul Romaniei.va doare-n pula de cei care-si vor pierde locurile de munca si falimenteaza.mariti pensiile,mariti salariile bugetarilor.
19
37

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212