REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Secretarul general al NATO va participa online la summitul B9

Secretarul general al NATO va participa online la summitul B9

Replica API 9 iunie 2022 | 00:00 664

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va participa online la Summitul Bucureşti 9 (B9), găzduit vineri de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, indică un comunicat de presă al Alianţei Nord-Atlantice difuzat joi.

Comunicatul NATO nu oferă alte detalii, dar precizează că în cursul zilei vor fi disponibile mai multe informaţii pe website-ul organizaţiei.

Joi dimineaţă, agenţia de presă Reuters, citând un oficial al NATO, a relatat că Jens Stoltenberg a fost diagnosticat cu zona zoster şi că va participa doar de la distanţă la evenimentele la care era invitat în Germania şi România.

Stoltenberg urma să se întâlnească joi, la Berlin, cu cancelarul german Olaf Scholz şi să participe vineri, la Palatul Cotroceni, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9). Potrivit unei informaţii publicate pe website-ul NATO, Jens Stoltenberg va avea joi întâlniri prin videoconferinţă cu cancelarul german, Olaf Scholz, şi cu ministrul federal al apărării, Christine Lambrecht.

La Bucureşti, Stoltenberg urma să aibă vineri discuţii bilaterale cu preşedintele României, cu preşedintele Poloniei şi cu preşedintele Ungariei, Katalin Novak, şi să susţină o conferinţă de presă comună cu şeful statului român şi omologul său polonez, potrivit unui comunicat al Alianţei Nord-Atlantice difuzat marţi.

Formatul Bucureşti 9 (B9) este o iniţiativă lansată de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate în flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212