REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Secretarul Mangaliei, Petrina Boiţa, spune că nu are contract cu primăria pentru servicii de avocatură

Secretarul Mangaliei, Petrina Boiţa, spune că nu are contract cu primăria pentru servicii de avocatură

Replica API 26 septembrie 2012 | 00:00 1455

Numai Tusac a avut "norocul" să-i dea bani să-l reprezinte în instanţă

Numai Tusac a avut "norocul" să-i dea bani să-l reprezinte în instanţă

Secretarul municipiului Mangalia, Petrina Boiţa, poate sta liniştită în privinţa procesului cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Procesul, care are termen în luna octombrie, va rămâne, cel mai probabil, fără obiect. ANFP a reglat, între timp, notele de la concursul susţinut de Boiţa pentru postul de secretar.

Anul trecut, la concursul pentru funcţia de secretar al Primăriei Mangalia s-au înscris 3 persoane: Petrina Boiţa, Maria Andrei şi Daniel Vlădescu. Analizând dosarele, ANFP a transmis că Daniel Vlădescu este respins, întrucât nu îndeplinea prevederile art. 54 lit. g din Legea nr. 188-1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare. Aşadar, rămase în concurs doar Petrina Boiţa şi Maria Andrei, cele două au susţinut prima probă, în scris. Maria Andrei a fost notată cu 35 de puncte, iar Petrina Boiţă - cu 94. Prima amintită a solicitat recorectarea lucrărilor, însă nici aşa nu a obţinut peste 70 de puncte, atât cât era necesar pentru a merge mai departe, la proba de interviu. Rămasă singură în concurs, Petrina Boiţa s-a confruntat cu încă o problemă: la proba de interviu au existat diferenţe prea mari între notele acordate de membrii comisiei ANFP. Din acest motiv, ANFP a solicitat suspendarea concursului, fapt pe care Petrina Boiţa l-a contestat în instanţă. A câştigat, ba mai mult, a formulat şi o plângere penală pentru abuz în serviciu din partea conducerii ANFP. Şi-a retras între timp plângerea penală, pentru că există indicii temeinice că, la recursul formulat de ANFP, instanţa va constata că nu mai există motiv de judecată. "Fusese stabilit termen pentru 2013, dar la solicitarea privind judecarea cu celeritate a dosarului, a fost dat termen pentru octombrie 2012. Între timp, comisia de examinare s-a întâlnit din nou şi a reanalizat notele", a explicat secretarul municipiului Mangalia. Un alt aspect legat de evoluţia Petrinei Boiţa în raport cu Primăria Mangalia se referă şi la procese, în sensul că, până a deveni secretar al municipiului, a fost avocatul fostului primar Claudiu Tusac. "Până când Baroul a stabilit că sunt avocat incompatibil, şi până a fi secretar, l-am reprezentat pe Claudiu Tusac, în calitate de primar, în câteva procese", a recunoscut Petrina Boiţa. Tot ea a precizat, răspunzând astfel unei întrebări, că nici ea şi nici soţul ei nu au şi nu vor avea contracte cu primăria privind reprezentarea în instanţă.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Av Boita este o.... Stie ea mai bine
0
0
Radu Cristian va avea nevoie de toti a vocatii disponibili in viitorul apropiat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108