REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Secretele oamenilor care nu se îmbolnăvesc niciodată

Secretele oamenilor care nu se îmbolnăvesc niciodată

Replica API 29 ianuarie 2021 | 00:00 1062

Ca să fii mereu sănătoasă și într-o formă de zile mari, trebuie să respecți câteva recomandări importante. În acest sens, imunitatea ta este cea care trebuie pusă pe primul plan, pentru că te ajută să lupți contra bolilor, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

1. Ia suplimente cu vitamina C

Deși dovezile științifice care arată că vitamina C îmbunătățește imunitatea au fost insuficiente, sunt persoane care se bazează pe această vitamina. De exemplu, ori de câte ori simt că se apropie o perioada de îmbolnăvire, aceste persoane iau 2000 de unități de vitamina C, chiar și de 4 ori pe zi, iar aceste suplimente alungă boală. Și poți apela la acest truc oricând întâlnești o persoană care este bolnavă și nu vrei să iei răceală de la ea.

2. Un somn bun, pentru un sistem imunitar puternic

Unii oameni mărturisesc că dacă dorm între 8 și 10 ore pe noapte, în acest mod reușesc să își mențină corpul sănătos. Experții sunt de acord că, dacă ai parte de suficiente ore de somn, această este cheia succesului pentru un sistem imunitar puternic. De fapt, cercetările arată că oamenii care dorm doar 5-6 ore pe noapte au un risc cu 30% ai mare de a răci atunci când sunt expuși la virusul responsabil de răceală; iar acele persoane care dorm mai mult de 7 ore și-au redus riscul acesta cu până la 17%.

3. Întărește-ți puterea minții

Un alt secret că să nu te îmbolnăvești are legătură cu puterea minții tale. Atunci când oamenii din jurul tău se plâng de cât de repede se îmbolnăvesc în anumite perioade ale anului, poți să le spui că tu te îmbolnăvești rareori. Și trucul poate să funcționeze, în sensul că într-adevăr nu te îmbolnăvești. Este vorba de puterea de a crede pe deplin în această afirmație. Iar mintea (prin puterea autosugestiei) te va ajuta să nu te îmbolnăvești.

4. Nu lăsa stresul să te acapareze

S-a dovedit că stresul slăbește sistemul imunitar, însă cu toate acestea este imposibil să evităm situațiile stresante. Așadar, obiectivul tău ar trebui să fie să îți manageriezi stresul într-un mod sănătos. Unii oameni apelează la trucuri simple. De exemplu, ei încearcă să își controleze răspunsurile la anumiți factori de stres, prin dans, meditație zilnică și afirmații repetate legate de stres, învățând astfel să nu se lase controlați de stresul din viață lor. Încearcă și tu să practici yoga, meditație, anumite tehnici de respirație, etc.

5. Menține-ți mâinile curate

Este esențial să îți speli mâinile tot timpul și, ori de câte ori este posibil, să deschizi ușile și să atingi butoanele de la lift cu un șervețel curat. Un alt exemplu care te ajută să menții lucrurile curate: când te întorci la birou, folosește imediat șervețele antibacteriene cu care să îți ștergi mâinile. Alt sfat util: ia suplimente cu zinc la primul semn care îți arată că o răceală este pe cale să te acapareze, de obicei, dacă simți o senzație neplăcută în gât.

6. Mergi la sala de sport cu regularitate

Exercițiile fizice făcute cu regularitate îți întăresc sistemul imunitar și îți vor reduce riscul de a face infecții respiratorii ale tractului superior, potrivit unui studiu din "Journal of Sport and Health Science". De exemplu, ia-ți partenerul (iubitul sau soțul) și antrenați-va la sala de cel puțin 3 ori pe săptămână. Mai mult, puteți lucra împreună cu un antrenor personal, în mai multe feluri, pentru că el va poate ajută să alegeți cele mai bune exerciții pentru stilul vostru de viață. Așa vei vedea că nu te îmbolnăvești la fel de des că restul lumii de la birou.

Sistemul imunitar puternic, un alt secret al oamenilor care nu se îmbolnăvesc niciodată

Cel mai bun aliat al tău, mai ales în sezonul rece, este sistemul imunitar. Din fericire, acesta are mulți aliați pe care îi poți include mai des în alimentația ta, pentru a fi ferit de boli.

Fructele citrice - Alege să mănânci grepfrut, portocale, mandarine, clementine, lămâi, limete etc. Se crede că vitamina C ar crește producția de globule albe din sânge (leucocite), iar acestea, așa cum știi deja, sunt cheia care te ajută să lupți contra infecțiilor.

Ardeiul gras roșu - Această legumă conține aproape de două ori mai multă vitamina C decât citricele. În plus, ardeiul este bogat în betacaroten. Pe lângă faptul că îți fortifică sistemul imunitar, vitamina C poate să ajute și la menținerea sănătățîi pielii.

Broccoli - este bogat în vitamine și minerale, precum vitaminele A, C și E, antioxidanți și fibre. Încearcă să îl prepari cât mai puțin termic sau să îl consumi crud.

Ghimbirul - E un aliat la care poți apela după ce te îmbolnăvești. Ghimbirul poate să reducă inflamatia, iar în acest mod poate reduce neplăcerile, cum ar fi durerile în gât. În plus, este un remediu excelent pentru greață.

Spanacul - nu doar că este bogat în vitamina C, însă conține mulți antioxidanți și betacaroten, ceea ce poate spori capacitatea sistemului nostru imunitar de a lupta contra infecțiilor.

Iaurtul - poate fi o sursă excelență de vitamina D (dacă alegi sortimente îmbogățite cu vitamina D), care ajută la reglarea sistemului imunitar și care sporește sistemul natural de apărare al corpului nostru.

Papaya - un alt fruct bogat în vitamina C, papaya conține o enzima digestivă care are efecte antiinflamatoare. În plus, fructul conține cantități bune de potasiu, vitaminele B și acid folic, iar toate acestea sunt benefice pentru starea generală de sănătate.

Regulile secrete ale oamenilor care nu se îmbolnăvesc:

Nu fuma.

Alege o dietă care este bogată în fructe și legume, precum cele de mai sus.

Fă mișcare în mod regulat și alege exerciții fizice de intensitate moderată.

Menține-ți o greutate normală.

Bea alcool cu moderație.

Dormi suficient.

Respectă normele de igienă pentru a evita o infecție, cum ar fi să îți speli mâinile frecvent și să prepari alimentele (carnea și legumele) fierbându-le suficient.

Încearcă să reduci stresul din viață personală și profesională.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272