REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Secretul cozonacului gustos, bun și pufos! Replica a intrat în laboratorul Cofetăriei Trandafirul. Video

Secretul cozonacului gustos, bun și pufos! Replica a intrat în laboratorul Cofetăriei Trandafirul. Video

Mirela PASCAL, Emilia BABU 23 decembrie 2023 | 00:00 6582

Fără îndoială, cea mai râvnită prăjitură din bucătăria romanească, mai ales de sărbători, este cozonacul. De altfel, reţeta cozonacului perfect este un lung prilej de vorbe între gospodine. Pentru că gura lumii este vastă, iar principiul „câte bordeie, atâtea obiceie” se potriveşte cel mai bine acestei adevărate filosofii a cozonacului, am cerut sprijin, în demersul de a căuta secretul reţetei perfecte din experienţa unor profesioniste în arta bucătăriei. Laboratorul Trandafirul ne-a primit în ”culise”, unde ... ne-a dezvăluit, de la A la Z, cum se prepară cel mai gustos și pufos cozonac.

Secretul cozonacului gustos, bun si pufos! Replica a intrat in laboratorul Cofetariei Trandafirul. VideoProfesionistele din laboratorul Trandafirul ne-au primit în bucătăria lor

Cozonacul este un preparat tradițional nelipsit de la mesele de Sărbători. Fie că e cu nucă, rahat, stafide, mac, cu siguranță aluatul este cel care necesită cea mai mare atenție, de aceea, cei care vor să prepare un cozonac gustos și pufos, trebuie să cunoască câteva trucuri care le pot ușura munca și le vor garanta un preparat de succes cu care își pot răsfăța invitații. Profesionistele din laboratorul Trandafirul ne-au primit în bucătăria lor, tocmai pentru a veni în întâmpinarea gospodinelor puțin mai pricepute în arta cozonacului. 

Secretul cozonacului gustos, bun si pufos! Replica a intrat in laboratorul Cofetariei Trandafirul. Video

Prepararea cozonacului nu este deloc ușoară și necesită mult timp și răbdare. Dacă nu urmezi pașii esențiali cu strictețe, veți da greș. Cofetarul Mina Tudorache, sub atenta supraveghere a șefei de laborator, ne va explica, pas cu pas, cum se face cel mai bun cozonac. Este chef bucătar de 30 de ani și tot de atunci face și cozonaci.

Video:

Primul secret, ingredientele: cacao, nuci, zahăr, puțin lapte praf, rahat pentru umplutură, drojdie, zahăr, apă caldă, grăsime și ouă. Orice proces tehnologic începe cu dozarea materiei prime și verificarea calității materiei prime, spune Mina Tudorache.

Secretul cozonacului gustos, bun si pufos! Replica a intrat in laboratorul Cofetariei Trandafirul. Videoaluatul trebuie frământat bine

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, iar în bucătărie trebuie să fie cald, altfel nu va crește aluatul. E unul din cele mai iubite preparate dulci, asta pentru că poate să conțină aproape orice umplutură, de la cacao, ciocolată, nucă, mac, rahat până la nuci sau alte tipuri de cremă.

După ce îl puneți în formă, cu umplutura, va mai sta la dospit înainte de a fi pus la cuptor. Astfel, cozonacul va fi mai pufos și mai gustos.

Secretul cozonacului gustos, bun si pufos! Replica a intrat in laboratorul Cofetariei Trandafirul. Videopregătirea aluatului pentru a fi pus în forme

De asemenea, coacerea trebuie făcută la o temperatură moderată și pentru un timp controlat pentru a evita uscarea excesivă a cozonacului.

Video:

Așadar, pregătirea cozonacilor poate fi o provocare, dar respectarea atentă a pașilor și evitarea unor greșeli comune asigură rezultate delicioase și pufoșenie maximă.

Secretul cozonacului gustos, bun si pufos! Replica a intrat in laboratorul Cofetariei Trandafirul. Videorezultatul finit: un cozonac gustos, bun și pufos

Vizionare plăcută și... spor la gătit!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272