REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Secţia de Pediatrie e plină de copii cu afecţiuni respiratorii

Secţia de Pediatrie e plină de copii cu afecţiuni respiratorii

Replica API 28 iunie 2012 | 00:00 117

Medicii avertizează: nu duceţi copiii la plajă la ore nepotrivite!

Medicii avertizează: nu duceţi copiii la plajă la ore nepotrivite!

Constanţa "clocoteşte" de afecţiuni respiratorii în rândul copiilor. Secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean mai că este ocupată la capacitate maximă din acest punct de vedere. În atenţia medicilor ajung foarte mulţi sugari, dar şi copii cu vârste de până la 12 ani, majoritatea cu stări febrile, vărsturi şi scaune diareice. Din acest motiv, c adrele medicale recomandă părinţilor să evite locurile aglomerate, dar şi soarele puternic, în special plaja la ore inadecvate. De asemenea, copiilor sub doi ani le este interzis să fie duşi la plajă.

Afecţiunile respiratorii în rândul copiilor îşi păstrează norma crescută la nivelul judeţului Constanţa, chiar dacă sezonul cald este în toi. Surprinzător sau nu, tot mai mulţi copii, de la sugari şi până la vârste de 10 - 12 ani, ajung în atenţia medicilor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu stări febrile şi vărsături, acestea fiind simptomele afecţiunii menţionate mai sus. Principalul factor care poate duce la aceste infecţii respiratorii, spun medicii, este constituit de locurile aglomerate, în special cele de joacă, dar şi plaja la vârste prea fragede, lucru la care părinţii nu se gândesc să fie dăunătoare. "Continuă să fie, surprinzător, afecţiuni respiratorii, dar şi amigdalite. De asemenea, sunt foarte multe enteroviroze, cu febră, vărsături sau chiar scaune diareice la cei mai mici. Toate acestea sunt provocate şi de schimbările bruşte de temperatură, dar şi de faptul că sunt duşi la plajă mult prea mici, în aglomeraţii, în mall-uri, la locurile de joacă. Şi atunci e şi normal să ia unii de la alţii. Încă ne confruntăm cu un număr mare de astfel de cazuri", a declarat, pentru "Replica", dr. Cristina Mihai, şefa Secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit acesteia, la plajă copiii sub un an şi jumătate - doi, nu au voie sub nici o formă, iar cei peste doi ani, până în ora 9 dimineaţa şi seara după 17.00. De asemenea, cremele solare, pălăriuţele şi ochelarii de soare trebuie să fie de nelipsit. Tot în această perioadă, locurile aglomerate ar fi de preferat să fie evitate mai ales în cazul copiilor foarte mici. În momentul de faţă, Secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este ocupată în proporţie de aproape 100%, 69 de copii pe 75 de paturi, majoritatea cu afecţiunea menţionată mai sus.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108