REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Secţii ale Penitenciarului Poarta Albă, EVACUATE. Clădiri cu „bulină roşie” sau reorganizare?

Secţii ale Penitenciarului Poarta Albă, EVACUATE. Clădiri cu „bulină roşie” sau reorganizare?

Replica API 23 aprilie 2018 | 00:13 546

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au anunţat că trei secţii mai mici ale Penitenciarului Poarta Albă au fost evacuate pentru că corpurile de clădire în care se aflau „nu mai prezintă siguranţă”.

„Discret, Administraţia Naţională a Penitenciarelor mai evacuează şi alte corpuri de clădiri în alte penitenciare (n.r. după evacuarea unor clădiri în Penitenciarul Iaşi). Încă nu ştim câte-s cu bulină roşie, dar la Penitenciarul Poarta Albă au fost evacuate trei secţii mai mititele pentru că nu mai prezintă siguranţă. Ceea ce înseamnă că riscăm, la finalul acestui an, să constatăm că am avut o creştere negativă a numărului de locuri de cazare pentru deţinuţi, şi că batista pe care-o ţine pe ţambală Tudorel Toader e una cât se poate d emare. Atât de mare, încât acoperă câteva corpuri de clădire – să zicem vreo 20 -, care stau să se prăbuşească prin diverse penitenciare”, au publicat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Pe de altă parte, reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă au afirmat pentru „Replica de Constanţa” că nu se pune problema de „evacuări”, de clădiri cu „buline roşii”, ci de o reorganizare. „Este vorba despre o reorganizare a secţiilor, conform regimurilor de detenţie”, a afirmat Gabi Botezan, purtător de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Totodată, unitatea de detenţie are aprobat deja un proiect de construire a unui nou corp de detenţie, de 300 de locuri, care va fi finanţat din fonduri europene.

De pază 13 ore în nişte gherete de tablă...

Un alt aspect semnalat de sindicalişti vizează condiţiile în care asigură paza gardienii din posturile de pe perimetru. „La Poarta Albă, în posturile de pază de pe perimetru se lucrează câte 13 ore pe zi, fără pauză într-o improvizaţie de tablă, apă primeşti când ajunge un deţinut prin zonă, iar nevoile fiziologice nici nu e de spus cum se rezolvă. Cei care aţi lucrat în astfel de condiţii ştiţi despre ce vorbesc. Condiţii...”, au mai publicat reprezentanţii federaţiei sindicale.

Referitor la aceste aspecte, reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă susţin că „este punctul de vedere al sindicatului, care nu are acoperire în realitate”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
afara de mirela 87
0
0
las, mai bine sa fii smecher afara si fraier inauntru decat sa fi fraier si afara, dar si inauntru, asa cum esti tu... de ce dracu nu va baga program de lucru de 25 de ore be zi, ca sa ai de ce pisa ochii pe replica. dar tu ii pisi doar in comentarii ca parca ai fi in stare de mai mult... argatule
0
0
Toti de la Poarta Alba sa fie impuscati cu prioritate . Scapam dracului tara de nemernici ...
0
1
Ce repede sar parnaiasii de cur in sus,imediat isi dau arama pe fata! Afara toti sunteti smecheri dar cand ajungeti acolo sunteti niste fetite cuminti sa nu vi se faca vreun raport ca sa iesiti si voi putin mai devreme! Bai lesinaturilor care nu ati avut niciodata un loc de munca terminati cu latratul
2
1
bai nebunule... vrei conditii? pai, bulangiule, nu ai vrea tu in loc de lita aia, dintre picioare, in foisor, sa-ti bagam o gagica care sa te suga 13 ore pe zi? ai vrea... dar noi vrem? noi, astia ce intregim bugetul prin taxe, nu vrem. plus, ca daca aia va suge drojdia din tine, nu mai ai ce sa lasi in chizda nevestei, seara.
1
1
Cu sapa si lopata sa construit in tara asta tampitule !.Acum cand sunt utilaje moderne nu sa construit nimic derbedeilor!.Ce sa facut inainte de 1989 voi scrantitii din onanie ai secolului XXI nu sunteti in stare macar sa le intretineti.Nu mai vreti sapa si lopata?.Vreti numai la facultati impotentilor !.De aceea a ajuns tara aici dejectiilor umane.Puscsria care o doresti tu unora de ea sa ai parte rebut al societatii.De ce plmea nu te-ai facut guvernant sa -mi iei cucul la plimbare prin bolta palatina...
3
0
Sclavii astia se plang ca incaseaza salarii de 5000 lei pe luna si se pensioneaza la 40 de ani. Rusine.
4
0
Mai bune ca in.spitale
2
1
La sapa sa te duci tu si cu mata sa nu mai ajungi alta data la parnaie.... In zilele noastre cu actuali guvernanti totul este posibil....hotul ,violatorul ,criminalul si toti borfasii care au inselat cetateni onesti si furat banii de pensii ale mamaitelor ar vrea sa stea in libertate ,ca vai doamne nu sunt conditii in penitenciare..CONDITII NU SUNT NICAIERI IN ROMANIA !!!!
3
2
pregatesc locul pt dragnea tariceanu si pesedeii lor hoti si corupti
0
1
Pe timpul lui Napoleon cand a infiintat puscaria din Guyana cineva la intrebat.Cine o sa i pazaeasca pe acesti banditi?. Iar Napoleon a raspuns...Alti banditi mai mari decat ei.Daca nu le covine conditiile dlor gardieni exista nevoie de salariati in constructii si in agricultura la sapa pe camp si in vie.
6
0
ba nene, da cine plm te pune sa lucrezi in conditiile alea?da-ti dracu demisia si cauta alt job.cand te ai facut agent de penitenciar,m-ai intrebat pe mine?cand ceri de la detinutii de pe sectie tigari,ca sa dai celor amarati care n-au si urla,ca sa nu se taie,sa nu stai tu sa faci rapoarte,iar cand nu primesti acele tigari,faci rapoarte de incident din nimic,si ii schimbi regimu de detentie,doar pt ca te-a refuzat.pe cine intrebi?pai tu te duci acasa,i-o tragi neveste-tii seara de seara si tot de la al'inchis ceri?da-ti demisia, si altu iti i-a locu..ca nu te f... nimeni daca pleci.
3
4
la munci agricole ,,se goleste poscaria.
4
0
Este punctul de vedere al sindicalistilor dar si realitatea. Agentul de penitenciar sta intr-un foisor de pe timpul lui Ceausescu,cu geamurile sparte,cu caramida cu lita intre picioare sa se incalzeasca iarna in timp ce curata zapada de pe geamuri la interior,apa li se aduce de un detinut care face tot perimetrul de doua ori pe zi in timp ce staf-ul se plimba in masini cu aer conditionat sau impart spagile primite pt permisii si locuri de munca caldute pt detinuti! Detinutii fac si ei perimetru numai ca foisoarele lor sunt noi fiindca au drepturi!
7
2
nu mai faceti dosare ,este criza de locuri libere in parnae
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108