rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ședință de Consiliu Local cu SCÂNTEI! Acuzații din partea PNL și proiecte RETRASE!

Sorin Belu, de la Baricada Verde, a luat cuvântul în cadrul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc joi, 28 februarie, referitor la mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi, respectiv vânzarea unui teren (proiectul 23) (Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 190694/06.11.2018 ce stabilește prețul de vânzare al bunului imobil proprietate privată a municipiului Constanța, situat în stațiunea Mamaia, zona Căpitănie, mal Lac Siutghiol, în suprafață de 622 mp, în vederea vânzării directe către Autoritatea Navală Română), dar și alte proiecte ce vizează PUZ uri.

Primarul Decebal Făgădau i-a cerut să-și spună punctul lui de vedere și să nu vorbească în numele constănțenilor.

Remus Negoi a cerut o dezbatere pe anumite proiecte

Remus Negoi, reprezentant USR, are și el obiectiuni referitoare la proiectul 43 și 45 (Proiect de hotărâre privind aprobarea documentului Politica de parcare a municipiului Constanța), dar și 52 (Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța). Cere o dezbatere mai întâi.

Două locuri de consilieri vacante

Secretarul orașului a anunțat că, începând de azi, sunt vacante două locuri de consilieri locali, după ce lui Remus Rezeanu și lui Horia Căliminte le-au fost încetate mandatele.

Două proiecte au fost retrase

Proiectele 35 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+5-8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona Pinguin, investitor SC Real Estate Investment SRL) și 36 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona hotel Caraiman, investitor Bucureanu Anca) au fost retrase.

Mihaela Andrei: 16 proiecte NU au fost consultate

Mihaela Andrei, consilier PNL, a anunțat că se va depune o notificare către primar solicitând respecatrea procedurii legale în vederea avizării si dezbaterii a proiectelor, căci 16 proiecte depuse de către consilierii PNL, din 2017, n-au fost consultate și nici dezbătute în comisii.

"Cred că ați citit pe sărite legea adminsitrației locale. Nu vă oprește nimeni să le promovați. Dumneavoastră trebui să vă faceți treaba. Nu inteleg ce înseamnă notificare? Ați vrut să pare mai serios? " spune Făgădău.

Totodată, Mihaela Andrei are obiecțiuni și la proiectul privind execuția bugetară în ceea ce privește investițiile pe fonduri europene, precizând ca sunt discrepanțe între sumele din bugetul local și ceea ce se scrie în presă.

Proiectul privind PUD-ul blocului ce se voia lângă Poarta Mare a Cetății Tomis de pe strada Mircea cel Bătrân NU a trecut

Făgădău, precizări despre proiectul 43 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil S+D+P+5-6E - locuire colectivă cu comerț la D+P, str. Mircea cel Bătrân nr. 47A, investitor SC Black Waters SA):

"Am făcut un sondaj referitor la acest proiect. Mă așteptam ca acest subiect să constituie un interes mai mare. Am adresat o întrebare simpla: dacă sunt constănțenii de acord cu această reglementare. În urma acestei consultări aveam 5.729 de răspunsuri. DA-3926, adică 75,5 % din răspunsuri, NU- 1283 raspunsuri, Nu STIU- 11. Avem o persoană care a votat de 700 de ori, de 40 de ori. Așa că am aplicat anumite filtre. Am eliminat 3471 de voturi pentru, 59 împotrivă, 4 nehotărâți. Răspunsuri unice 515 pentru, 1.224 împotrivă și "nu știu" 7. De aceea am simțit nevoia să spun aceste lucruri. Am insistat să-l introduc pe ordinea de zi și să cer votul dumneaviastră" a spus Făgădau.

Proiectul NU a trecut. Au fost 20 de voturi impotrivă și 3 abțineri.

”Înțeleg dorința investitorului de a fructifica acest teren. O cunosc pe Rodica Stăiculescu, profesor universitar. Nu cunosc compania în numele căreia s-a inițiat acest PUD. PUD-ul a fost respins, nu se va construi pe acel teren. Tocmai de aceea vă voi confrunta într o altă ședința informală să găsim o soluție, astfel încât interesul public să primeze, dar și respectarea dreptului proprietarului de a construi în această zonă" a mai spus Făgădău.

Alte două proiecte propuse să fie retrase de pe ordinea de zi

"La proiectele 49 (Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 500/2001 privind trecerea din administrarea municipiului Constanța în administrarea RAEDPP Constanța a terenului în suprafață de 45,07 mp situat în Constanța, zona Tomis III, în apropierea PT nr. 17 și PT nr. 171) și 50 (Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 116/2005 privind modificarea HCL nr. 220/2002), în Comisia 5, am făcut amendament privind suma minimă garantată. Nu am văzut acest amendament preluat in corpul hotărârii. Ambele contracte au fost păguboase pentru noi. Este momentul să reevaluăm, mai ales că sunt contracte pe termen lung" a spus Adriana Arghirescu, de la PNL.

"N-am știut de acest amendament. Propun să le retragem de pe ordinea de zi". a spus Făgădău.

S-a discutat despre lacul Siutghiol

Referitor la proiectul 52 (Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța):

"Avem o cotă parte din Lacul Siutghiol. Am văzut in spatiul public păreri, de ce face regulament, ce trasnăi mai facem. Mi s-a părut corect să facem un regulament despre Lacul Siutghiol, nu vorbesc despre terenuri. Vorbim strict de exploatarea lacului. Nu avem mijloc de agrement, ceea ce e nenatural. Vedem Ovidiu și Năvodari, care au început sa dea viață lacului Siutghiol" a spus Făgădău.

"Avem multe lucruri care-mi sunt imputate. Palatul elevilor, zona Badea Cârțan, terenuri ce aparțin statului. Dacă, la un moment dat, va funcționa descentralizarea, noi trebuie să avem un regulament. Nu există situații să închiriem "pe sub masă". Am vrut să știti care este substratul acestui regulament, să setăm o viziune a ceea ce urmează. Lacul Siutghiol e un bun exemplu. Propun să avem o abordare serioasă și lucidă. Dacă nu suntem în stare să-l administrăm, îl dăm înapoi statului. Mi-aș dori să aibă viață, nu cârciumi, construcții, ci spații de agrement" a continuat Fagădău.

Adriana Arghirescu a spus că proiectul a ajuns in comisia 5 ieri și a primit vot negativ, întrucât nu se cunoșteau detaliile.

"Dacă nu e o urgență, am înțeles punctul dumneavoastră de vedere, rog să-l amânam pentru sedința viitoare", spune Arghirescu. În concluzie, proiectul a fost retras. "Pâna pe 15 martie, propun o ședință extraordinară ca să-l dezbatem" a spus Făgădău.

La proiectul 53, PNL a venit cu un amendament si anume ca investitorul sa fie obligat să amenajeze 40 m spații verzi. "Susțin amendamentul si vreau să le propumem un procent onest. De 20 mp spații verzi" a spus Făgădău. PNL a fost de acord.

Decebal Făgădau, luat la mișto de Mihaela Andrei

"Domnule primar, mă bucur să vă văd vesel în ședinta de azi. În sedințele din decembrie și ianuarie ați fost lipsit de energie. Dacă tot sunteți în stare bună, referitor la proiectele 56, 57, 58 spuneați că astfel de proiecte nu pot fi inițiate de un singur consilier. Propun să fie inițiate de toti consilierii"

M.P. L.C.

Citește și: A început ședința de Consiliu Local! Făgădău l-a felicitat pe directorul Casei de Cultură

joi, 28 februarie 20192855
Comentarii

02gogu(5 mar 20:23)
Primarule! Orice constantean are dreptul sa vorbeasca in numele constantenilor atat timp cat are spirit civic si spune un adevar. Noi nu te platim ca sa ne arati aroganta aia mitocaneasca cu care te-ai cam reprodus in ultimii ani!
02Pentru CONSTANTEAN SUPARAT(1 mar 09:37)
Nu te duce capul deloc, ii dai o sansa pentru ca nu ai capacitatea mentala sa intelegi ca e un nenorocit care a furat toata Constanta si a lasat orasul in paragina alaturi de Mazare si Nicusor. Numai un om slab intelectual voteaza psd.
111CONSTANTEAN SUPARAT(28 feb 20:36)
BA DE BINE DE RAU A FACUT TOTUSI CEVA , RATC-URI NOI , POLITIE LOCALA , BANCI IN PARCURI , SA MAI MODERNIZAT CEVA , UNA PESTE ALTA EU UNU II MAI DAU O SANSA SI IN 20-20
23Faga(28 feb 19:09)
Referitor la lacul Siutghiol, este arie protejata, Sit Natura 2000
25Ion(28 feb 19:00)
Animalule, esti un munte de mediocritate care a adus orasul asta la nivelu teleormanului.
13ion(28 feb 18:22)
Pud-urile sant buine si ar trebui aprobate cu o prima conditie:asigurarea locurilor de parcare.
47Petre(28 feb 16:13)
Nu s-a facut nimic in oras. Luati banii degeaba.
36Fagaduitorul(28 feb 16:09)
Mi se rupe de decentza lui. Este extrem de neputincios si a adunat in juru-i o echipa de prosti lenesi si incompetent. De-aia de rit vechi, in ciuda varstei. E la fel de prost ca Neagoe, doar ca mai corrupt. Si la fel de corrupt ca mazare, doar ca mai prost. Samd. Sa-l voteze ma-ta aia fara dinti in gura.
154DECEBAL(28 feb 15:33)
Actualul Primar este una din cele mai decente persoane care au ocupat aceasta functie .
62@14:09(28 feb 14:37)
Gunoaie sunt toate PSD PNL ALDE USR PLUS DACIAN DE LA CONTRAINFORMATII SA NU MAI ZIC DE CRIMINALUL PROCURORULUI PANAIT VICTOR PONTA...SUNTETI NISTE PEDOFILI SATANISTI CARE VA INCHINATI LA IDOLI CA TOT VATICANUL VOSTRU SA NE PISAM PE EL
114dna(28 feb 14:37)
cita spaga au luat machedonii pentu trecerea unor proecte?
18Pnl psd alde(28 feb 14:09)
Gunoaie e mult spus
246Cetatean(28 feb 13:49)
O sa iesim la vot si tot pe Decebal o sa il votam, macar lucrurile se misca in oras in direcia buna, e f greu sa pui orasu pe picioare dupa ani in care a fost distrus de Mazariche.
017ha ha ha(28 feb 13:42)
bv domn primar .... nu ati facut si nu o sa faceti nimic important pt Constanta in mandatul asta. Intrebarea este .... si eu cu cine votez ?! iesiti la vot
mai mult...Actualitate
19 sep 00:21ActualitatePrimii pași pe calea spre a deveni un blogger de succes

Statutul de blogger este unul dorit de foarte multe persoane, un statut la care aspiră mai ales tinerii cu ceva talent...567

17 sep 00:02ActualitateAccident rutier cu mai multe victime, între care și copii, în zona sensului giratoriu de la Agigea3673
10 sep 00:05ActualitateCopiii din Siminoc NU AU MERS la ŞCOALĂ!3090
8 sep 00:02ActualitateRomânia - Malta 1-0. Victorie rușinoasă a tricolorilor. Putem mai jos de atât?

România a învins Malta cu 1-0, după un meci extrem de slab făcut de jucătorii antrenați de Cosmin Contra....798

28 aug 15:02ActualitateEste Samsung Galaxy A8 cel mai bun telefon pentru tineri?697
5 sep 00:00ActualitateAvarie RAJA în Valea Seacă, Valu lui Traian578
31 aug 01:19ActualitateFOTO. Cum arată iluminatul public pietonal din zona plajei Vama Veche!

Cei care s-au aflat zilele trecute în sudul litoralului, la Vama Veche, acolo unde s-au derulat mai multe evenimente...1867

31 aug 19:27ActualitateDoliu în PSD: a murit o femeie la școala de vară de la Mamaia1321
28 aug 21:12ActualitateViorica Dăncilă, conferință de urgență despre soarta Guvernului712
25 aug 00:16ActualitateFC Viitorul Constanţa a învins FC Voluntari, scor 4-0

Echipa FC Viitorul Constanţa a învins pe teren propriu, cu scorul de 4-0, formaţia FC Voluntari, într-o partidă din...602

23 aug 01:06ActualitatePolţia caută o tânără care a sunat la 112, să anunţe că este ţinută cu forţa într-un apartament623
23 aug 00:54ActualitateDoi tineri au AMENINȚAT un bărbat cu o armă neletală și un cuțit ca să-i fure mașina. Polițiștii au constituit filtre, indivizii au fost PRINȘI2227
Vremea
19.1°19.1° - 19.8° duminică, 22 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 38%
Vânt: 5.46 m/s
Presiune: 1018.8 milibari

Loto
6/4951819274347
5/4051231343728
joker6102135437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 sep 22:36SportGaz Metan - Craiova 2-3. Victor Pițurcă îl învinge pe Edi Iordănescu și bifează prima sa victorie pentru olteni

CS Universitatea Craiova a bifat prima victorie cu Victor Pițurcă la timonă, 3-2 pe terenul celor de la Gaz Metan,...463

21 sep 00:00SportScandal în Canada după o îmbrățișare între Justin Trudeau și Bianca Andreescu: „De ce atinge o adolescentă?”

Bianca Andreescu, 5 WTA și 19 ani, a fost întâmpinată de mii de fani în Canada după succesul de la US Open, iar...1176

21 sep 00:00SportContra a convocat 24 de stranieri pentru meciurile cu Feroe şi Norvegia, din preliminariile EURO 2020

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, a trimis 24 de convocări de principiu pentru...464

21 sep 00:00SportSelecţionerul echipei Under-21, Mirel Rădoi, a convocat 6 stranieri pentru partidele cu Ucraina şi Irlanda de Nord

Selecţionerul echipei Under-21 a României, Mirel Rădoi, a a apelat la şase jucători care evoluează în...478

Local
21 sep 15:30LocalÎncepe programul de curățare de deșeuri a litoralului Mării Negre și a apelor din țară.

Cu ocazia Zilei Internaționale de Curățare a Zonelor de Țărmuri, începe prima acțiune de curățare de deșeuri a...447

21 sep 15:29LocalNava-școală Mircea acostează în orașul lui Jean Bart

Pentru a încheia seria evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul...488

21 sep 15:21LocalPolițiștii constănțeni, acțiuni în trafic: au explicat șoferilor noile reglementări privind folosirea telefonului la volan!

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier...778

21 sep 15:31LocalȘoferi trași pe dreapta de polițiști: s-au ales cu dosare penale

Poliţiştii din cadrul Secției 4, la data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 7.40, au identificat un bărbat de 54...602

21 sep 00:33LocalCondamnat pentru mărturie mincinoasă, prins la Constanța

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 19 septembrie a.c., au depistat un bărbat de 26 de...680

21 sep 00:33LocalA traversat prin loc nepermis și a fost lovită de o mașină

O femeie de 44 de ani, vineri, 20 septembrie, în jurul orei 11.00, a condus un autoturism pe strada Unirii, dinspre...757

21 sep 00:33LocalAccident rutier din pricina unui TIR care a virat fără să se asigure

Un bărbat de 55 de ani, vineri, 20 septembrie, în jurul orei 9.15, a condus un ansamblu de vehicule format din cap...912

21 sep 00:32LocalElevii constănțeni, invitați la Dobrogea Interetnică, un proiect despre conviețuirea într-un spațiu multicultural

Elevii din județul Constanța vor avea posibilitatea să urmărească gratuit un spectacol multidisciplinar despre...511

21 sep 00:31LocalDosar legat de prejudicierea Casei Naționale de Pensii, în instanță!

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de...668

21 sep 00:24LocalCercetat după ce ar fi cultivat canabis în solar

Plante de canabis, semințe și dispozitive de cântărit, mărunțit și consum de droguri au fost descoperite joi, 20...765

Politică
21 sep 15:27PoliticăDupă ce a primit sentința că a colaborat cu Securitatea, Băsescu a ieșit să petreacă, la botezul fiicei Elenei Udrea

Elena Udrea și-a botezat fetița, vineri, la Mănăstirea Cașin, din Capitală, în ziua când copila a împlinit...981

21 sep 15:22PoliticăSărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene, la Pavilionul Expozițional Constanța

Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene are loc în perioada 20-22 septembrie a.c., în Constanța,...1371

21 sep 15:22PoliticăPreşedintele PMP îl apără pe Traian Băsescu, după verdictul de colaborare cu Securitatea: „Statul se întoarce împotriva lui însuşi“

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, la RFI, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că fostul preşedinte Traian...557

21 sep 15:27PoliticăTraian Băsescu recunoaște că a primit o lovitură grea: Este o amărăciune să primesc verdictul de colaborator după ce am condamnat comunismul

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat vineri la Digi24, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis ca a colaborat cu...760

21 sep 15:28PoliticăBugetul AEP pentru deplasări pe bani publici, de patru ori mai mare în 2018. Cum explică Constantin Buică

AEP a cheltuit, în 2019, suma de 582.757 lei pe deplasări ale angajaților, o sumă de patru ori mai mare față de...610

21 sep 15:28PoliticăAvocat: Băsescu riscă urmărirea penală și pierderea mandatului de europarlamentar

Avocata Maria Vasii a declarat vineri la Antena 3, dupa ce Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri că fostul...676

21 sep 15:22PoliticăTot mai puține cabluri pe bulevardul Mamaia

Bulevardul Mamaia va avea din ce în ce mai puține cabluri. Săptămâna aceasta operatorii de rețele de comunicații...465

21 sep 15:21PoliticăEmil Constantinescu a bătut palma cu PSD: mutare-surpriză în politică

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, s-a înțeles cu PSD: sistemul de alegere a președintelui...810

21 sep 00:34PoliticăVerdict CAB - Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis vineri că fostul presedinte Traian Basescu a colaborat Securitatea....821

21 sep 00:18PoliticăSecretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români: peste 2.200.000 de semnături

”Klaus Iohannis este candidatul pentru care au semnat cei mai mulţi cetăţeni ai Românei”, susține cu tărie...843

Monden
21 sep 00:00MondenFiica lui Adrian Minune a intrat în echipa lui Horia Brenciu la „Vocea României“

Al nouălea sezon al show-ului „Vocea României” (PRO TV) are o mulţime de surprize, iar printre acestea va fi...461

21 sep 00:00MondenReacția Iuliei Albu cu privire la rochia de botez a Elenei Udrea: „Păpușa Barbie a politicii românești“

Elena Udrea şi logodnicul său, cu 12 ani mai mic, Adrain Alexandrov, au fost în centrul atenției presei deoarece...446

21 sep 00:00MondenLegătura secretă dintre Antonia şi Monica Gabor. Aveau doar 19 ani și un trecut comun la Milano

În 2008, nimeni nu ştia de existenţa frumoasei Antonia, iar prezenţa ei în showbiz s-a produs “prin alianţă”...441

21 sep 00:00MondenElena Udrea și Adrian Alexandrov și-au creștinat fiica. Primele imagini de la botezul micuței

Fostul ministru Elena Udrea (45 de ani) și partenerul ei de viață, afaceristul Adrian Alexandrov (32 de ani), o...488

21 sep 00:00MondenSteven Tyler, gesturi tandre cu iubita mai tânără cu 12 ani decât propria fiică

Steven Tyler (70) este unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului rock şi solistul formaţiei Aerosmith, care...398

21 sep 00:00Monden"Strawberry Fields", grădina secretă a lui John Lennon, deschisă pentru public

Fanii trupei The Beatles vor putea de acum înainte să se plimbe prin grădina în care John Lennon obişnuia să se...366

21 sep 00:00MondenUn album postum al lui Leonard Cohen va fi lansat la 22 noiembrie

Cu voce gravă şi suflet de poet, spiritul lui Leonard Cohen retrăieşte în 'Thanks For The Dance', un album postum...337

21 sep 00:00MondenEnrique Iglesias va lansa albumul 'Greatest Hits,' o compilaţie a marilor sale succese

Enrique Iglesias va lansa la 4 octombrie albumul său 'Greatest Hits' care va cuprinde 16 dintre marile sale succese,...328

21 sep 00:00MondenPremiere cinematografice: 'Rambo', 'Downton Abbey' şi 'Ad Astra', filme pentru toate gusturile

Afişele cinematografelor americane din acest weekend sunt pline de noutăţi pe placul tuturor: de la filme de acţiune...355

21 sep 00:00MondenRapperul Dave a câştigat Mercury Prize 2019 pentru albumul ''Psychodrama''

Rapperul britanic Dave a câştigat joi seară, la Londra, prestigiosul Mercury Prize pentru albumul său...325

Mapamond
21 sep 00:00MapamondSUA: Primarul New York-ului, Bill de Blasio, se retrage din cursa pentru alegerile primare democrate

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care nu a reuşit să ia avânt în sondajele de opinie, a anunţat vineri...318

21 sep 00:00MapamondPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni cu Donald Trump săptămâna viitoare

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni pentru prima dată cu omologul său american Donald Trump...419

21 sep 00:00MapamondCirca 130.000 de militari, în manevre multinaţionale în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat vineri în regiunea Orenburg (sud-vest) pentru a urmări pe poligonul...335

21 sep 00:00MapamondBrexit: Întâlnire Tusk-Johnson luni, pe marginea Adunării Generale a ONU

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se va întâlni "luni după-amiază" cu preşedintele Consiliului European, Donald...338

21 sep 00:00MapamondSUA: Cel puţin un mort şi cinci răniţi într-un incident cu arme de foc la Washington

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cinci au fost rănite joi seara într-un incident cu arme de foc pe...325

21 sep 00:00MapamondRusia: Un tribunal moscovit a dispus eliberarea tânărului actor Pavel Ustinov

Un tribunal din Moscova a decis vineri punerea în libertatea a lui Pavel Ustinov, un actor a cărui condamnare în...335

21 sep 00:00MapamondUn angajat al Facebook s-a sinucis aruncându-se pe fereastră de la etajul 4 al companiei

Un bărbat a decedat joi în ceea ce poliţia a calificat drept "o aparentă sinucidere", petrecută la sediul central...327

21 sep 00:00MapamondPeste 500 de îmbolnăviri în SUA legate de folosirea ţigărilor electronice

Epidemia de boli pulmonare legată de utilizarea ţigărilor electronice continuă în Statele Unite, au declarat joi...338

21 sep 00:00MapamondProducătorul american de arme Colt suspendă fabricarea puştilor pentru civili în Statele Unite

Producătorul american de arme Colt a anunţat joi că suspendă fabricarea puştilor de asalt, inclusiv modelul AR-15,...340

21 sep 00:00MapamondAustralia: Bărbat găsit vinovat de tentativă de a detona o bombă într-un avion spre Abu Dhabi

Un tribunal din Australia a găsit vinovat un al doilea bărbat în legătură cu o tentativă de a arunca în aer un...338

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6409

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2828

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...942

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...888

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1182

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...967

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1478

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1122

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1109

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1331