rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ședință de Consiliu Local cu SCÂNTEI! Acuzații din partea PNL și proiecte RETRASE!

Sorin Belu, de la Baricada Verde, a luat cuvântul în cadrul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc joi, 28 februarie, referitor la mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi, respectiv vânzarea unui teren (proiectul 23) (Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 190694/06.11.2018 ce stabilește prețul de vânzare al bunului imobil proprietate privată a municipiului Constanța, situat în stațiunea Mamaia, zona Căpitănie, mal Lac Siutghiol, în suprafață de 622 mp, în vederea vânzării directe către Autoritatea Navală Română), dar și alte proiecte ce vizează PUZ uri.

Primarul Decebal Făgădau i-a cerut să-și spună punctul lui de vedere și să nu vorbească în numele constănțenilor.

Remus Negoi a cerut o dezbatere pe anumite proiecte

Remus Negoi, reprezentant USR, are și el obiectiuni referitoare la proiectul 43 și 45 (Proiect de hotărâre privind aprobarea documentului Politica de parcare a municipiului Constanța), dar și 52 (Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța). Cere o dezbatere mai întâi.

Două locuri de consilieri vacante

Secretarul orașului a anunțat că, începând de azi, sunt vacante două locuri de consilieri locali, după ce lui Remus Rezeanu și lui Horia Căliminte le-au fost încetate mandatele.

Două proiecte au fost retrase

Proiectele 35 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+5-8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona Pinguin, investitor SC Real Estate Investment SRL) și 36 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona hotel Caraiman, investitor Bucureanu Anca) au fost retrase.

Mihaela Andrei: 16 proiecte NU au fost consultate

Mihaela Andrei, consilier PNL, a anunțat că se va depune o notificare către primar solicitând respecatrea procedurii legale în vederea avizării si dezbaterii a proiectelor, căci 16 proiecte depuse de către consilierii PNL, din 2017, n-au fost consultate și nici dezbătute în comisii.

"Cred că ați citit pe sărite legea adminsitrației locale. Nu vă oprește nimeni să le promovați. Dumneavoastră trebui să vă faceți treaba. Nu inteleg ce înseamnă notificare? Ați vrut să pare mai serios? " spune Făgădău.

Totodată, Mihaela Andrei are obiecțiuni și la proiectul privind execuția bugetară în ceea ce privește investițiile pe fonduri europene, precizând ca sunt discrepanțe între sumele din bugetul local și ceea ce se scrie în presă.

Proiectul privind PUD-ul blocului ce se voia lângă Poarta Mare a Cetății Tomis de pe strada Mircea cel Bătrân NU a trecut

Făgădău, precizări despre proiectul 43 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil S+D+P+5-6E - locuire colectivă cu comerț la D+P, str. Mircea cel Bătrân nr. 47A, investitor SC Black Waters SA):

"Am făcut un sondaj referitor la acest proiect. Mă așteptam ca acest subiect să constituie un interes mai mare. Am adresat o întrebare simpla: dacă sunt constănțenii de acord cu această reglementare. În urma acestei consultări aveam 5.729 de răspunsuri. DA-3926, adică 75,5 % din răspunsuri, NU- 1283 raspunsuri, Nu STIU- 11. Avem o persoană care a votat de 700 de ori, de 40 de ori. Așa că am aplicat anumite filtre. Am eliminat 3471 de voturi pentru, 59 împotrivă, 4 nehotărâți. Răspunsuri unice 515 pentru, 1.224 împotrivă și "nu știu" 7. De aceea am simțit nevoia să spun aceste lucruri. Am insistat să-l introduc pe ordinea de zi și să cer votul dumneaviastră" a spus Făgădau.

Proiectul NU a trecut. Au fost 20 de voturi impotrivă și 3 abțineri.

”Înțeleg dorința investitorului de a fructifica acest teren. O cunosc pe Rodica Stăiculescu, profesor universitar. Nu cunosc compania în numele căreia s-a inițiat acest PUD. PUD-ul a fost respins, nu se va construi pe acel teren. Tocmai de aceea vă voi confrunta într o altă ședința informală să găsim o soluție, astfel încât interesul public să primeze, dar și respectarea dreptului proprietarului de a construi în această zonă" a mai spus Făgădău.

Alte două proiecte propuse să fie retrase de pe ordinea de zi

"La proiectele 49 (Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 500/2001 privind trecerea din administrarea municipiului Constanța în administrarea RAEDPP Constanța a terenului în suprafață de 45,07 mp situat în Constanța, zona Tomis III, în apropierea PT nr. 17 și PT nr. 171) și 50 (Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 116/2005 privind modificarea HCL nr. 220/2002), în Comisia 5, am făcut amendament privind suma minimă garantată. Nu am văzut acest amendament preluat in corpul hotărârii. Ambele contracte au fost păguboase pentru noi. Este momentul să reevaluăm, mai ales că sunt contracte pe termen lung" a spus Adriana Arghirescu, de la PNL.

"N-am știut de acest amendament. Propun să le retragem de pe ordinea de zi". a spus Făgădău.

S-a discutat despre lacul Siutghiol

Referitor la proiectul 52 (Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța):

"Avem o cotă parte din Lacul Siutghiol. Am văzut in spatiul public păreri, de ce face regulament, ce trasnăi mai facem. Mi s-a părut corect să facem un regulament despre Lacul Siutghiol, nu vorbesc despre terenuri. Vorbim strict de exploatarea lacului. Nu avem mijloc de agrement, ceea ce e nenatural. Vedem Ovidiu și Năvodari, care au început sa dea viață lacului Siutghiol" a spus Făgădău.

"Avem multe lucruri care-mi sunt imputate. Palatul elevilor, zona Badea Cârțan, terenuri ce aparțin statului. Dacă, la un moment dat, va funcționa descentralizarea, noi trebuie să avem un regulament. Nu există situații să închiriem "pe sub masă". Am vrut să știti care este substratul acestui regulament, să setăm o viziune a ceea ce urmează. Lacul Siutghiol e un bun exemplu. Propun să avem o abordare serioasă și lucidă. Dacă nu suntem în stare să-l administrăm, îl dăm înapoi statului. Mi-aș dori să aibă viață, nu cârciumi, construcții, ci spații de agrement" a continuat Fagădău.

Adriana Arghirescu a spus că proiectul a ajuns in comisia 5 ieri și a primit vot negativ, întrucât nu se cunoșteau detaliile.

"Dacă nu e o urgență, am înțeles punctul dumneavoastră de vedere, rog să-l amânam pentru sedința viitoare", spune Arghirescu. În concluzie, proiectul a fost retras. "Pâna pe 15 martie, propun o ședință extraordinară ca să-l dezbatem" a spus Făgădău.

La proiectul 53, PNL a venit cu un amendament si anume ca investitorul sa fie obligat să amenajeze 40 m spații verzi. "Susțin amendamentul si vreau să le propumem un procent onest. De 20 mp spații verzi" a spus Făgădău. PNL a fost de acord.

Decebal Făgădau, luat la mișto de Mihaela Andrei

"Domnule primar, mă bucur să vă văd vesel în ședinta de azi. În sedințele din decembrie și ianuarie ați fost lipsit de energie. Dacă tot sunteți în stare bună, referitor la proiectele 56, 57, 58 spuneați că astfel de proiecte nu pot fi inițiate de un singur consilier. Propun să fie inițiate de toti consilierii"

M.P. L.C.

Citește și: A început ședința de Consiliu Local! Făgădău l-a felicitat pe directorul Casei de Cultură

joi, 28 februarie 20192891
Comentarii

02gogu(5 mar 20:23)
Primarule! Orice constantean are dreptul sa vorbeasca in numele constantenilor atat timp cat are spirit civic si spune un adevar. Noi nu te platim ca sa ne arati aroganta aia mitocaneasca cu care te-ai cam reprodus in ultimii ani!
02Pentru CONSTANTEAN SUPARAT(1 mar 09:37)
Nu te duce capul deloc, ii dai o sansa pentru ca nu ai capacitatea mentala sa intelegi ca e un nenorocit care a furat toata Constanta si a lasat orasul in paragina alaturi de Mazare si Nicusor. Numai un om slab intelectual voteaza psd.
111CONSTANTEAN SUPARAT(28 feb 20:36)
BA DE BINE DE RAU A FACUT TOTUSI CEVA , RATC-URI NOI , POLITIE LOCALA , BANCI IN PARCURI , SA MAI MODERNIZAT CEVA , UNA PESTE ALTA EU UNU II MAI DAU O SANSA SI IN 20-20
23Faga(28 feb 19:09)
Referitor la lacul Siutghiol, este arie protejata, Sit Natura 2000
25Ion(28 feb 19:00)
Animalule, esti un munte de mediocritate care a adus orasul asta la nivelu teleormanului.
13ion(28 feb 18:22)
Pud-urile sant buine si ar trebui aprobate cu o prima conditie:asigurarea locurilor de parcare.
47Petre(28 feb 16:13)
Nu s-a facut nimic in oras. Luati banii degeaba.
36Fagaduitorul(28 feb 16:09)
Mi se rupe de decentza lui. Este extrem de neputincios si a adunat in juru-i o echipa de prosti lenesi si incompetent. De-aia de rit vechi, in ciuda varstei. E la fel de prost ca Neagoe, doar ca mai corrupt. Si la fel de corrupt ca mazare, doar ca mai prost. Samd. Sa-l voteze ma-ta aia fara dinti in gura.
154DECEBAL(28 feb 15:33)
Actualul Primar este una din cele mai decente persoane care au ocupat aceasta functie .
62@14:09(28 feb 14:37)
Gunoaie sunt toate PSD PNL ALDE USR PLUS DACIAN DE LA CONTRAINFORMATII SA NU MAI ZIC DE CRIMINALUL PROCURORULUI PANAIT VICTOR PONTA...SUNTETI NISTE PEDOFILI SATANISTI CARE VA INCHINATI LA IDOLI CA TOT VATICANUL VOSTRU SA NE PISAM PE EL
114dna(28 feb 14:37)
cita spaga au luat machedonii pentu trecerea unor proecte?
18Pnl psd alde(28 feb 14:09)
Gunoaie e mult spus
246Cetatean(28 feb 13:49)
O sa iesim la vot si tot pe Decebal o sa il votam, macar lucrurile se misca in oras in direcia buna, e f greu sa pui orasu pe picioare dupa ani in care a fost distrus de Mazariche.
017ha ha ha(28 feb 13:42)
bv domn primar .... nu ati facut si nu o sa faceti nimic important pt Constanta in mandatul asta. Intrebarea este .... si eu cu cine votez ?! iesiti la vot
mai mult...Actualitate
21 noi 19:40ActualitateCopac căzut peste o mașină, în Constanța

Vremea s-a ambiționat să creeze pagube materie. Ploaia și vântul și-au făcut apariția și în județul...337

21 noi 00:08ActualitateTârgul de Crăciun se va amenaja în parcul de la Casa de Cultură: va fi și PATINOAR!5627
20 noi 00:01ActualitateCopii puși în PERICOL, pe străzile din Constanța: lipiți de geam!1247
18 noi 01:39ActualitateManagerul Spitalului Judeţean Constanţa, în doliu. Mesaj de condoleanţe de la colegi

"Colegii din cadrul conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța sunt...2761

15 noi 01:51ActualitateACCIDENT RUTIER GRAV în județul Constanța: un motociclist se află în COMĂ!12076
14 noi 01:59ActualitateHotelul Perla din Mamaia, cumpărat cu 4 milioane de euro de un om de afaceri din Iași4100
13 noi 00:11ActualitatePetrică Miu a DEMISIONAT din funcția de inspector general al ISJ

Petrică Miu, șeful Inspectoratului Județean Școlar Constanța, a demisionat din funcție. Decizia lui Miu a fost o...2261

14 oct 00:00ActualitateProiect la Hârșova: reabilitarea școlii vechi și asfaltarea a 1,7 km de străzi436
2 oct 22:56ActualitatePrimarul din Hârșova, Viorel Ionescu, mesaj dur către aleșii locali care nu votează proiecte pentru comunitate435
11 noi 00:32ActualitateAlegeri prezidențiale 2019. Statistica la nivelul județului Constanța

Biroul Electoral Județean Constanța a prezentat statistica pe județ privind rezultatele la alegerile prezidențiale....2200

10 noi 06:05ActualitatePrimarul din Dumbrăveni, surprins când oferea bani președintei secției de votare. Cum și-a justificat fapta!2670
8 noi 00:40ActualitatePNL: Principalele motive pentru a vota Klaus Iohannis - Președinte948
Vremea
7.5°7.1° - 7.5° vineri, 22 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 74%
Vânt: 7.96 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/494535424346
5/4041119253812
joker341726271
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 noi 00:00SportAnamaria Prodan îl atacă dur pe Gică Hagi: „Lumea l-a luat drept nebun, și pe bună dreptate! A jignit multă lume. Viitorul n-ar fi existat fără Becali!”

Anamaria Prodan (46 de ani) a oferit un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, care va apărea vineri...684

22 noi 00:00SportMarius Șumudică a vorbit în Turcia despre preluarea naționalei României: „Le-am făcut o promisiune”. Ce a vorbit cu Hagi

Marius Șumudică (48 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a declarat pentru cotidianul Fotomaç că „sunt trei nume...318

22 noi 00:00SportRecord istoric la Cupa Davis: meci încheiat la 04:04 dimineața!

Confruntarea de dublu din întâlnirea SUA-Italia a stabilit o bornă în istoria tenisului mondial. Noul format al...286

22 noi 00:00SportDan Petrescu, prima reacție după demisia lui Cosmin Contra: „În viață primești ceea ce meriți”

Dan Petrescu (51 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a vorbit astăzi despre naționala României, în contextul...319

Local
22 noi 21:57LocalPrimăria Cernavodă oferă cadouri de Crăciun preșcolarilor și elevilor din localitate!

Și anul acesta, copiii din Cernavodă îl vor întâlni pe Moș Crăciun, care va sosi încărcat cu sacul plin de...217

22 noi 00:00LocalCe trebuie să faci dacă ți-ai pierdut actul de identitate sau ai găsit unul întâmplător

Fie că ești cel care și-a pierdut actul de identitate, fie că l-ai găsit întâmplător pe stradă, faptul trebuie...281

22 noi 03:09Local51 de accidente rutiere GRAVE pe raza județului Tulcea!

Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, în perioada 19 – 20.11.2019, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea...253

22 noi 02:47LocalBărbatul DISPĂRUT din Tulcea, găsit la Constanța!

În urma activităților desfășurate de polițiști, bărbatul de 68 de ani, din Tulcea, a cărui dispariție a fost...479

22 noi 03:09LocalCONTROALE în porturile din Constanța!

Poliţiştii de la transporturi au ridicat peste 33 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 104.900...362

22 noi 03:08LocalȘoferi MORȚI de BEȚI la volan, pe bulevardul Tomis și în Agigea!

Polițiștii din cadrul Secției 2, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 16.30, au depistat un bărbat, de 54 de...545

22 noi 03:05LocalMăsuri pentru creșterea siguranței pietonilor în Constanța

Tot mai mulți utilizatori de telefoane inteligente și gadget-uri uită că o secundă de neatenție le poate pune...558

22 noi 03:05LocalUn CHIRIAȘ din Constanța și-a TÂLHĂRIT proprietarul: l-a AGRESAT și i-a furat portofelul

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul...737

22 noi 03:02LocalDoi bărbați din Cuza Vodă condamnați la ani grei pentru evaziune fiscală!

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă, la data de 19 noiembrie, au depistat un bărbat, de 26 de ani,...556

22 noi 03:01LocalCea de a treia ediție a Charity Basketball Game va avea loc în decembrie la Sala Sporturilor din Constanța

Charity Basketball Game a crescut în amploare de la an la an, reușind să atragă susținerea unui număr din ce în...290

Politică
22 noi 03:23PoliticăHuţucă: Iohannis a arătat că are anvergura unui Președinte, așa cum merită România!

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a comentat ultimele ieşiri în public ale candidaţilor la...357

22 noi 03:18PoliticăSiegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al Partidului Popular European

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a fost ales astăzi vicepreședinte al Partidului Popular European...370

22 noi 03:17PoliticăAtenție, constănțeni! Verificați-vă valabilitatea buletinelor până duminică!

Pentru buna desfăşurare a exercitării dreptului de vot a cetăţenilor municipiului Constanţa la alegerile...234

22 noi 03:12PoliticăCui îi va crește pensia de la 1 ianuarie 2020

La 1 ianuarie 2020, pensiile acestor români se majorează! Anunț a fost făcut unul dintre cei mai importanți...691

22 noi 03:11PoliticăProiect de hotărâre privind concesionarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare menajeră din ansamblurile rezidenţiale Tomis Plus şi Boreal

Prin adresa nr.115161/24.10.2019 înregistrată la Primăria municipiului Constanţa, S.C. RAJA S.A. Constanţa a...422

22 noi 03:11PoliticăViorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici, denunţaţi la DNA: Bani obţinuţi ilegal din fondul de rezervă al guvernului

Pe 15 noiembrie, reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov,...489

22 noi 03:10PoliticăProiectul de reabilitare a bulevardului Mamaia prinde contur

Angajații SC Confort Urban SRL continuă procesul de modernizare a zonei destinate circulației pietonilor, pe...433

22 noi 03:10PoliticăAnisie vrea modificări la Bacalaureat în cazul liceelor tehnice sau vocaţionale: De la anul, îmi doresc să discutăm

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat joi că îşi doreşte ca de anul viitor să existe o discuţie despre...300

22 noi 03:04PoliticăAderarea municipiului Constanța la rețeaua marilor orașe europene. Primăria cotizează cu peste 16.000 euro anual

Prin HCL NR. 296/2017 a fost aprobată aderarea Primăriei Constanța la Eurocities-rețeaua marilor orașe europene și...350

22 noi 03:38PoliticăZuckerman a primit votul Senatului SUA: Vine ambasador în România

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la Bucureşti, a primit votul aprobarea Senatului american. Senatul...439

Monden
22 noi 00:00MondenAlex Velea şi Mario Fresh la Asia Express: „Ni s-a lipit burta de spate!“

Noile echipe înscrise în cursa Asia Express au aflat că le aşteaptă o competiţie dură. Încă de la începutul...176

22 noi 00:00MondenAlina Pușcaș și-a planificat nunta pe plajă, în Grecia. Va purta două rochii de mireasă

Deși s-a crezut că Alina Pușcaș și partenerul ei, medicul stomatolog Mihai Stoenescu, s-au căsătorit religios în...197

22 noi 00:00MondenIlie Năstase și-a împăcat soția cu vacanțe în Turcia și Spania. Ioana i-a iertat toate greșelile

Dulce este împăcarea! Așa spune acum Ilie Năstase, după ce soția sa, Ioana, i-a iertat greșelile care au făcut-o...199

22 noi 00:00MondenOana Radu, în impas financiar după moartea iubitului: „Nu am putut să mai cânt“

În urmă cu aproape 3 luni, Oana Radu dădea vestea cutremurătoare a morţii iubitului ei. Tânărul a fost incendiat...249

22 noi 00:00MondenRobert De Niro și Gary Oldman într-un film scris și regizat de Bobby Păunescu

Bobby Păunescu a dat lovitura! Surse din conducerea Studioului de film din Buftea au confirmat pentru Evenimentul Zilei...185

22 noi 00:00MondenJennifer Lopez, dans incendiar la bară. Ce mișcări interzise minorilor deține diva internațională

Jennifer Lopez se întrece pe sine atunci când vine vorba de show! Fie că este vorba despre aparițiile sale pe...214

22 noi 00:00MondenAnatomia lui Grey: Cum a schimbat destine succesul unui serial

Neurochirurgul botezat McDreamy a suscitat fantezia fanelor timp de 11 sezoane. În 2015 însă, actorul care îi dădea...182

22 noi 00:00MondenElton John a avut nevoie de teleprompter pentru interpretarea "Candle In the Wind" la funeraliile prinţesei Diana

Cântăreţul britanic Elton John a declarat că a fost atât de îngrijorat că va greşi cuvintele când va interpreta...146

22 noi 00:00MondenEddie Murphy va fi recompensat pentru întreaga carieră la gala Critics' Choice Awards

Asociaţia Criticilor Americani de Film (Critics Choice Association) va acorda un premiu pentru întreaga carieră...140

22 noi 00:00MondenBen Affleck, un alcoolic internat la dezintoxicare în film, dar şi în viaţa reală

Ben Affleck este protagonistul filmului 'The way back', un personaj care are multe lucruri în comun cu anii turbulenţi...196

Mapamond
22 noi 00:00MapamondTusk: Decizia privind eventuala excludere din PPE a partidului condus de Viktor Orban, la sfârşitul lunii ianuarie

Noul preşedinte al Partidului Popular European (PPE), Donald Tusk, a anunţat joi la Zagreb o decizie până la...132

22 noi 00:00MapamondSUA: O persoană a fost reţinută după ce a încercat să intre cu maşina în incinta Casei Albe

Un individ neidentificat a fost reţinut după ce a încercat să pătrundă în incinta Casei Albe cu maşina, venind...134

22 noi 00:00MapamondUcraina: Zelenski promite rezultate în anchetele cu privire la manifestanţii ucişi în timpul revoltei din Euromaidan

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promis familiilor celor peste o sută de persoane decedate în cursul...134

22 noi 00:00MapamondVotul din Congresul american încurajează 'criminalii' să 'distrugă' Hong Kong-ul, acuză Beijingul

Ministrul de externe chinez, Wang Yi, a avertizat joi că adoptarea de către Congresul american a unei legi în...138

22 noi 00:00MapamondGreta Thunberg a fost recompensată cu Premiul Internaţional pentru Pace al Copiilor pe 2019

Tânăra militantă ecologistă suedeză Greta Thunberg a fost recompensată miercuri cu Premiul Internaţional pentru...129

22 noi 00:00MapamondVera Jourova şi Virginija Langbakk: Am avea nevoie de 100 de ani pentru a obţine egalitatea de gen în Europa

Pentru a obţine egalitatea între femei şi bărbaţi în Europa, în ritmul actual, am avea nevoie de peste 100 de...149

22 noi 00:00MapamondOpen Arms a salvat 73 de migranţi aflaţi pe o barcă în derivă pe Marea Mediterană, dintre care 26 minori

Organizaţia umanitară spaniolă Open Arms a salvat joi, în centrul Mediteranei, 73 de migranţi, dintre care doi...130

22 noi 00:00MapamondItalia: Cel puţin trei morţi în explozia unui depozit de artificii în Sicilia

Cel puţin trei oameni au murit miercuri în Sicilia şi alţi patru au fost răniţi în explozia unui depozit de...131

22 noi 00:00MapamondFranţa: Începe, la Paris, primul proces intentat unui poliţist pentru violenţe împotriva 'vestelor galbene'

Primul proces intentat unui poliţist francez pentru violenţe împotriva 'vestelor galbene' se deschide joi la Paris,...130

22 noi 00:00MapamondGoogle înăspreşte regulile pentru reclamele politice

Gigantul american Google a anunţat miercuri o înăsprire a regulilor în materie de reclame politice, dar nu va...130

Sănătate
21 noi 22:27SănătateMierea - aliment și remediu natural? Iată ce spun specialișii

Asociația Pro Consumatori, organizaţie certificată de Guvernul României în anul 2005 ca fiind de utilitate...431

18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...897

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...985

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1711

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...843

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1737

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5450

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...1126

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1118

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1379