REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ședință de Consiliu Local cu SCÂNTEI! Acuzații din partea PNL și proiecte RETRASE!

Ședință de Consiliu Local cu SCÂNTEI! Acuzații din partea PNL și proiecte RETRASE!

Replica API 28 februarie 2019 | 00:54 615

Sorin Belu, de la Baricada Verde, a luat cuvântul în cadrul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc joi, 28 februarie, referitor la mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi, respectiv vânzarea unui teren (proiectul 23) (Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 190694/06.11.2018 ce stabilește prețul de vânzare al bunului imobil proprietate privată a municipiului Constanța, situat în stațiunea Mamaia, zona Căpitănie, mal Lac Siutghiol, în suprafață de 622 mp, în vederea vânzării directe către Autoritatea Navală Română), dar și alte proiecte ce vizează PUZ uri.

Primarul Decebal Făgădau i-a cerut să-și spună punctul lui de vedere și să nu vorbească în numele constănțenilor.

Remus Negoi a cerut o dezbatere pe anumite proiecte

Remus Negoi, reprezentant USR, are și el obiectiuni referitoare la proiectul 43 și 45 (Proiect de hotărâre privind aprobarea documentului Politica de parcare a municipiului Constanța), dar și 52 (Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța). Cere o dezbatere mai întâi.

Două locuri de consilieri vacante

Secretarul orașului a anunțat că, începând de azi, sunt vacante două locuri de consilieri locali, după ce lui Remus Rezeanu și lui Horia Căliminte le-au fost încetate mandatele.

Două proiecte au fost retrase

Proiectele 35 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+5-8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona Pinguin, investitor SC Real Estate Investment SRL) și 36 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona hotel Caraiman, investitor Bucureanu Anca) au fost retrase.

Mihaela Andrei: 16 proiecte NU au fost consultate

Mihaela Andrei, consilier PNL, a anunțat că se va depune o notificare către primar solicitând respecatrea procedurii legale în vederea avizării si dezbaterii a proiectelor, căci 16 proiecte depuse de către consilierii PNL, din 2017, n-au fost consultate și nici dezbătute în comisii.

"Cred că ați citit pe sărite legea adminsitrației locale. Nu vă oprește nimeni să le promovați. Dumneavoastră trebui să vă faceți treaba. Nu inteleg ce înseamnă notificare? Ați vrut să pare mai serios? " spune Făgădău.

Totodată, Mihaela Andrei are obiecțiuni și la proiectul privind execuția bugetară în ceea ce privește investițiile pe fonduri europene, precizând ca sunt discrepanțe între sumele din bugetul local și ceea ce se scrie în presă.

Proiectul privind PUD-ul blocului ce se voia lângă Poarta Mare a Cetății Tomis de pe strada Mircea cel Bătrân NU a trecut

Făgădău, precizări despre proiectul 43 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil S+D+P+5-6E - locuire colectivă cu comerț la D+P, str. Mircea cel Bătrân nr. 47A, investitor SC Black Waters SA):

"Am făcut un sondaj referitor la acest proiect. Mă așteptam ca acest subiect să constituie un interes mai mare. Am adresat o întrebare simpla: dacă sunt constănțenii de acord cu această reglementare. În urma acestei consultări aveam 5.729 de răspunsuri. DA-3926, adică 75,5 % din răspunsuri, NU- 1283 raspunsuri, Nu STIU- 11. Avem o persoană care a votat de 700 de ori, de 40 de ori. Așa că am aplicat anumite filtre. Am eliminat 3471 de voturi pentru, 59 împotrivă, 4 nehotărâți. Răspunsuri unice 515 pentru, 1.224 împotrivă și "nu știu" 7. De aceea am simțit nevoia să spun aceste lucruri. Am insistat să-l introduc pe ordinea de zi și să cer votul dumneaviastră" a spus Făgădau.

Proiectul NU a trecut. Au fost 20 de voturi impotrivă și 3 abțineri.

”Înțeleg dorința investitorului de a fructifica acest teren. O cunosc pe Rodica Stăiculescu, profesor universitar. Nu cunosc compania în numele căreia s-a inițiat acest PUD. PUD-ul a fost respins, nu se va construi pe acel teren. Tocmai de aceea vă voi confrunta într o altă ședința informală să găsim o soluție, astfel încât interesul public să primeze, dar și respectarea dreptului proprietarului de a construi în această zonă" a mai spus Făgădău.

Alte două proiecte propuse să fie retrase de pe ordinea de zi

"La proiectele 49 (Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 500/2001 privind trecerea din administrarea municipiului Constanța în administrarea RAEDPP Constanța a terenului în suprafață de 45,07 mp situat în Constanța, zona Tomis III, în apropierea PT nr. 17 și PT nr. 171) și 50 (Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 116/2005 privind modificarea HCL nr. 220/2002), în Comisia 5, am făcut amendament privind suma minimă garantată. Nu am văzut acest amendament preluat in corpul hotărârii. Ambele contracte au fost păguboase pentru noi. Este momentul să reevaluăm, mai ales că sunt contracte pe termen lung" a spus Adriana Arghirescu, de la PNL.

"N-am știut de acest amendament. Propun să le retragem de pe ordinea de zi". a spus Făgădău.

S-a discutat despre lacul Siutghiol

Referitor la proiectul 52 (Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța):

"Avem o cotă parte din Lacul Siutghiol. Am văzut in spatiul public păreri, de ce face regulament, ce trasnăi mai facem. Mi s-a părut corect să facem un regulament despre Lacul Siutghiol, nu vorbesc despre terenuri. Vorbim strict de exploatarea lacului. Nu avem mijloc de agrement, ceea ce e nenatural. Vedem Ovidiu și Năvodari, care au început sa dea viață lacului Siutghiol" a spus Făgădău.

"Avem multe lucruri care-mi sunt imputate. Palatul elevilor, zona Badea Cârțan, terenuri ce aparțin statului. Dacă, la un moment dat, va funcționa descentralizarea, noi trebuie să avem un regulament. Nu există situații să închiriem "pe sub masă". Am vrut să știti care este substratul acestui regulament, să setăm o viziune a ceea ce urmează. Lacul Siutghiol e un bun exemplu. Propun să avem o abordare serioasă și lucidă. Dacă nu suntem în stare să-l administrăm, îl dăm înapoi statului. Mi-aș dori să aibă viață, nu cârciumi, construcții, ci spații de agrement" a continuat Fagădău.

Adriana Arghirescu a spus că proiectul a ajuns in comisia 5 ieri și a primit vot negativ, întrucât nu se cunoșteau detaliile.

"Dacă nu e o urgență, am înțeles punctul dumneavoastră de vedere, rog să-l amânam pentru sedința viitoare", spune Arghirescu. În concluzie, proiectul a fost retras. "Pâna pe 15 martie, propun o ședință extraordinară ca să-l dezbatem" a spus Făgădău.

La proiectul 53, PNL a venit cu un amendament si anume ca investitorul sa fie obligat să amenajeze 40 m spații verzi. "Susțin amendamentul si vreau să le propumem un procent onest. De 20 mp spații verzi" a spus Făgădău. PNL a fost de acord.

Decebal Făgădau, luat la mișto de Mihaela Andrei

"Domnule primar, mă bucur să vă văd vesel în ședinta de azi. În sedințele din decembrie și ianuarie ați fost lipsit de energie. Dacă tot sunteți în stare bună, referitor la proiectele 56, 57, 58 spuneați că astfel de proiecte nu pot fi inițiate de un singur consilier. Propun să fie inițiate de toti consilierii"

M.P. L.C.

Citește și: A început ședința de Consiliu Local! Făgădău l-a felicitat pe directorul Casei de Cultură

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarule! Orice constantean are dreptul sa vorbeasca in numele constantenilor atat timp cat are spirit civic si spune un adevar. Noi nu te platim ca sa ne arati aroganta aia mitocaneasca cu care te-ai cam reprodus in ultimii ani!
2
0
Nu te duce capul deloc, ii dai o sansa pentru ca nu ai capacitatea mentala sa intelegi ca e un nenorocit care a furat toata Constanta si a lasat orasul in paragina alaturi de Mazare si Nicusor. Numai un om slab intelectual voteaza psd.
2
0
BA DE BINE DE RAU A FACUT TOTUSI CEVA , RATC-URI NOI , POLITIE LOCALA , BANCI IN PARCURI , SA MAI MODERNIZAT CEVA , UNA PESTE ALTA EU UNU II MAI DAU O SANSA SI IN 20-20
1
11
Referitor la lacul Siutghiol, este arie protejata, Sit Natura 2000
3
2
Animalule, esti un munte de mediocritate care a adus orasul asta la nivelu teleormanului.
5
2
Pud-urile sant buine si ar trebui aprobate cu o prima conditie:asigurarea locurilor de parcare.
3
1
Nu s-a facut nimic in oras. Luati banii degeaba.
7
4
Mi se rupe de decentza lui. Este extrem de neputincios si a adunat in juru-i o echipa de prosti lenesi si incompetent. De-aia de rit vechi, in ciuda varstei. E la fel de prost ca Neagoe, doar ca mai corrupt. Si la fel de corrupt ca mazare, doar ca mai prost. Samd. Sa-l voteze ma-ta aia fara dinti in gura.
6
3
Actualul Primar este una din cele mai decente persoane care au ocupat aceasta functie .
4
15
Gunoaie sunt toate PSD PNL ALDE USR PLUS DACIAN DE LA CONTRAINFORMATII SA NU MAI ZIC DE CRIMINALUL PROCURORULUI PANAIT VICTOR PONTA...SUNTETI NISTE PEDOFILI SATANISTI CARE VA INCHINATI LA IDOLI CA TOT VATICANUL VOSTRU SA NE PISAM PE EL
2
6
cita spaga au luat machedonii pentu trecerea unor proecte?
14
1
Gunoaie e mult spus
8
1
O sa iesim la vot si tot pe Decebal o sa il votam, macar lucrurile se misca in oras in direcia buna, e f greu sa pui orasu pe picioare dupa ani in care a fost distrus de Mazariche.
6
24
bv domn primar .... nu ati facut si nu o sa faceti nimic important pt Constanta in mandatul asta. Intrebarea este .... si eu cu cine votez ?! iesiti la vot
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108