rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ședință de Consiliu Local cu SCÂNTEI! Acuzații din partea PNL și proiecte RETRASE!

Sorin Belu, de la Baricada Verde, a luat cuvântul în cadrul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc joi, 28 februarie, referitor la mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi, respectiv vânzarea unui teren (proiectul 23) (Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 190694/06.11.2018 ce stabilește prețul de vânzare al bunului imobil proprietate privată a municipiului Constanța, situat în stațiunea Mamaia, zona Căpitănie, mal Lac Siutghiol, în suprafață de 622 mp, în vederea vânzării directe către Autoritatea Navală Română), dar și alte proiecte ce vizează PUZ uri.

Primarul Decebal Făgădau i-a cerut să-și spună punctul lui de vedere și să nu vorbească în numele constănțenilor.

Remus Negoi a cerut o dezbatere pe anumite proiecte

Remus Negoi, reprezentant USR, are și el obiectiuni referitoare la proiectul 43 și 45 (Proiect de hotărâre privind aprobarea documentului Politica de parcare a municipiului Constanța), dar și 52 (Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța). Cere o dezbatere mai întâi.

Două locuri de consilieri vacante

Secretarul orașului a anunțat că, începând de azi, sunt vacante două locuri de consilieri locali, după ce lui Remus Rezeanu și lui Horia Căliminte le-au fost încetate mandatele.

Două proiecte au fost retrase

Proiectele 35 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+5-8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona Pinguin, investitor SC Real Estate Investment SRL) și 36 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona hotel Caraiman, investitor Bucureanu Anca) au fost retrase.

Mihaela Andrei: 16 proiecte NU au fost consultate

Mihaela Andrei, consilier PNL, a anunțat că se va depune o notificare către primar solicitând respecatrea procedurii legale în vederea avizării si dezbaterii a proiectelor, căci 16 proiecte depuse de către consilierii PNL, din 2017, n-au fost consultate și nici dezbătute în comisii.

"Cred că ați citit pe sărite legea adminsitrației locale. Nu vă oprește nimeni să le promovați. Dumneavoastră trebui să vă faceți treaba. Nu inteleg ce înseamnă notificare? Ați vrut să pare mai serios? " spune Făgădău.

Totodată, Mihaela Andrei are obiecțiuni și la proiectul privind execuția bugetară în ceea ce privește investițiile pe fonduri europene, precizând ca sunt discrepanțe între sumele din bugetul local și ceea ce se scrie în presă.

Proiectul privind PUD-ul blocului ce se voia lângă Poarta Mare a Cetății Tomis de pe strada Mircea cel Bătrân NU a trecut

Făgădău, precizări despre proiectul 43 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil S+D+P+5-6E - locuire colectivă cu comerț la D+P, str. Mircea cel Bătrân nr. 47A, investitor SC Black Waters SA):

"Am făcut un sondaj referitor la acest proiect. Mă așteptam ca acest subiect să constituie un interes mai mare. Am adresat o întrebare simpla: dacă sunt constănțenii de acord cu această reglementare. În urma acestei consultări aveam 5.729 de răspunsuri. DA-3926, adică 75,5 % din răspunsuri, NU- 1283 raspunsuri, Nu STIU- 11. Avem o persoană care a votat de 700 de ori, de 40 de ori. Așa că am aplicat anumite filtre. Am eliminat 3471 de voturi pentru, 59 împotrivă, 4 nehotărâți. Răspunsuri unice 515 pentru, 1.224 împotrivă și "nu știu" 7. De aceea am simțit nevoia să spun aceste lucruri. Am insistat să-l introduc pe ordinea de zi și să cer votul dumneaviastră" a spus Făgădau.

Proiectul NU a trecut. Au fost 20 de voturi impotrivă și 3 abțineri.

”Înțeleg dorința investitorului de a fructifica acest teren. O cunosc pe Rodica Stăiculescu, profesor universitar. Nu cunosc compania în numele căreia s-a inițiat acest PUD. PUD-ul a fost respins, nu se va construi pe acel teren. Tocmai de aceea vă voi confrunta într o altă ședința informală să găsim o soluție, astfel încât interesul public să primeze, dar și respectarea dreptului proprietarului de a construi în această zonă" a mai spus Făgădău.

Alte două proiecte propuse să fie retrase de pe ordinea de zi

"La proiectele 49 (Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 500/2001 privind trecerea din administrarea municipiului Constanța în administrarea RAEDPP Constanța a terenului în suprafață de 45,07 mp situat în Constanța, zona Tomis III, în apropierea PT nr. 17 și PT nr. 171) și 50 (Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 116/2005 privind modificarea HCL nr. 220/2002), în Comisia 5, am făcut amendament privind suma minimă garantată. Nu am văzut acest amendament preluat in corpul hotărârii. Ambele contracte au fost păguboase pentru noi. Este momentul să reevaluăm, mai ales că sunt contracte pe termen lung" a spus Adriana Arghirescu, de la PNL.

"N-am știut de acest amendament. Propun să le retragem de pe ordinea de zi". a spus Făgădău.

S-a discutat despre lacul Siutghiol

Referitor la proiectul 52 (Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța):

"Avem o cotă parte din Lacul Siutghiol. Am văzut in spatiul public păreri, de ce face regulament, ce trasnăi mai facem. Mi s-a părut corect să facem un regulament despre Lacul Siutghiol, nu vorbesc despre terenuri. Vorbim strict de exploatarea lacului. Nu avem mijloc de agrement, ceea ce e nenatural. Vedem Ovidiu și Năvodari, care au început sa dea viață lacului Siutghiol" a spus Făgădău.

"Avem multe lucruri care-mi sunt imputate. Palatul elevilor, zona Badea Cârțan, terenuri ce aparțin statului. Dacă, la un moment dat, va funcționa descentralizarea, noi trebuie să avem un regulament. Nu există situații să închiriem "pe sub masă". Am vrut să știti care este substratul acestui regulament, să setăm o viziune a ceea ce urmează. Lacul Siutghiol e un bun exemplu. Propun să avem o abordare serioasă și lucidă. Dacă nu suntem în stare să-l administrăm, îl dăm înapoi statului. Mi-aș dori să aibă viață, nu cârciumi, construcții, ci spații de agrement" a continuat Fagădău.

Adriana Arghirescu a spus că proiectul a ajuns in comisia 5 ieri și a primit vot negativ, întrucât nu se cunoșteau detaliile.

"Dacă nu e o urgență, am înțeles punctul dumneavoastră de vedere, rog să-l amânam pentru sedința viitoare", spune Arghirescu. În concluzie, proiectul a fost retras. "Pâna pe 15 martie, propun o ședință extraordinară ca să-l dezbatem" a spus Făgădău.

La proiectul 53, PNL a venit cu un amendament si anume ca investitorul sa fie obligat să amenajeze 40 m spații verzi. "Susțin amendamentul si vreau să le propumem un procent onest. De 20 mp spații verzi" a spus Făgădău. PNL a fost de acord.

Decebal Făgădau, luat la mișto de Mihaela Andrei

"Domnule primar, mă bucur să vă văd vesel în ședinta de azi. În sedințele din decembrie și ianuarie ați fost lipsit de energie. Dacă tot sunteți în stare bună, referitor la proiectele 56, 57, 58 spuneați că astfel de proiecte nu pot fi inițiate de un singur consilier. Propun să fie inițiate de toti consilierii"

M.P. L.C.

Citește și: A început ședința de Consiliu Local! Făgădău l-a felicitat pe directorul Casei de Cultură

joi, 28 februarie 20192635
Comentarii

02gogu(5 mar 20:23)
Primarule! Orice constantean are dreptul sa vorbeasca in numele constantenilor atat timp cat are spirit civic si spune un adevar. Noi nu te platim ca sa ne arati aroganta aia mitocaneasca cu care te-ai cam reprodus in ultimii ani!
02Pentru CONSTANTEAN SUPARAT(1 mar 09:37)
Nu te duce capul deloc, ii dai o sansa pentru ca nu ai capacitatea mentala sa intelegi ca e un nenorocit care a furat toata Constanta si a lasat orasul in paragina alaturi de Mazare si Nicusor. Numai un om slab intelectual voteaza psd.
111CONSTANTEAN SUPARAT(28 feb 20:36)
BA DE BINE DE RAU A FACUT TOTUSI CEVA , RATC-URI NOI , POLITIE LOCALA , BANCI IN PARCURI , SA MAI MODERNIZAT CEVA , UNA PESTE ALTA EU UNU II MAI DAU O SANSA SI IN 20-20
23Faga(28 feb 19:09)
Referitor la lacul Siutghiol, este arie protejata, Sit Natura 2000
25Ion(28 feb 19:00)
Animalule, esti un munte de mediocritate care a adus orasul asta la nivelu teleormanului.
13ion(28 feb 18:22)
Pud-urile sant buine si ar trebui aprobate cu o prima conditie:asigurarea locurilor de parcare.
47Petre(28 feb 16:13)
Nu s-a facut nimic in oras. Luati banii degeaba.
36Fagaduitorul(28 feb 16:09)
Mi se rupe de decentza lui. Este extrem de neputincios si a adunat in juru-i o echipa de prosti lenesi si incompetent. De-aia de rit vechi, in ciuda varstei. E la fel de prost ca Neagoe, doar ca mai corrupt. Si la fel de corrupt ca mazare, doar ca mai prost. Samd. Sa-l voteze ma-ta aia fara dinti in gura.
154DECEBAL(28 feb 15:33)
Actualul Primar este una din cele mai decente persoane care au ocupat aceasta functie .
62@14:09(28 feb 14:37)
Gunoaie sunt toate PSD PNL ALDE USR PLUS DACIAN DE LA CONTRAINFORMATII SA NU MAI ZIC DE CRIMINALUL PROCURORULUI PANAIT VICTOR PONTA...SUNTETI NISTE PEDOFILI SATANISTI CARE VA INCHINATI LA IDOLI CA TOT VATICANUL VOSTRU SA NE PISAM PE EL
114dna(28 feb 14:37)
cita spaga au luat machedonii pentu trecerea unor proecte?
18Pnl psd alde(28 feb 14:09)
Gunoaie e mult spus
246Cetatean(28 feb 13:49)
O sa iesim la vot si tot pe Decebal o sa il votam, macar lucrurile se misca in oras in direcia buna, e f greu sa pui orasu pe picioare dupa ani in care a fost distrus de Mazariche.
017ha ha ha(28 feb 13:42)
bv domn primar .... nu ati facut si nu o sa faceti nimic important pt Constanta in mandatul asta. Intrebarea este .... si eu cu cine votez ?! iesiti la vot
mai mult...Actualitate
18 apr 01:03ActualitateCNAIR: Trafic restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei, cu ocazia Paştelui catolic

Autorităţile maghiare restricţionează circulaţia rutieră pe teritoriul Ungariei pentru toate autovehiculele cu...278

16 apr 03:49ActualitateCATEDRALA NOTRE-DAME: Incendiul a fost stins în totalitate1295
15 apr 00:44ActualitateAlte două dosare! Nicușor Constantinescu, CITAT la DNA! Iată ce a declarat3119
14 apr 00:20ActualitateFOTO/VIDEO. Candidaţii PNL la europarlamentare, prezenţi la Constanţa

Duminică, 14 aprilie a.c., la Pavilionul Expoziţional Constanţa se desfăşoară Reuniunea Regională PNL, ocazie cu...1683

6 apr 12:18ActualitatePolițiștii constănțeni AVERTIZEAZĂ: NU deschideți pachete pe care le găsiți pe plajă!1420
4 apr 00:03ActualitateBOMBĂ! Iată harta retrocedărilor din Constanța, anulate de instanță!4888
4 apr 00:33ActualitateBuzărnescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Charleston

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de...478

4 apr 00:33ActualitateAstra Giurgiu a învins-o surprinzător pe CFR Cluj, scor 3-1431
2 apr 00:18ActualitatePARCĂRILE ILEGALE le aduc șoferilor SANCȚIUNI PE BANDĂ RULANTĂ! Iată câte mașini au fost ridicate!2157
2 apr 01:02ActualitateAccident rutier în Mamaia: două persoane au ajuns la spital!

Update 2: Este vorba despre o femeie cu traumatism coloană cervicală și un bărbat cu traumatism cranio-cerebral....2470

31 mar 00:24ActualitateFCSB se impune, după un meci DRAMATIC cu CSU Craiova526
29 mar 00:04ActualitateCIRC ÎN ȘEDINȚA CJC pe seama BISERICILOR DE CRETĂ de la Murfatlar! VIDEO2429
Vremea
11.4°6° - 11.4° duminică, 21 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 43%
Vânt: 5.19 m/s din SE
Presiune: 1022.007 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...392

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...561

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...353

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...474

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...2419

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...1297

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...393

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...716

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...502

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...379

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...528

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....373

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...582

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1763

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...943

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...498

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...548

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...438

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...502

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...553

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...495

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...521

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...968

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...556

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....322

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...377

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...279

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...384

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...271

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...383

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...266

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...329

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...365

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...259

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...247

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...275

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...263

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...273

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...286

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...250

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...242

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...251

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...252

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...256

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1627

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1331

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...865

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1453

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3992

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2389

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7367

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3166

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5038

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2028