rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 7 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ședință de Consiliu Local cu SCÂNTEI! Acuzații din partea PNL și proiecte RETRASE!

Sorin Belu, de la Baricada Verde, a luat cuvântul în cadrul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc joi, 28 februarie, referitor la mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi, respectiv vânzarea unui teren (proiectul 23) (Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 190694/06.11.2018 ce stabilește prețul de vânzare al bunului imobil proprietate privată a municipiului Constanța, situat în stațiunea Mamaia, zona Căpitănie, mal Lac Siutghiol, în suprafață de 622 mp, în vederea vânzării directe către Autoritatea Navală Română), dar și alte proiecte ce vizează PUZ uri.

Primarul Decebal Făgădau i-a cerut să-și spună punctul lui de vedere și să nu vorbească în numele constănțenilor.

Remus Negoi a cerut o dezbatere pe anumite proiecte

Remus Negoi, reprezentant USR, are și el obiectiuni referitoare la proiectul 43 și 45 (Proiect de hotărâre privind aprobarea documentului Politica de parcare a municipiului Constanța), dar și 52 (Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța). Cere o dezbatere mai întâi.

Două locuri de consilieri vacante

Secretarul orașului a anunțat că, începând de azi, sunt vacante două locuri de consilieri locali, după ce lui Remus Rezeanu și lui Horia Căliminte le-au fost încetate mandatele.

Două proiecte au fost retrase

Proiectele 35 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+5-8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona Pinguin, investitor SC Real Estate Investment SRL) și 36 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil D+P+8E - hotel - apartament, stațiunea Mamaia, zona hotel Caraiman, investitor Bucureanu Anca) au fost retrase.

Mihaela Andrei: 16 proiecte NU au fost consultate

Mihaela Andrei, consilier PNL, a anunțat că se va depune o notificare către primar solicitând respecatrea procedurii legale în vederea avizării si dezbaterii a proiectelor, căci 16 proiecte depuse de către consilierii PNL, din 2017, n-au fost consultate și nici dezbătute în comisii.

"Cred că ați citit pe sărite legea adminsitrației locale. Nu vă oprește nimeni să le promovați. Dumneavoastră trebui să vă faceți treaba. Nu inteleg ce înseamnă notificare? Ați vrut să pare mai serios? " spune Făgădău.

Totodată, Mihaela Andrei are obiecțiuni și la proiectul privind execuția bugetară în ceea ce privește investițiile pe fonduri europene, precizând ca sunt discrepanțe între sumele din bugetul local și ceea ce se scrie în presă.

Proiectul privind PUD-ul blocului ce se voia lângă Poarta Mare a Cetății Tomis de pe strada Mircea cel Bătrân NU a trecut

Făgădău, precizări despre proiectul 43 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil S+D+P+5-6E - locuire colectivă cu comerț la D+P, str. Mircea cel Bătrân nr. 47A, investitor SC Black Waters SA):

"Am făcut un sondaj referitor la acest proiect. Mă așteptam ca acest subiect să constituie un interes mai mare. Am adresat o întrebare simpla: dacă sunt constănțenii de acord cu această reglementare. În urma acestei consultări aveam 5.729 de răspunsuri. DA-3926, adică 75,5 % din răspunsuri, NU- 1283 raspunsuri, Nu STIU- 11. Avem o persoană care a votat de 700 de ori, de 40 de ori. Așa că am aplicat anumite filtre. Am eliminat 3471 de voturi pentru, 59 împotrivă, 4 nehotărâți. Răspunsuri unice 515 pentru, 1.224 împotrivă și "nu știu" 7. De aceea am simțit nevoia să spun aceste lucruri. Am insistat să-l introduc pe ordinea de zi și să cer votul dumneaviastră" a spus Făgădau.

Proiectul NU a trecut. Au fost 20 de voturi impotrivă și 3 abțineri.

”Înțeleg dorința investitorului de a fructifica acest teren. O cunosc pe Rodica Stăiculescu, profesor universitar. Nu cunosc compania în numele căreia s-a inițiat acest PUD. PUD-ul a fost respins, nu se va construi pe acel teren. Tocmai de aceea vă voi confrunta într o altă ședința informală să găsim o soluție, astfel încât interesul public să primeze, dar și respectarea dreptului proprietarului de a construi în această zonă" a mai spus Făgădău.

Alte două proiecte propuse să fie retrase de pe ordinea de zi

"La proiectele 49 (Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 500/2001 privind trecerea din administrarea municipiului Constanța în administrarea RAEDPP Constanța a terenului în suprafață de 45,07 mp situat în Constanța, zona Tomis III, în apropierea PT nr. 17 și PT nr. 171) și 50 (Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 116/2005 privind modificarea HCL nr. 220/2002), în Comisia 5, am făcut amendament privind suma minimă garantată. Nu am văzut acest amendament preluat in corpul hotărârii. Ambele contracte au fost păguboase pentru noi. Este momentul să reevaluăm, mai ales că sunt contracte pe termen lung" a spus Adriana Arghirescu, de la PNL.

"N-am știut de acest amendament. Propun să le retragem de pe ordinea de zi". a spus Făgădău.

S-a discutat despre lacul Siutghiol

Referitor la proiectul 52 (Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind închirierea prin licitație publică a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanța sau din domeniul public al statului și în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța):

"Avem o cotă parte din Lacul Siutghiol. Am văzut in spatiul public păreri, de ce face regulament, ce trasnăi mai facem. Mi s-a părut corect să facem un regulament despre Lacul Siutghiol, nu vorbesc despre terenuri. Vorbim strict de exploatarea lacului. Nu avem mijloc de agrement, ceea ce e nenatural. Vedem Ovidiu și Năvodari, care au început sa dea viață lacului Siutghiol" a spus Făgădău.

"Avem multe lucruri care-mi sunt imputate. Palatul elevilor, zona Badea Cârțan, terenuri ce aparțin statului. Dacă, la un moment dat, va funcționa descentralizarea, noi trebuie să avem un regulament. Nu există situații să închiriem "pe sub masă". Am vrut să știti care este substratul acestui regulament, să setăm o viziune a ceea ce urmează. Lacul Siutghiol e un bun exemplu. Propun să avem o abordare serioasă și lucidă. Dacă nu suntem în stare să-l administrăm, îl dăm înapoi statului. Mi-aș dori să aibă viață, nu cârciumi, construcții, ci spații de agrement" a continuat Fagădău.

Adriana Arghirescu a spus că proiectul a ajuns in comisia 5 ieri și a primit vot negativ, întrucât nu se cunoșteau detaliile.

"Dacă nu e o urgență, am înțeles punctul dumneavoastră de vedere, rog să-l amânam pentru sedința viitoare", spune Arghirescu. În concluzie, proiectul a fost retras. "Pâna pe 15 martie, propun o ședință extraordinară ca să-l dezbatem" a spus Făgădău.

La proiectul 53, PNL a venit cu un amendament si anume ca investitorul sa fie obligat să amenajeze 40 m spații verzi. "Susțin amendamentul si vreau să le propumem un procent onest. De 20 mp spații verzi" a spus Făgădău. PNL a fost de acord.

Decebal Făgădau, luat la mișto de Mihaela Andrei

"Domnule primar, mă bucur să vă văd vesel în ședinta de azi. În sedințele din decembrie și ianuarie ați fost lipsit de energie. Dacă tot sunteți în stare bună, referitor la proiectele 56, 57, 58 spuneați că astfel de proiecte nu pot fi inițiate de un singur consilier. Propun să fie inițiate de toti consilierii"

M.P. L.C.

Citește și: A început ședința de Consiliu Local! Făgădău l-a felicitat pe directorul Casei de Cultură

joi, 28 februarie 20193008
Comentarii

02gogu(5 mar 20:23)
Primarule! Orice constantean are dreptul sa vorbeasca in numele constantenilor atat timp cat are spirit civic si spune un adevar. Noi nu te platim ca sa ne arati aroganta aia mitocaneasca cu care te-ai cam reprodus in ultimii ani!
02Pentru CONSTANTEAN SUPARAT(1 mar 09:37)
Nu te duce capul deloc, ii dai o sansa pentru ca nu ai capacitatea mentala sa intelegi ca e un nenorocit care a furat toata Constanta si a lasat orasul in paragina alaturi de Mazare si Nicusor. Numai un om slab intelectual voteaza psd.
111CONSTANTEAN SUPARAT(28 feb 20:36)
BA DE BINE DE RAU A FACUT TOTUSI CEVA , RATC-URI NOI , POLITIE LOCALA , BANCI IN PARCURI , SA MAI MODERNIZAT CEVA , UNA PESTE ALTA EU UNU II MAI DAU O SANSA SI IN 20-20
23Faga(28 feb 19:09)
Referitor la lacul Siutghiol, este arie protejata, Sit Natura 2000
25Ion(28 feb 19:00)
Animalule, esti un munte de mediocritate care a adus orasul asta la nivelu teleormanului.
13ion(28 feb 18:22)
Pud-urile sant buine si ar trebui aprobate cu o prima conditie:asigurarea locurilor de parcare.
47Petre(28 feb 16:13)
Nu s-a facut nimic in oras. Luati banii degeaba.
36Fagaduitorul(28 feb 16:09)
Mi se rupe de decentza lui. Este extrem de neputincios si a adunat in juru-i o echipa de prosti lenesi si incompetent. De-aia de rit vechi, in ciuda varstei. E la fel de prost ca Neagoe, doar ca mai corrupt. Si la fel de corrupt ca mazare, doar ca mai prost. Samd. Sa-l voteze ma-ta aia fara dinti in gura.
154DECEBAL(28 feb 15:33)
Actualul Primar este una din cele mai decente persoane care au ocupat aceasta functie .
62@14:09(28 feb 14:37)
Gunoaie sunt toate PSD PNL ALDE USR PLUS DACIAN DE LA CONTRAINFORMATII SA NU MAI ZIC DE CRIMINALUL PROCURORULUI PANAIT VICTOR PONTA...SUNTETI NISTE PEDOFILI SATANISTI CARE VA INCHINATI LA IDOLI CA TOT VATICANUL VOSTRU SA NE PISAM PE EL
114dna(28 feb 14:37)
cita spaga au luat machedonii pentu trecerea unor proecte?
18Pnl psd alde(28 feb 14:09)
Gunoaie e mult spus
246Cetatean(28 feb 13:49)
O sa iesim la vot si tot pe Decebal o sa il votam, macar lucrurile se misca in oras in direcia buna, e f greu sa pui orasu pe picioare dupa ani in care a fost distrus de Mazariche.
017ha ha ha(28 feb 13:42)
bv domn primar .... nu ati facut si nu o sa faceti nimic important pt Constanta in mandatul asta. Intrebarea este .... si eu cu cine votez ?! iesiti la vot
mai mult...Actualitate
30 iun 00:00ActualitateGoldterm SA Mangalia continuă programul de contorizare individuală

În aceasta perioadă, SC Goldterm SA Mangalia continuă programul de contorizare individuală, ce se adresează atât...474

12 iun 00:00ActualitateSe depun solicitări pentru extinderea canalizării din Tuzla!456
8 iun 10:48ActualitateNoi acțiuni de dezinfecție la Medgidia380
26 iun 00:00ActualitatePrimăria Medgidia a sărbătorit de Ziua Drapelului Naţional

...403

7 mai 13:18ActualitatePrimăria Cernavodă a demarat acțiunea de dezinsecție580
9 mai 13:16ActualitatePrimăria Cernavodă a făcut publică lista cererilor depuse pentru locuințe ANL585
18 mai 00:05ActualitatePrimăria Agigea, despre ajutoarele pentru crescătorii de porci

Primăria comunei Agigea a publicat un anunț transmis de Direcția pentru Agricultura Constanța privind aprobarea...827

8 mai 22:24ActualitateLucrările la școala gimnazială nr. 1 din Hârșova, finalizate720
6 mai 00:31ActualitateSenat: Pensionare anticipată, fără penalizare, pentru lucrătorii din sectorul de construcţii nave820
6 mai 00:31ActualitateCoronavirus - Directorul institutului german de boli infecţioase: Va veni un al doilea val epidemic

Directorul Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase, a dat marţi drept sigur un...805

23 apr 10:46ActualitateDouă proiecte importante sunt în desfășurare, în Agigea899
24 apr 00:43ActualitatePrimăria Năvodari MONTEAZĂ separatori de sens cu stâlpi în apropierea trecerilor de pietoni849
Vremea
18.9°18.9° - 18.9° marţi, 7 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 88%
Vânt: 9.11 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
7 iul 23:53SportFotbal - Liga I: FC Voluntari - FC Viitorul 0-0, în play-out

FC Voluntari a terminat la egalitate cu FC Viitorul Constanţa, 0-0, luni seara, pe teren propriu, într-un meci din...372

7 iul 23:34SportCFR face un nou pas greșit - Craiova este tot mai aproape de titlu

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2 (2-1), meciul disputat în deplasare, cu Astra Giurgiu, în etapa a VI-a a...761

7 iul 23:35SportPremier League - Liverpool - Aston Villa, scor 2-0

Liverpool a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa Aston Villa, în etapa a XXXIII-a a...536

7 iul 23:35SportSerie A - Inter a fost învinsă de Bologna la Milano

Inter Milano a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), de Bologna, în etapa a XXX-a a...534

Local
7 iul 00:05LocalPartenerul de SCANDAL al lui Lupu de la Costinești s-a PREZENTAT la POLIȚIE!

Partenerul de scandal al lui Cristian Lupu, fiind vorba de un bprbat de 42 de ani, din Suceava, s-a prezentat la sediul...2810

7 iul 00:02LocalRAZII și AMENZI pentru NERESPECTAREA NORMELOR: MĂȘTI și DISTANȚARE!

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum...1545

7 iul 00:02LocalIncendiu în Neptun

690

7 iul 00:01LocalFemeie de 71 de ani, ACCIDENTATĂ pe TRECEREA de PIETONI

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină luni, 6 iulie, pe bulevardul I.C. Brătianu din...987

7 iul 00:00LocalATENȚIE! CONTINUĂ lucrările de ASFALTARE pe bulevardul TOMIS

Primăria Constanţa a finalizat prima etapă de reabilitare a tronsonului de carosabil cuprins între strada Poporului...1279

7 iul 23:59LocalIncendiu la o magazie din localitatea Lazu

593

Politică
7 iul 00:00PoliticăOrban: Sunt semnatar al iniţiativei 'Fără penali'; sprijinim orice proiect care include integritatea

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la ''Ora prim-ministrului'', în plenul Camerei Deputaţilor, că este...355

7 iul 00:00PoliticăPonta către Orban: Aţi reuşit să ucideţi toate firmele româneşti

Liderilor deputaţilor Pro Europa, Victor Ponta, a declarat luni că Guvernul Orban a reuşit ''să ucidă'' toate...409

7 iul 00:00PoliticăOrban: Hoţul, adică PSD, strigă hoţii; nu am luat niciodată niciun capăt de aţă

339

7 iul 00:00PoliticăRoman: Cele mai mari achiziţii pe perioada pandemiei le-a făcut PSD

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, susţine că cele mai mari achiziţii pe perioada pandemiei le-a făcut PSD,...356

7 iul 00:00PoliticăCiolacu către Orban: De patru luni vă spunem clar şi răspicat - guvernaţi, nu mai furaţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că premierul Ludovic Orban trebuia să fie...387

7 iul 00:00PoliticăOrban: PSD caută să facă legături fără fundament între mine şi activitatea unei societăţi a statului

311

Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4529

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6159

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4420

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5563

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3666

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3219

Monden
7 iul 00:00MondenCharlie Sheen a sărbătorit un an de când s-a lăsat de fumat de Ziua Americii. Actorul le-a vorbit plămânilor lui

Charlie Sheen, în vârstă de 54 de ani, a sărbătorit la 4 iulie 2020, un an de când s-a lăsat de fumat. Actorul...391

7 iul 00:00MondenViaţa secretă a lui Lady Di: a fost bonă, s-a căsătorit cu iubitul surorii ei şi şi-a petrecut luna de miere într-un loc pe care îl ura

În urmă cu mai bine de 20 de ani, întreaga lume era în doliu după tragicul accident în care Prinţesa Diana şi-a...589

7 iul 00:00MondenActorul Nick Cordero a murit infectat cu coronavirus

377

7 iul 00:00MondenElton John, celebrat de Monetăria Regală a Marii Britanii printr-o monedă comemorativă

Elton John a devenit luni al doilea artist onorat de The Royal Mint, Monetăria Regală a Marii Britanii, printr-o...318

7 iul 20:23MondenCompozitorul italian Ennio Morricone a murit

Compozitorul italian Ennio Morricone a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, a transmis luni ANSA Newswire,...340

7 iul 00:00MondenStuart Cornfeld, producătorul comediei de succes ''Zoolander'', a murit la vârsta de 67 de ani

294

Mapamond
7 iul 00:00MapamondPeste 200 de specialişti susţin că noul coronavirus circulă prin aer şi solicită OMS modificarea recomandărilor

Peste 200 de cercetători susţin că există dovezi conform cărora noul coronavirus poate persista în aer şi infecta...373

7 iul 00:00MapamondCoronavirus: Cu aproape 700.000 de cazuri, India urcă pe locul trei mondial la contaminări

India a urcat pe locul al treilea în clasamentul ţărilor lumii ca număr de infectări cu coronavirusul de tip nou...305

7 iul 00:00MapamondChina: Alertă de ciumă bubonică după descoperirea unui caz suspect în nordul ţării

335

7 iul 00:00MapamondUn avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului

Un avion suspectat că transporta droguri s-a prăbuşit în sudul Mexicului, a anunţat duminică Ministerul Apărării...319

7 iul 00:00MapamondCoronavirus: 39.379 de noi cazuri în 24 de ore în SUA

Statele Unite au înregistrat 39.379 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit bilanţului publicat duminică de...292

7 iul 00:00MapamondIran: Daune importante la instalaţia nucleară din Natanz, în urma unui incendiu

294

Sănătate
7 iul 00:00SănătateRemedii naturale pentru candidoză: eficiență și modalități de utilizare

Odată cu încălzirea vremii, simptomele candidozei vaginale sau peniene pot deveni din ce în ce mai supărătoare,...341

7 iul 00:00SănătateNoul coronavirus poate da complicații severe în rândul diabeticilor

În contextul creșterii, din nou, a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 pe plan global, cercetătorii aduc la lumină...317

7 iul 00:00SănătateStudiu: Antihipertensivele ajută la prelungirea vieții bolnavilor

328

7 iul 00:00SănătateDe ce să bei ceai verde în fiecare zi

Renunță la băuturile carbogazoase și sucurile îndulcite și înlocuiește-le cu ceai verde! Această băutură...373

7 iul 19:40SănătateBăutura din 7 ingrediente care elimină INFECȚIA și INFLAMAȚIA

Infecția din organism, în cazul în care este minoră, poate fi tratată în mod natural, fără medicamente, cu...375

7 iul 00:00SănătateBaia relaxantă de seară: săruri și uleiuri care te ajută să dormi mai bine

Somnul tău poate fi mai odihnitor dacă îți faci, înainte de culcare, o baie relaxantă, cu uleiuri și săruri care...295

7 iul 19:18SănătateStudiu: Ketamina poate combate efectele depresiei severe

Depresia severă are efecte negative asupra vieții persoanei afectate și a celor dragi. Un studiu¹ recent sugerează...305

7 iul 00:00SănătateManometria esofagiană - când este recomandată

Manometria esofagiană este un test utilizat pentru a diagnostica problemele esofagului, cum ar fi acalazia sau...317

7 iul 00:00SănătateInstinctul: ar trebui să-l ascultăm sau nu?

312

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT