REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Şedinţă de îndată pe tema Polaris! A FOST VOTATĂ TRANZACŢIA

Şedinţă de îndată pe tema Polaris! A FOST VOTATĂ TRANZACŢIA

Replica API 3 octombrie 2017 | 00:04 529

Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă de îndată, azi, 3 octombrie 2017, ora 15.30, în sala “Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa. Pe ordinea de zi figurează un singur proiect de hotărâre „pentru aprobarea încheierii tranzacției judiciare dintre Municipiul Constanța și Societatea Polaris M. Holding S.R.L. în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2016 aflat pe rolul Curții de Apel Iași”.

Şedinţa a început cu o pauză, întrucât în sală nu se aflau toţi consilierii. În jurul orei 16.00 a început şedinţa. Sunt două amendamente din partea PMP: unul prin care Polaris să nu poată accesa cele 63 de milioane de lei până când nu se finalizează toate acţiunile judecătoreşti; al doilea amendament - să nu fie plătite impozitele la penalităţile de 413 mil. lei.

PNL a depus un amendament prin care solicita ca Polaris să nu poată avea vreo pretenţie după încheierea tranzacţiei.

Primele două amendamente: 3 voturi pentru, 12 împotrivă şi 7 abţineri.

Amendamentul PNL: 19 pentru, iar cei trei consilieri de la PMP au părăsit sala după ce primele amendamente, iniţiate de ei, au fost respinse.

Proiectul a fost votat în unanimitate (absenţi cei 3 consilieri PMP), cu amendamentul PNL. Azi se semnează tranzacţia.

Inițiatoarea amendamentului din partea liberalilor, Raluca-Andreea Trandafir a făcut precizări la finalul ședinței de îndată. „Aceste pretenții sunt până la nivelul lunii aprilie 2016, iar ulterior această ședință produce efecte. Ajungem în aceeași situație în care ni se spune că nu se pot ajusta tarifele, așa cum s-a spus și până acum. Intram într-un cerc care nu se mai sfârșea. Dorim să sfârșim asta odată pentru totdeauna acest aspect. Lucrurile acestea vin și noi suntem puși în situația în care noi trebuie să luăm o astfel de decizie. Datoria noastră a fost să protejăm bugetul municipalității. În urma unui calcul, dacă se mai adăuga un proces, vorbim de suma de 800 de milioane de lei plus suma de bază. Faptul că încă nu s-a făcut această ajustare este o problemă și aș vrea să îndreptăm și să vedem cine este de vină. Nu este ceva îmbucurător pentru noi să ne aflăm astăzi aici și să luăm această decizie. Este o decizie pe care am luat-o împreună cu liderii noștri”, a precizat Raluca- Andreea Trandafir.

„Așa cum am anunțat încă de săptămâna trecută, am convocat o întâlnire de lucru cu consilierii locali în cursul acestei dimineți. Îndrăznesc să spun că a fost o întâlnire bună, pentru că s-au prezentat toate argumentele și pe-o parte și pe cealaltă. S-au analizat toate hotărârile de instanță. Cred că toți consilierii locali au beneficiat de toate informațiile care să îi ajute într-o decizie grea. În esență lucrurile nu s-au schimbat. Plătim 63 de milioane de lei în tranșe, Polaris renunță la penalități de 413 milioane lei. Mâine este termen la Curtea de Apel din Iași. Ați observat că inclusiv în timpul ședinței s-au formulat amendamente, din partea PMP și din parte PNL, două dintre acestea modificau pe fond obiectul tranzacției. Unul dintre acestea, cel PNL, completa, nuanța, detalia o frază deja inserată și agreată în proiectul de tranzacție. Vreau să le mulțumesc, în primul rând, pentru disponibilitate consilierilor locali și că nu au interpretat în cheie politică întâlnirile legate de acest subiect, un subiet fierbinte și naște temeri asupra răspunderii fiecărui vot, dar nu cred că este timpul pentru discuții politice sterile. Indiferent de moment, o decizie trebuie luată. Este rolul Consiliului Local. În timpul întâlnirii de dimineață, le-am prezentat toate demersurile făcute de administrația locală, care nu a stat nicio secundă în pasivitate. Practic, nu există zi din relația Polaris - municipiul Constanța, care să nu se fi aflat în interiorul unui litigiu. Am prezentat în cursul dimineții, un istoric complet al litigiilor, că vorbim pe acțiuni de fond, de contestări, de executări, argumente, contraargumente și mă bucur că majoritatea consilierilor locali au sesizat modul profesionist în care administrația au abordat această spețe, care are pe fond o singură neînțelegere, municipiul solicita ca forma și conținutul documentației de actualizare să fie în conformitate cu ceea ce spune contractul, legislația în vigoare, iar pe cealaltă parte aveam o hotărâre de instanță prin care documentația depusă respectă ordinul 109. Practic eram între ciocan și nicovală. Tocmai de aceea s-a transferat către consilierii locali această decizie grea. Le-am arătat că am epuizat din punct de vedere al atribuțiilor mele de primar toate căile și că este timpul ca dânșii să ia o decizie, indiferent care este ea. Nu cred că este o decizie prin care cineva are de câștigat. Toată lumea are de pierdut. Sunt conștient că vor urma sesizări, plângeri legate de acest subiect. Dincolo de faptul că ne batem în hârtii și hotărâri de instanță, realitatea din oraș ne spune că din punct de vedere al salubrității mai este mult de muncă. Ori astăzi voi rămâne cu tot aparatul meu de specialitate. Voi semna tranzacția în forma amendată nesubstanțial de către CL și vom transmite tranzacția către Polaris. Hotărârea este în mâinile dânșilor”, a declarat Decebal Făgădău.

Rămâne de văzut dacă societatea POLARIS va semna tranzacția.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mdeah zic asa meeen sa ne faci o felatie la amindoi bineteles mie primu zic ca o sa ai sorbu bun la imceput.dupa de poate nu o sa vrea magadau poate cine stie.macar cu ceva bun sa te alegi si tu.
1
0
fuie magadau
2
1
Bravo Fagadau! Prin miscarea care ai facut-o cu aducerea lui Iohanis la deschiderea anului universitar,ne-ai dat pe spate.Bravo! Sa treci la liberali daca mai vrei un mandat. Da-l incolo pe Stroe si partidul lui de cacat.Fii barbat
2
1
cea cauta analfabetul de Costin Avatavului acolo? e slab rau si ii plac baietii' sa scos tasu' -un militian cu fiul gay
4
1
USL-ul , bata-l sa-l bata ciuma si lepra si toate bacteriile din lume ! PSD-ul face ce face si se descurca in privinta finantarii proprii , numai ca PNL-ul voteaza mereu cum vor sacalii rosii , dar raman capra la ifosele acestora si se stie ca vor fi devorati , dar spera sa aiba timp sa mai stranga si ei ceva cheag ... La alegerile care se apropie , alegatorii PSD voteaza cu aceiasi sacali , ca au adormit si mai tare , dar cei care au votat PNL-ul , s-au trezit temeinic si chiar au alternativa serioasa...
2
0
Normal intr-o tara normal hot judecatoresti tre respectate si atiit.Dar ce sa vedeti la Romanica ii dupa bunul plac al fiecaruia.Aici fac ref la neica nimeni asa zisi rep ai cetatenilor deh PNL.Vai si vai testicolele noastre.Polarisul oare sa presteze service moca.
3
0
S-a speriat fadagau ca il lasa pe sefu' lui edy martin fara bani, i s-a facut frica ca le anuleaza instanta contractul initial de prestarii servicii, asa ca au votat repede tranzactia. Gata s-a facut edy cu cateva milioane de coco. Degebal tot 10% ia???
7
2
PNListi inconsecventi! Cum vreti ma otrepelor sa avem incredere in voi. Si nu e vorba numai de consilieri. Si la varf. Una spune Hutuca, alta Muhcina. Interese?
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614